Отговори
# 135

Коментарът за тази снимка : "Обичам сцените им заедно, тя е почти мъдрата, разумна, нежна майчинска фигура, каквато той никога не е имал 🤍"

Ново от блогърката Симай . https://twitter.com/mycapella01/status/1744411069429297399
Скрит текст:
КОШМАР (Семейство, епизод 26)

Понякога се чувстваме като в безкраен цикъл. Страхът, безпокойството и несигурността хващат хората неподготвени, когато най-малко го очакват. Чувстваме се като в кошмар и никога не можем да намерим изхода. Ако искаме да избягаме, не можем да избягаме. Ако искаме да бягаме, нямаме сила в краката си, а понякога дори може да няма място за дишане. Мисля, че Аслан се чувства точно така. Не може да каже на никого, прави салта, за да не усети Девин, но никога не може да скрие страха, който изпитва.

Всеки път, когато Аслан направи крачка към намирането на дома, за който мечтае, сякаш цялата вселена се събира и дърпа Аслан здраво за крака, така че той да се удави в мръсотията, в която е роден. Поради тази причина той не може да изпита пълноценно радостта да бъде баща, нито може да говори за тези притеснения, за да не изплаши жена си. Аслан никога преди не беше крил чувствата си по време на сеанс, но този път тревогата му беше толкова голяма, страхът му беше толкова силен, че не можеше дори да го признае на себе си, камо ли да го каже на г-жа Неслихан.

Никога не съм виждал Аслан да се отдръпва от някого или да го смята за заплаха за себе си или семейството си. Освен това, той преди това е убил сина на Иляс Корузаде ,но никога не се е страхувал от който и да е член на семейството си до такава степен, че да преследва кошмарите си. Тъй като нямаше от какво да се страхува от него или от другите, той беше сигурен, че ще защити семейството си. Но този път беше различно, този път целта беше нероденото му дете и любимата му жена. Затова много добре разбирам страха му и желанието му да защити жена си. Докато и той, и Девин пожертваха първото си бебе заради проклятието Сойкан,загубата на второто не би могла да се понесе ,особено от Девин и Аслан знае това много добре.
Аслан е смел, справедлив и състрадателен човек, а не човек, който може да преглътне през какво преминава и Серап и да замълчи. Според мен беше възхитително, че той се обърна срещу майка си, изгори и унищожи всичко, което идваше от Юсуф Сойкан, и разкри какво направи Юсуф Сойкан на жена като Серап, която е била подложена на такова нещо и е трябвало да мълчи. Защото той осъзнава, че без негов контрол един живот е бил загубен заради мръсното минало на семейството му, но като каже какво се е случило със Серап, като разобличи Юсуф Сойкан, може би хиляди жени, които трябва да мълчат, биха се осмелили да говорят. По този начин Юсуф Сойкан ще бъде прокълнат и душата на Серап ще намери известно облекчение.
Серап, Ямур, Лейла, Девин и може би милиони жени, чиито имена не знаем, крещяха безмълвно години наред, за да се чуе гласът им, защото израснаха без любов и нямаха подслон, където да се приютят. За съжаление, Серап напусна живота си, преди да успее да даде глас случилото се и не останаха никакви мъчения, докато Лейла не скъса веригите си и не обяви свободата си. Колко пъти Ямур се е връщала от мъртвите, за да може баща й да я забележи само веднъж, но дори мъжът, когото обичаше, не  застана зад нея?
Девин първо трябваше да вземе пистолет, да загуби бебето си и месеци наред да мисли, че няма да може да стане майка. Мъжът, когото обича, се  изправи лице в лице със смъртта и точно когато си мислеше, че Вселената й е направила подарък за втори път, може би отново ще трябва да се сбогува с бебето, което не може да прегърне, целуне или помирише. И всичко това не е по негова вина, нито по вина на жена му. Те бяха просто двойка, която искаше да бъде щастлива с малкото си семейство в своя семеен ресторант. Дори не искам да си помислям в какво настроение би бил Девин, ако отново загуби бебето си.
Мисля, че хората, с които този живот се отнася най-жестоко, са жените. Понякога ги убиват, защото това се смята за обичай, понякога ги принуждават да се женят. Правото им на образование и дори на свобода може да бъде отнето, те са подложени на насилие, тормоз и изнасилване и отново понасят последствията. Серап беше само една от милионите жени, които трябваше да живеят с тази мерзост, която й беше нанесена в продължение на шестнадесет години, която беше насилствено заглушена и която не можеше да намери смелост от никой около себе си да говори. Мълчанието й беше нейният ад, а Хюля Сойкан, която наложи и позволи това мълчание, беше нейния ад през всичките тези години. Докато Серап и милиони безпомощни жени като нея губят живота си заради това, аз мисля, че тези, които мълчат знаейки за това положение, са поне толкова виновни, колкото и тези, които са извършили това отвратително нещо. Ето защо, въпреки че Аслан и Девин простиха на Хюля, тя все още не ми изглежда искрена.

