На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 46

• 95 064
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
mimeto_555 дали е прието да опитваш от ядките или бонбоните в магазина, преди да купиш?
С този свободен достъп, особено до желираните змии, бая деца се навъртаха Simple Smile
Взех само стафиди, че другото вече го бяхме купили. Пудрата захар беше на много добра цена.

Може да се пробва. Има на много места в града такива магазини от тази верига Halktan.
Ние сме сега тук.
Кашуто е 329 лири кг. Хубави са им ядките.
В Ераста има ли намаления в момента?

Да, в Уайкики има минус 50%.
В Котон също минус 50%.
В Уайкики не ми се видяха кой знае какви дрехите.
Купихме чорапи, че бяха изгодни - 5 чифта 70 лири.
В Марги - US Polo минус 50% на избрани артикули и още намаление правят като се купи втори артикул.
На границата не сме чакали изобщо, автобуси също нямаше.
 После ще разглеждам касовите бележки, но на първо четене спрямо предното ходене - маслото в Мигрос беше 199, сега е 279 лири.
Картата ми беше изтекла, взехме нова 4 лири, беше 2 предния път (това са стотинки все пак, но да кажа, че се пита редовно за тази карта).
На касата похвалиха тахана на Коска, не съм го отваряла още да пробвам. 22 лири струва опаковката.
Айряна е 30 лири 1,5 литра. Много вкусен.
На Нютроджена и на Лореал има минус 50% намаление, но утре ще взимам, че нямах време по пътя да сравнявам цените с нашите аптеки.
Лекарствата са увеличени от вчера 3.03. Нурофен взехме 117 лири.

# 451
В Halktan на Сарачлар, до Уайкики, ядките са много хубави, защото магазинът е много оборотен и стоката е прясна, но винаги си отваряйте добре очите на касата. Два пъти съм ставала свидетел на скандали, които клиенти - българи вдигат на момчетата на касата. Единия път жената ги обвиняваше, че са й върнали по-малко пари, а втория - май нещо бяха маркирали два пъти. Явно се опитват да прилагат разни номера на клиентите и предполагам, че често им се получава, защото човек като се натовари с повечко видове ядки в различни грамажи, може трудно да си направи сметката на момента.
Иначе няма проблем да се пробват ядките, това си е в реда на нещата в този тип магазини.

# 452
  • Бургас
Имаше страшно много народ в неделя в този магазин. На момчето на едната каса по едно време му прилоша. Може и от преумора да правят грешки.
Маслото в БИМ беше по-изгодно - 247 лири. Вече няколко пъти само оттам купувам.
В Мигроса до Марги касиерката беше много любезна и маркира нейната карта.

# 453
  • там където има винаги вятър
Миналата седмица бях в Одрин след зимна пауза. Ами, навсякъде беше доста пусто откъм нашенци. Особено в Ераста и БИМ на борсата. Не знам дали ние случихме такъв момент или наистина има отлив.
По-скоро първото.
В събота, отлив на коли по границата не видях. Този път няма да пиша колко чакахме. И на отиване и на връщане  едни гишета улучвахме ама.... и то все от наша страна. Прегради слагаха, местихме се от една колона в друга. Бариери спускаха...
Мислех да отидем в понеделник, че за мен е по-спокоен ден, но се опасявах че Музеят на здравето няма да работи.
Та и до там се полутахме, оказа се че моста по който се бяхме засилили е еднопосочен. За тези които не са ходили - билетите са по 100 тл. За децата пари не взеха. Но и в брой не може - само с карта!!! Така поне беше в събота Thinking
За народа по главната няма да говоря. Не можахме да се вредим и на "нормалния" паркинг, та малко по-натам платихме предварително 100 лири за 2 часа/двойно излиза от първия паркинг, но никой не ни е виновен/

# 454
  • Ст.Загора
MG18  питат ни за цигари и алкохол , за месо и млечни не.
Tintina вече са отговорили , може да се пробват .

# 455
Вчера бяхме в Одрин след зимната пауза.По магазините и по главната само българи.Цените са определено нагоре, но пак има стоки, които си заслужава да вземеш- сирене, кашкавал, сладкиши .На връщане ( около15.30) минахме бързо за разлика от отиване(8.30).В Айдън имаше страшно много хора.Взели са си май бележка и са малко по- големи порциите в сравнение със зимата, но може да се обядва и другаде .Бяхте похвалили едно заведение близо до Селимие джамия и смятам другият път да го посетя( ако някой е ходил там, моля за мнение и да каже как се казва и къде се намира точно). Направи ми впечатление,че има намаление на зимна стока.Лекарствата са поскъпнали, но пак са по евтини от нашите

# 456
Здравейте. Къде в Одрин мога да открия магазин за сладкарски изделия (какао, кувертюр, бои и прочие)?

И турската грис по-добра ли е от българската/може ли да се ползва вместо семола? (6-7 лв за кило грис на моменти ми идват в повече, но просто си е незаменима Simple Smile )

# 457
  • Димитровград
На тази бензиностанция преди Одрин има склад за сладкарски стоки:
https://www.google.com/maps/@41.6851098,26.4956442,3a,85.3y,194. … huser=0&entry=ttu

# 458
Здравейте,
да споделя и аз колко сме доволни от пазара, който направихме в Одрин. Пътувахме в събота и минахме границата към 9:30, като не сме чакали повече от 30-40 мин. От навалицата по Сарачлар нищо не усетих, тъй като бяхме само по магазините за обзавеждане. Купихме си, много изгодно, гранитогрес за пода в кухнята и гръб за нея за 450 лири квадрат. Абсолютно същия тук в София е 60лв/кв.м Ще ни го докарат след 10 дни за 100 евро, което ни устройва. Не пътувахме до Чорлу, защото преценихме, че до там ценатае ни стъпи пак толкова, въпреки че съм сигурна, че там цените ще да по ниски.
В неделя, на тръгване, пазарувахме в 5М, но почти нямаше хора. На границата в неделя, към 17ч наше време бяхме 2 коли само.
Сега тръпна в очакване на доставката, дано всичко е наред и да не объркат поръчката Thinking

# 459
Здравейте, не съм ходила досега в Турция и се каня близкия месец да отида. Искам да купя една храна за кучета. И сега има 2 въпроса:
1. Знаете ли от къде мога да купя?
2. Дали ще имам проблем на границата?
Става дума примерно за 2-3 пакета от тази мерка. 

# 460
Забранен е вноса на кучешка храна в България от страни извън ЕС (както млечните изделия и месото). На ваша отговорност пренасяте.

# 461
  • София
Освен, че е забранена да се вкарва, нямам наблюдения да има качествена храна за кучета в Одрин. Иначе в Б-я вече продават турска храна за кучета по зоомагазините и то доста качествена, като цената е една идея по-ниска от ширпотребата среден клас храни, които се продават в Б-я. С една дума не си струва усилието според мен.

# 462
  • София
Извинявайте за спама, но можеш ли да кажеш как се казва тази храна която се продава в България?

# 463
Здравейте. Да попитам тези от вас, които ползват револют, имате ли пластика или плащате през телефона? Досега съм плащала с карта на дск. Когато сте обменили лири в револют, правите основната ви сметка в лири ли?

# 464

Скрит текст:
Извинявам се за лошата снимка, но е снимана в движение по време на дъжд.

Общи условия

Активация на акаунт