💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 "Друг човек" и след "Ако обичаш силно" /Тема 30/

• 44 908
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
  • Кърджали
За съжаление, за добро или лошо, истината е една.
Керем прави грешен след грешен ход. Пак казвам, ако не беше талантлив, нали, няма да ми дреме.Но спечели сърцето ми с таланта си и сега ме е яд да гледам как пропилява този талант. Буквално го пропилява.
Този летен проект си беше грешка, колкото и да харесвам Ай япъм /забелязала че от време оно, 90% процента от сериалите, които харесвам, са техни/ , колкото и да харесвам екипа на Пабло, колкото и да харесвам Керем. Че и Хафсанур ми беше симпатична от предишният ѝ сериал.
Но вместо да избере сериозен, драматичен сериал, където може да развихри таланта си, избра лежерен сериал с нищо незапомнящ се сюжет /слабо изпълнение на сценаристите/. Какво спечели? Нищо. А една пеперудка, да му е на кадем.
Нищо, следващото лято да избере още една романтична комедия, кво му пречи? Той вече влезе в категорията "актьор за ромком", ще го затвърди. После да няма "ама аз не получавам нищо различно като предложения". ...
Да се стегне, да си стегне екипа и ако държи на сериозна кариера да заработи като хората. Не казвам да поеме първата драма тип Гюлсерен, която му изскочи, но хайде де от 200 проекта на сезон по каналите, един ли няма дето да му допадне...
Турският дизи сектор е пренаселен. Днес Керем е звезда, заради Почукай на вратата ми. Но колко още лежи на тези лаври? И хората по света ще загубят интерес към този сериал. И ще чакат нещо ново. И ако Керем не им предложи това нещо ново, което наистина да грабне вниманието, ще го направи следващият младок.
Керем трябва да се съсредоточи наистина върху сериалите. Не върху реклами и незнамситамкавиверс глупости. Защото ще е следващият в категорията "Абе, имаше един, талантлив беше, ама ..." 
Не губя надежда, има време да навакса загубеното време. Но да не губи още много време...
В момента имам чувството, че Керем се е съсредоточил върху това да бъде рекламен актьор, а не ТВ. Да, ама като ми рекламира това, и това, и това, и това... ами аман...

За мен например пример за добре развивана кариера е Салих Бадемджи. На пръв поглед не блести с нещо кой знае какво. Но само на пръв поглед. И той мина през ромком. Но в последните 3-4 години това момче не се спря да работи. И всеки път с различен проект, нямащ нищо общо с предният. Да, сред тях има и такива, които минаха в категорията "не съвсем успешни", но дори и в тях накара хората да говорят за таланта му, да му се възхищават, да го хвалят. Да не говорим и че междувременно не спира да играе и в театъра. Да, не е рекламно лице на 200 марки /май само на Лексус, ако още им е рекламно лице/, но пък не му и трябва.  Трябва му, евентуално да си запълва банковата сметка, но в отношение на кариерата ... все тая. Като се каже името му, се разбира талант, развитие и респект.

И преди някой да попита защо е целият този ферман и защо изобщо пиша, ако съм разочарована. Ами защото наистина го харесах и когато човек, който ми е на сърце прави глупости, се дразня. Човек не се ядосва на тези, които са му безразлични. За тези, които са му на сърце, си пали /а моят фитил е къс, сори/

Може би в тази тема аз съм била сред малцината, които не примират по Ханде. Не отричам, не примирам, като талант ми е средно положение. Но и не отричам, че стъпките, които прави са много по-добре премерени. /а, да , асмо онази глупост с платеният инстаграм клуб беше фиаско, но бързо се усети /.Можеше и тя да каже "я мен си ме харесват като ром ком актриса, дайте следващият подобен проект", но не... Посегна към нещо различно, нещо по-сериозно. Развива се. Чест ѝ прави.

# 121
Здравейте, мили момичета, Flowers Hibiscus

Много ви благодаря за споделените интересни новини и мнения!

Ще се опитам да погледна сериалите, които са закупили БТВ, но с дублаж се губи емоцията, предавана от автентичните гласове на артистите.

Линде, Flowers Hibiscus искам специално да отговоря на цитираното твое мнение и да ти кажа защо е тази реакция към кратката реч на Керем при награждаването.
Цитат
Не спря хейта към Керем затова, че говори на английски при награждаването му. Ей, голяма завист цари при комшиите. Не го приеха напълно и това си е. Но пък за сметка на това той има милиони фенове, по света, които го харесват, именно защото е различен, много различен. Един човек с огромно сърце, човек на света. Керем е израснал с този език и той интуитивно първо започва да мисли и говори на него. Феновете на Керем не са само в Турция. Напротив, огромната му фенска маса са извън Турция. Всички гледаха на живо неговото награждаване и го очакваха с голям интерес. Затова неговото  O`key беше отправено и към тези негови фенове. Излишен беше опита на онзи господин след него да го иронизира. Това показва липса на възпитание. Дори и да не го одобрява, не му е работата да се занимава с него точно на награждаването. А жените наредени зад него не спряха да се кикотят. Много грозно! Не Керем, те се изложиха. Това се нарича ЗАВИСТ!

