Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 77

• 46 125
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
  • София
За Швейцария знам, че данъкът върху вече придобит имот, с изплатена ипотека, е брутално висок. Докато има ипотека е нисък. Затова там се влачат по 200г с ипотеки или са под наем. Не предендирам за достоверност, така са ми казвали.

# 136
Хайде пак лилавите са виновни само, а българите са света вода ненапита.

Още в края на 90-те, всеки европеец знаеше, че масово българите крадат скъпи коли и се занимават с организирани  криминални дейности.

Лилавите тръгнаха по Европа по-късно и  не са годни да крадат луксозни коли или е много рядко явление.
Те се занимах с по-дребни неща, долнопробна проституция и други.
 Нямам идея защо се правиш на луд. Кражбата на скъпи коли засяга много малка част от населението, но кражбите по улиците, домовете и обирите са огромен бич. За престрелките и изнасилванията да не говорим. Всички тези неща се правят преобладаващо от лилавите. В Барселона например всекидневно стават над 200 обира след заплаха с нож. За кражбите въобще да не отварям дума. Те са хиляди и най-често въобще не ги регистрират. P.S. Това действие се развива посред бял ден в супер централна част на Марбея. Подобно нещо в центъра на София  е невъзможно да се случи.
https://www.youtube.com/watch?v=n_BKvFcilmU

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 14:28 от Мъфин

# 137
Подобно нещо в центъра на София  е невъзможно да се случи.

Така е. При нас просто те гърмят в главата докато се разхождаш около Витоша.

# 138
  • Бургас
Е айде сега, гърмят те. Доколкото виждам, си жив и здрав и си пишеш тук. Ако някого го гърмят, със сигурност има за какво. Редки са случаите, в които е пострадал някой невинен човек - малшанс.
Да припомням ли как се гърмяха през 90-те в цялата страна? И за какъв разграден двор ставаше дума тогава?
България е сигурна и спокойна, поне откъм битова и улична престъпност, няма какво да си кривим душата.
Само човек, който е бил в чужбина в сходни градове, може да сравни.
Тук спокойно можеш да се прибираш вечерно време сам. Децата ходят сами на училище и се прибират сами. В малките населени места е истински рай на спокойствието.

# 139
Така е, в 99,9% от случаите когато гърмят някого това не е безпричинно или за обир. Гърмят се основно мутри за разчистване на сметки или разни ревнивци застрелват бивши жени, или при скарване за имот се стрелят роднини...

# 140
България е сигурна и спокойна, поне откъм битова и улична престъпност, няма какво да си кривим душата.
Не е, но като не се пише за тия неща в пресата все едно ги няма, както и за много други, щом не го виждаш и не те е засегнало лично значи не съществува ¯\_(ツ)_/¯

# 141
  • София, Bulgaria
Спрете да гледате негативни новини. Не, че има други, но това е вредно за ума, психиката и въобще човек,  който е като "гъба" за негативизма, във всеки аспект на живота, в крайна сметка си превръща живота в такъв. Всичко мрачно, всичко тегаво, а бъдещото дето му е в главата още по.

Весели празници на всички! Бъдете здрави! И на който му се падне АПАРТАМЕНТА от баницата да ми се обади!
 JoyJoyJoyJoy

# 142
Стана ми интересно, на коя народност казвате лилавите?

# 143
Всичко мрачно, всичко тегаво, а бъдещото дето му е в главата още по.
Е няма проблем, това било само в Испания както ги разтегля тестеното произведение по-горе Satisfied В София и тук-там още няколко града всичко е все по-лъскаво, хромирано и остъклено. Вече има много хубави нови блокчета, ако на някой му се падне апартамент там от баницата едва ли ще го изкара на пазара в следващия половин век 😁

# 144
Лилавите братчеди са циганите.

# 145
Все пак,каква е причината за тази стрелба?Доколкото знам  Марбея е доста снобски курорт,скъпа дрога за баровците и т.н.И още един въпрос.Не си спомням в коя от имотните теми стана дума,че Валенсия е много престъпен град.Така ли е?

# 146
Хайде пак лилавите са виновни само, а българите са света вода ненапита.

Още в края на 90-те, всеки европеец знаеше, че масово българите крадат скъпи коли и се занимават с организирани  криминални дейности.

Лилавите тръгнаха по Европа по-късно и  не са годни да крадат луксозни коли или е много рядко явление.
Те се занимах с по-дребни неща, долнопробна проституция и други.
 Нямам идея защо се правиш на луд. Кражбата на скъпи коли засяга много малка част от населението, но кражбите по улиците, домовете и обирите са огромен бич. За престрелките и изнасилванията да не говорим. Всички тези неща се правят преобладаващо от лилавите. В Барселона например всекидневно стават над 200 обира след заплаха с нож. За кражбите въобще да не отварям дума. Те са хиляди и най-често въобще не ги регистрират. P.S. Това действие се развива посред бял ден в супер централна част на Марбея. Подобно нещо в центъра на София  е невъзможно да се случи.

Седни, слаб 2, ама ти винаги си така.. чул, недочул и се пише и раздува.

Говореше се за нашите лилави, не за целя свят, ама както и да е.

Относно колко е опасно в Испания и къде ли не, в САЩ е още по-лошо, а в България сме топ сигурност и рая на света, ето малко сухи данни, да си сверите часовниците.

На четвърто място в Европа сме по убийства! Пред нас са само прибалтийските републики. И изненада , шок, гръм,   Испания е накрая на опашката!

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/cherna-klasaciia-bylgariia … stva-v-es-2080693

За да няма съмнение нещо, ето и интерактивна карта от испански сайт.

https://datosmacro.expansion.com/demografia/homicidios

За 2022 са  0,61 убити на 100 хиляди в Испания и 1,28 убити на 100 хиляди в България-само 2 пъти повече!! А там било пълно с лилави, има престрелки и какво ли не. Представям си, ако външните лилавите са  по-малко както тук, разликата щеше да 4-5 пъти поне.
Канада е с 2, а бленуваната от много САЩ е с над 6 и е първа в света  от най-развитите страни! Като разликата спрямо топ 20 на развитите страните   е 3-4-5 пъти.

https://datosmacro.expansion.com/demografia/homicidios

И преди съм ти казвал, няма смисъл да ме цитираш и да пишеш, знаеш си защо.

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 21:02 от Alexslav

# 147
За Барселона знам.Навсякъде се с..внясва вече.Умишлено го правят.В щатите мисля,че за кражби под 900$ не ги закачат.Пак са тъмнолилави крадците.Не знам вече от колко места чувам,че нещата много са зазляли там.Фрапиращо.

# 148
Здравейте:)
Интересно ми е как бихте постъпили в следната ситуация.
 Продавате имот за 200 хиляди евро. Купувате нов, който струва заедно с ремонта около 280 хиляди Евро.
Вариант А:
- теглите ипотечен кредит за 80 хиляди Евро
Вариант Б:
-купувате маломерен инвестиционен имот за около 100 хиляди и кредитът съответно от 80 ви става 180 хиляди, но пък пренасочвате целия наем от маломерния имот към заема
 И за да не е просто едно голо питане- семейство с добре платени професии и две малки деца Simple Smile

# 149
Аз бих избрала вариант А. Тази ипотека ще е лесна и бързо ще я изплатите, докато вторият вариант крие рискове от лоши наематели, празно време без наемател, разходи по имота, данъци... И това за доста дълъг срок.

Общи условия

Активация на акаунт