Юсуф, Ибрахим и Хюлия Сойкан са не само убийците на Серап, Джихан и неговото семейство, но и на техните собствени внуци.  Ибрахим и Юсуф Сойкан се самонаказаха със собствените си ръце и по някаква причина от самото начало си мислех, че Хюля ще свърши като тях. Да видим Хюля как ще си плати за стореното. Сега можете да ми кажете, че Хюля съжалява, иска да се оправи, да не й ли даваме шанс? И аз разбирам, но не мислиш ли, че Хюлия вече е изразходвала кредитите си?
Може би ако Хюлия се бе опитала да намери друго решение, вместо да го прикрива, днес нямаше да е  психически устойчива и здрава жена, и децата й нямаше да бъдат смазани от бремето, оставено от Юсуф Сойкан. Но истината е, че изборът на Хюлия навреди на децата й не само психически, но и физически. Признавам, може би Хюля наистина е действала с мисълта за децата си, но аз не го намирам за искрено. Според мен Хюля постъпи по същия начин и в деня когато призна , точно защото искаше фамилията да не бъде опетнена и силата, която притежаваше, да не бъде унищожена. Ако имаше деца, за които мисли, нямаше да мълчи така за чуждо дете.  
О, Джихан, в момента, в който най-много искаше да живее, любимата му се изплъзна от ръцете му. Угризението, че не може да я удържи, тежкото бреме, че не може да го разбере, и фактът, че няма причина да живее, го правят неспособен да диша. Той вярва, че ще намери спокойствие само когато се събере отново с жената, която обича. От самото начало имах голямо уважение към милостта на Джихан, любовта му към семейството му въпреки всичко и състраданието му към Аслан.  Джихан беше съвсем различен човек за мен. Той е  добър човек, душата му е разделена на две, докато едната страна иска отмъщение, другата страна приема да бъде лош и да бъде известен като лош, за да не пострадат братята му. Липсата на любов, която изпитва, е толкова голяма, че дори само една усмивка от когото и да било е много ценна за него. Според мен Джихан е един от най-невинните хора в тази история, надявам се накрая да е много щастлив. Разбира се, ако проклятието на Сойкан го позволява.

Аслан и Девин, които искаха само обикновен живот, сега са в центъра на поредния нов кошмар. Простреляха Девин и  може да загубят бебето си завинаги. Ако нещо подобно се случи, отсега нататък никой няма да може да контролира Аслан. Всъщност съм много любопитна какво ще се случи.