След Джем Давран, който изпрати Керем с "Congratulations! / Поздравления!", майтап си направиха с него и наградените артисти за най-добър комедиен сериал:

Ще се опитам да обясня защо.

Керем не използва само окей или олрайт, но и се обърна към Керем Чатай на английски с "You are the man! / Ти си човекът!" Това също беше пародирано от колегите му.

Има моменти и места, където човек може да говори с акцент, диалектно, на жаргон, да използва фрази и изрази от други езици, но на официален форум, на който се раздават награди със статут на национални, особено в консервативна Турция, това не е проява на уважение към турската публика и родния им език.

Днес публикуваха в Дир.бг статия точно по темата, за която пиша. Ако имате време, прочетете я, много е интересна:

https://dnes.dir.bg/na-fokus/smesvane-na-kodovete-kak-prisvoyava … frazi-v-rechta-ni

Авторката Яна Сивилова пише по темата как присвояваме чужди фрази и изрази в речта ни при наличие на красиви български такива. Понякога заместването е като в "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников:

Скрит текст:
"„Криворазбраната цивилизация“ е сатирична пиеса в пет действия от Добри Войников, публикувана през 1871 г. в Букурещ.

В комичен маниер с фолклорни мотиви, пиесата осмива начина на възприемане на чуждестранните модни вълни като еволюция в човешкия прогрес. Това е най-популярната и най-често поставяна пиеса на Войников, основополагаща творба в новобългарското драматично изкуство. Обсъжданите в нея проблеми са вълнували повечето от деятелите на Възраждането.

Поради актуалността на материята, Криворазбраната цивилизация се играе по сцените на театрите до наши дни, повече от сто години след първото ѝ публикуване.

Вероятно най-популярната постановка на пиесата е телевизионният мюзикъл от 1974 година на Българската национална телевизия, режисиран от Хачо Бояджиев с участието на водещите български комици Георги Парцалев и Георги Калоянчев."

Помните ли как Камелия Тодорова при завръщането си в България от странство даде интервю, след което стана обект на нестихващи подигравки. Представи се като Кеми Тодороу и говореше родния си български език с акцент и "не можеше" да се сети как са думите на български.

Имам лични примери с мен, мои близки, с приятели и колеги - не е вярно, че по интуиция говориш на чужд език. По интуиция винаги говориш на родния! Сънуваш и бълнуваш на родния език, колкото и години да живееш в чужбина и да говориш само чужди езици! Всичко друго е позьорство!

Има много консервативни държави по отношение на ползването на родния език.  От коментарите под статията в Дир.бг: "Отидете в Испания и вижте дали ще чуете англицизъм - Никога. В Испания дори думите за компютър - ORDENADOR, лаптоп-Portatil, няма смисъл да продължавам." Мога да потвърдя същото за Гърция. Там кафето, сварено в джезве се нарича "гръцко кафе".

Помните ли Силви Вартан като дойде в България колко бързо си спомни българският език, който като дете е научила тук?

Още един от коментарите под статията, който за жалост не е смешен: "че до 50 години няма да има и помен от българският език. "Пърформънса" е моуст импортант парт оф дъ интернешънъл джендър къмюнити.
Така плямпат подрастващите."

Миси, Flowers Hibiscus много се радвам, че най-сетне ще видим "Mevlana Mest-i Aşk" / "Опиянен от любов", който ще бъде в кината на 29 март 2024 г. в чест на рождения ден на Поли Flowers Hibiscus! Очаквам с нетърпение да го гледам! Ще е интересен поглед към живота и кариерата на персийския суфистки мистик и поет от 13-ти век Руми и връзката му с Шамс Тебризи.

Статията "Топ цитати на Руми за любовта, живота, природата и суфизма":
https://kakda.org/%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1 … 0%B2%D1%82%D0%B0/

Силве, Flowers Hibiscus много ми хареса поста ти! Обърнала си внимание на най-трогващите моменти от серията!

Алекс, Flowers Hibiscus поздравления за поста! Напълно споделям мислите ти! За пръв път гледах Салих Бадемджи в "Любов под наем" - направи ми много силно впечатление и бях сигурна, че ще се прочуе! Радвам се като не греша! Направи запомнящи се роли и истинска кариера през тези години! Впечатляващ беше и в "Истанбулска невеста", а сега в "Камък на желанието" с Хазал Субашъ беше титаничен!

Докато си напиша поста стана 8-ми декември! Мили настоящи и бивши студенти, поздравявам ви за празника със студентския химн "Gaudeamus Igitur", чиито начални стихове са:

Gaudeamus igitur, Juvenes dum sumus; - Нека бъдем весели, докато сме млади!

Нека бъдем весели винаги! Смехът и радостта са здраве! Весело празнуване!

# 122
  • Кърджали
Мире,
Скрит текст:
ти Салих ако можеш да го гледаш в "Лъжец" /няма превод на български, все си мисля да го преведа, ама все се спирам защото знам как ще се отрази на психиката ми, не се шегувам/. Ей там е титаничен. При все, че сериалът мина в категория "не постигна успех", ролята му там е такава, че няма описване. Самият той казва, че донякъде се е радвал че сериалът приключи със сравнително малко серии /12 или 13 бяха/, защото този герой го е изпивал емоционално. Такова слънчево момче да изиграе такъв психопат, че да те накара да мразиш героя със всяка клетка на тялото си, докато не спираш да се възхищаваш на таланта на актьора... Не е работа за всеки бабаит. В Туитър коментарите масово бяха " мразя героя ти, но шапка ти свалям на таланта".

# 123
Алекс, Flowers Hibiscus намерих "Лъжец" на руски:

https://turkrutv.tv/lzhec80/

Не съм го гледала! Ще поправя тази грешка! Видях, че участват Бурчин Терзиоглу и Хазал Тюресан. И двете много ги харесвам! Сюжетът ме заинтригува!

Много ти благодаря, Алекс Flowers Hibiscus за информацията!

# 124
  • Кърджали
Мире, пиши после (може и на лични). Сериалът не е никак лек, но Салих е брилянтен

# 125
Добро утро момичета!
Усмихнат петъчен ден ви пожелавам.

Красивата сестра Ерчел

# 126
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Желая ви един успешен ден, изпълнен с много добро настроение и положителни емоции Wink

Purple Heart

Gift Heart

# 127
  • Плевен / София
Мире,
Скрит текст:
ти Салих ако можеш да го гледаш в "Лъжец" /няма превод на български, все си мисля да го преведа, ама все се спирам защото знам как ще се отрази на психиката ми, не се шегувам/. Ей там е титаничен. При все, че сериалът мина в категория "не постигна успех", ролята му там е такава, че няма описване. Самият той казва, че донякъде се е радвал че сериалът приключи със сравнително малко серии /12 или 13 бяха/, защото този герой го е изпивал емоционално. Такова слънчево момче да изиграе такъв психопат, че да те накара да мразиш героя със всяка клетка на тялото си, докато не спираш да се възхищаваш на таланта на актьора... Не е работа за всеки бабаит. В Туитър коментарите масово бяха " мразя героя ти, но шапка ти свалям на таланта".
Скрит текст:
Аз за първи път го гледах в Истанбулска невеста
Здравейте момичета,
Честит празник на всички бивши и настоящи студенти....А защо не и бъдещи...никога не е късно да получи човек нови знания...

Относно изборите, които правят Ханде и Керем мога да отговоря с това...
"Лошата новина е, че времето лети, хубавото е, че ти си пилота." Майкъл Алтшулер

https://www.youtube.com/watch?v=oETo3G0wmDo

# 128
"Екипът на Лейла се захваща за работа, вероятно това означава новата жертва на Доган."

"Търся справедливост, искам истината да излезе наяве"

И двете майки Grinning

Кой ли ще е следващия? Дано да са повечко Joy Може би чичо му или хората му, които искат да го убият. Нямам търпение. Най-накрая дойде ден за епизод.

Керем повече няма да хабя енергия да го обсъждам. Възрастен човек е, сигурна съм, че има достатъчно голям и добър екип, който да го съветва и консултира. Решенията са негови, както и последствията от тях. Феновете имат право да припадат от възхита или от смях. Времето ще покаже.

Мирка, обичам да те чета! Hug

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 11:06 от Бл@гуна

# 129
Здравейте момичета! Flowers Four Leaf Clover
Поздравление за 30-тия етаж на  небостъргача ХанКер!

Честит празник , 8 декември на всички бивши, настоящи и празнуващи! Gift Heart

И защо Керем да не рекламира:  живота, кариерата и избора си е негов?