Ново от Серошка в болницата. Снимат 28 еп,а тя още е там... Worried

П.П.Не съм гледала Семейство Сопрано,но от любопитство прочетох как завършва/нали първоначално идеята е била заимствана от този сериал,а някои споменават,че има доста сходства между Айлето и Сопрано/.Един ден ,след години,пред ресторанта на Сопрано спира мощна кола и от нея слиза някой,който отваря със силен удар вратата на заведението.Вътре е тихо и спокойно,но когато чува скърцането Тони се обръща и насочва поглед към вратата.Не показват нито кой е влязъл,нито какво се случва.Финал. Всичко остава в сферата на предположенията и догадките.Медиите усилено пишат по онова време,че или Тони е бил убит от някого от своето минало... или е жив,но с този неясен финал е показано как е изживял целия си живот в несигурност.

https://youtu.be/J-GwSTjObsk

# 136
Серенай ни кани да гледаме серията. А аз закъснях.

Но бебето е живо .Hands Open Hands Малко светлина в тунела.

# 137
Зойче ,да, бебето е живо ,а състоянието на Девин е много сложно и следващите 48 часа ще са най-критични за нея.

# 138
Много напрегната  серия. Но най-важното е,че Девин се оправи.
А имаше и други приятни моменти.
Като този.Аслан не му стигаше да я хване за ръка,а направо пъхна своята в ръкава и . Stuck Out Tongue Winking Eye

Феновете творят докато гледат.

Два спойлера
Скрит текст:
На финала Девин ще роди, а Аслан ще умре поради грешката на Джихан, така че за съжаление още веднъж доказваме, че Хакан Бономо не е написал нито една сцена без детайли 😐

Служителка от болницата е написала,Девин  роди,видях кадъра.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 23:41 от zoyka

# 139
  • au bout du monde
Не гледах епизода умишлено, но снимката е много яка.
Сещам се, че веднъж и тя беше направила така Laughing

Спойлери отказвам да чета. Малко остана.

# 140
Цитат
Не гледах епизода умишлено, но снимката е много яка.

Спойлери отказвам да чета. Малко остана.
Аз нямам търпение да разбера края и чета всичко. По-добре финала да е като този,за който Викчо писа за Семейство Сопрано,отколкото някой от ГГ да умре.

Те имат и други такива мили жестове,много са любвеобилни. Heart Eyes

# 141
  • au bout du monde
Прекрасни са. Толкова естествено им се получава.

# 142
За първи път докато гледах серия не се радвах,горчеше ми. Хакан Бономо направи рязък завой в историята.Досегашния романтизиран образ на мафията изчезна и на негово място се появи зловещото й лице и  това ми навя някаква безнадеждност, така го усетих.
Масовото убийство,което Аслан извърши сложи край на всяка надежда да се измъкне от мръсното минало на семейството си.Ако изобщо е имало някаква надежда.Стреляше в живи хора сякаш се цели в празни бутилки на стрелбището...Типичен масов убиец. Ако искаме да живеем в общество трябва да спазваме неговите правила и ред,а не да действаме като зверове в джунглата и да се избиваме един друг.А той точно това направи снощи. И това няма да има край никога.Винаги ще се появява някой да отмъщава.И всеки път когато натисне спусъка на пистолета ще е за последно... За Аслан няма надежда оттук нататък,убедена съм че няма да има щастлив финал за него,но Девин и бебето имат някакъв минимален шанс да се измъкнат от този ад преди и те да потънат напълно в него.И най-вече, ако не искат детето да  повтори съдбата на баща си, трябва да заминат някъде и да построят сами живота си далеч от всички Сойкан.Това е единствения шанс детето им да има по-щастлив живот.Дори Аслан сам трябва да вземе това решение и да го изпълни, ако ги обича достатъчно и наистина загрижен за бъдещето на детето си .

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 09:32 от vikktory

# 143
  • au bout du monde
На мен също ми горчи. Някак подтиснато ми стана. И много ме е страх за финала. Още не съм гледала епизода, само от снимки и постове в туитър, но някак се усеща злокобната атмосфера.

Толкова искам да са щастливи. 🤧💞

# 144
Реално погледнато няма как да са щастливи.  Сериално обаче е възможно 😉

И това дете на какво ще го научат. Тати е много добър човек,  но е позастрелял няколко души. Ама те бяха зли и си го заслужиха. И така до безкрай. Отмъщението е омагьосан кръг от който няма излизане. То е вярно, че правосъдието е сляпо и понякога оставаме онеправдани, но ако всеки реши да го раздава докъде ще стигнем.