Много добър избор за реклама на здравословни закуски "Zuber" от Керем Бюрсин. Неговата концепция за природосъобразен и здравословен начин на живот е била определяща за предожението към него и това, че е приел да стане рекламно лице!
Къванч Татлату който е най- високо платеният турски актьор, всеки ден от екрана на нашите телевизии ни рекламира памперси, малко след това ни кани да гледаме сериала "Семейство", а по  "NETFLIX" върви новият му филм  "Последно повикване за Истанбул". Хонорара му за рекламата на памперси е 2 млн. TL, а хонорара му за 2-ри  сезон на сериала "Семейство" за епизод е 1,8 млн TL. Рекламата на памперси като цена е равна на хонорар му за епизод от сериал, но със съпругата му рекламират памперси, при космическите хонорари и приходи на двойката, като определящото за избора е вероятно малкото дете ,което имат и избора на рекламодателите.

Поздравление за Хавса и Керем за прекрасното неделно шоу на червения килим на наградите "Златна пеперуда" и награждаването им като най добри, романтични актриса и актьор, и на целия екип за най добър ромком!

Прекрасно подготвено и режисирано шоу и перфектен завършек на проекта "Ya Çok Seversen" за ужас на всички хейтъри и завистници!
 Красиви, харизматични, талантливи, стилни и  усмихнати. Успешната перфектна двойка , звездите на вечерта , която журналистите очакаха на червения килим!

Поздравление за стилиста   на двойката ХафКер! Green Heart Sparkling Heart Cupid

Изискан, изчистен и перфектен  стайлинг с акценти на ръкавели - вратовръзка и пръстен-брошка!
Благодаря им за прекрасната вечер, удоволствие беше да ги видя като перфектнвата двойка! Пожелавам им много здраве ,късмет и творческо вдъхновение! Sparkling Heart

Относно хейта по Керем за изказването му, той винаги е и ще остане за турците  чужденецът!

Усмихнат празничен ден! Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 13:27 от didi54

# 130
От Фокс  ( само това са пуснали за цял ден, явно правят всичко възножно рейтингът да е под единица..)

И от сета

# 131
  • Кърджали
Защо всеки, който изрази различно, негативно мнение трябва да е хейтър или завистник? Трябва само да ги хвалим ли? Щом човек има критика, трябва да я каже.

# 132
  • София
Здравейте! Flowers Hibiscus

BooksPeople Eyes
Скрит текст:
Честит празник на всички бивши, настоящи и бъдещи студенти! BalloonChampagnePeople Dancer

# 133
Здравейте! Flowers Hibiscus

Това оправдание, че Керем е чужденец беше модерно преди 2 години. И Керем далеч не е единственият турски актьор или актриса, който е подложен на критика и хейт. Това си е ежедневие за всички там. Не виждам някой, който да е пожален. Нека не излизаме с номера, че е чужденец, за да се оправдаят коментарите към него. Не пишат някакви фенки на Ханде, за да кажем, че са хейтъри. Неутрални хора пишат и някак съм убедена, че и на вас не ви харесва накъде залитна Керем, но поради причина, която не разбирам не желаете да го напишете.

Къванч нека си снима памперсите, но цяла година му върви сериала. Снима филм, работна е годината за него. Хайде, дано Керем измежду всичките реклами и търсене на дигитални проекти, да ни изненада с някое дизи в началото на годината. Тайно се надявам. Relaxed

# 134
За мен актрисата чужденец в турската индустрия е тази от Великолепния век. Не съм го гледала и не си спомням, как се казва, но случайно попаднах на нейно интервю и много ми хареса. Говори перфектен английски, в началото, когато е започвала снимки не е знаела и дума турски. В автобуса, с който са ги превозвали за снимки всички се забавлявали, а тя стояла като изгонена. Научила езика супер бързо, доста награждавана е тя и сериала, но не я видях да приема наградата и от вълнение да забравя турския. Хора всякакви. Направило ми е впечатление, че много турски актьори говорят много добър английски.
 На Къванч филма не ми хареса, но е факт, че беше в първите три места, а в доста страни и на първо място повече от 10 дни. А рекламата на памперсите е с кауза. Специално за недоносени деца и така наречената кенгурова грижа, която им помага страшно много в първите и най-опасни дни, но за съжаление в България не се практикува изобщо. Знам го, понеже се изненадах в толкова успешна и натоварена година да участва в някаква реклама, но се оказа, че има и нещо друго. Участваха с жена му, която също е в рекламата на няколко събития за недоносените деца.

Аз лично не се чувствам хейтърка, защото знам, каква емоция влагам в думите си.

Тина е права, че Фокс правят всичко възможно, никой да не се сети, че днес има епизод. Утре ще взривим рейтингите Joy

Шефе, пусни някоя анкетка да гласуваме. Онзи ден бяха пуснали снимки от сета, пак в някакъв зловеща изоставена сграда бяха. Може би е там, където ще е вързаният Идрис.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 16:48 от Бл@гуна

Общи условия

Активация на акаунт