# 145
  • au bout du monde
Ох, така като го каза 🫣
Какво работи баща ти : Мафиот е 🤣

Ами чисто ново начало. Далеч от всички и всичко свързано с миналото.

# 146
Ох, така като го каза 🫣
Какво работи баща ти : Мафиот е 🤣

Ами чисто ново начало. Далеч от всички и всичко свързано с миналото.
Аз , като му казвах на Аслан да зареже всичко и да бяга с Девин надалеч, още във втори епизод, той : "Йок! " , сега кой знае Бономо какви ги е замислил! 😂😂

Привет на всички! Честита, здрава, мирна и късметлийска нова година! 💕💕💕🍀

Благодаря за всичко, което споделяте!!! 🌸💕
Дано да са щастливи АсДев, но нека не забравяме, че всичко е само един сериал, а и това, че мафиотите и техните протежета нямат сърца. Изключение е нашият Аслан, защото в живота му влезе Девин! Дано имат късмет - заедно и поотделно! И това да живееш в страх, не е работа. 😥

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 19:46 от Mydream

# 147
Нов фраг ,с руски превод.
https://www.vbox7.com/play:9afb1e54c3

И нов удар за АсДев. Уморих се вече от толкова драми,една свърши,друга почва. Money Няма край.

И Мерт Демир за разнообразие.Stuck Out Tongue Closed Eyes

Сероша рядко пише коментари в инстаграма,но под неговата публикация се е разписала...

Ками, Mydream ,дано да имат късмет АсДев накрая,дано!

# 148

Точно затова финала ще е щастлив.Хакан сега ни разказва играта с драма до дупка,за да може накрая любовта и доброто да победят. Щом от злодей като Хюлия направи ангел,за да може да я остави безнаказано да вирее и да бъде щастлива,няма как да наказва Аслан или невинните Девин и бебето и.
Цитат
И нов удар за АсДев. Уморих се вече от толкова драми,една свърши,друга почва. Money Няма край.

Цитат
Wink Обичат да си ровят в ръкавите.
 Ръчички,пръстчета, водопад от целувки-целувкопад Satisfied.. много са сладки. Kissing Heart

А като почнат да си правят смешни муцунки сякаш самите Сероша и Киво се забавляват ,особено на сеансите при психиатъра. Joy Даже в някои сцени тя се подсмихва и се обръща с гръб към оператора с камерата.

# 149
От инстаграма на Серенай

Тази вечер на церемонията по награждаването на Звездите на годината 💥

Серенай е получила награда от студенти от Техническия университет Yıldız.

Видео от получаването на наградата й
https://video.twimg.com/amplify_video/1745526378173247488/vid/av … 1qNc12.mp4?tag=14

И пак я питат за Мерт Демир. Grin

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1745521591633453056/pu/vid/ … dJUPu9.mp4?tag=12
„Този ​​проект започна след споразумение за 30 епизода, нищо не се промени по време на пътуването, нашата история е толкова много.Но когато човек влезе в последните седмици, цялата група и моите колеги, ние станахме семейство в рамките на истински смисъл, тъжно ни е" 🥺❤️‍🩹

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1745531117950644224/pu/vid/ … BhLLmz.mp4?tag=12
"- Ще видим ли отново същото това дуо в новото пътуване (за Kъванч)
+ Защо не, разбира се, може да се срещнем отново в друг проект, в зависимост от проекта и дали има история, която да зарадва и двамата."
Всички светлини светнаха отново ✨Grinning

Оригиналният сериал на Netflix Şahmaran беше избран за най-харесвания сериал на дигитална платформа за 2023 г. от студенти от Техническия университет Yıldız. Серенай Саръкая и Бурак Дениз получиха наградата заедно от името на отбора.

И сега с другия партньор. Hug

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 08:51 от vikktory

Общи условия

Активация на акаунт