Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 77

• 46 139
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Ти не знаеш ли как се краде? Обществена поръчка на приближена фирма, която взима парите, но влага минимално и резултата е ремонт на ремонта… на ремонта.
Парите са усвоени, програмата е приключила, качеството е нулево, резултата отрицателен. Втори път няма да се прави или чак след 20-30г. До тогава ще му се любуваме #хубавое

# 121
На нашето читалище 3-4 пъти правиха спешен ремонт на покрива, като всеки път беше голямо и скъпо начинание. а един междуселски път всяка година го асфалтират за по много пари, и всеки път - слагат по 20 метра асфалт, и боядисват с боя около километър от началната точка. За мен е това СА кражби

# 122
Знам че не е по темата за България, но е интересно за размисли.

Even 1.4 billion people can’t fill all of China’s vacant homes, ex-official admits

https://amp.cnn.com/cnn/2023/09/23/business/china-too-many-homes … tl-hnk/index.html

Представете си за какво става въпрос. 1.4м жилища е консервативната оценка,  някои експерти твърдят, че има свободни жилища за 3 милиарда души. Имат двойно повече свободни жилища от необходимите за цялото население. Дано не се надяват на имигранти и те. Не знам дали можете да си представите размерите и последствията от спирането на строителния сектор в Китай. Това са две Европи или 50% от строителната активност за целия свят.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 09:25 от Gogo1979

# 123
Може да се надяваме да падат цените на желязо, цимент и т.н. , след като Китай няма да строй в близко бъдеще.

Чак не ми се вярва да има хора, които питат как се крадяло.
Всеки знае или е чувал за схеми, а те са хиляди.
По училищата за всяко нещо е с фирма, аз лично съм виждаш нещо струващо 30лв на дребно, как се фактурира на училището за 200лв и не говоря за 1-2-5броя за за много.
И това е навсякъде и за всичко.
Затова има все повече хора с ужасно много усвоени пари чудещи се какво да ги правят и масово се налива в тухли с плащане в кеш или на занижени цени.
 Нали се сещате, че по веригата се раздават на други хора, не ги пробира 1-2 човека за всяка схема.

# 124
Моля ви се, някой тук вярва ли, че една малка пейка струва 5000 лв.? И последните “пейки” пред столични училища по толкова са ги таксували, както и онези по Графа, че това дори беше и преди инфлацията.

# 125
И Стокхолм е около милион население. Сестра ми живее там, преди 4 години си купи малко апартаментче -  10 000 евро кв. В момента е повече.
Да, то затова там имат над 100-годишни ипотеки, защото само 100 години не стигали да си изплатиш жилището. Купуваш го ти, оставяш го на децата, те на внуците и тогава вече евентуално след 3 поколения може и да са го изплатили:

Гответе се и при нас така да стане, ако поскъпването продължава Simple Smile

А дали жилището на сестра ти в Швеция струва повече отколкото преди 4 години не знам, но спрямо миналата година едва ли е повече - аз доколкото съм чел, спадат:

# 126
Да, то затова там имат над 100-годишни ипотеки, защото само 100 години не стигали да си изплатиш жилището. Купуваш го ти, оставяш го на децата, те на внуците и тогава вече евентуално след 3 поколения може и да са го изплатили:
Не е задължително да са деца, внуци, може да е следващия купувач, ипотеката е нещо съвсем нормално към жилището. Не е чак такъв проблем след като хората могат да си го позволят без да си нарушават високия жизнен стандарт, другото са някакви подробности за цифромани.

# 127
Не е задължително да са деца, внуци, може да е следващия купувач, ипотеката е нещо съвсем нормално към жилището. Не е чак такъв проблем след като хората могат да си го позволят без да си нарушават високия жизнен стандарт, другото са някакви подробности за цифромани.
Ипотеката е нещо нормално, когато е 20-30 годишна. Бачкаш, изплащаш, но някой ден имаш перспектива да притежаваш, без да имаш вноска и лихва всеки месец.
Ако за теб е нещо нормално да е 100-годишна, при положение че никой човек не живее 100 години, може би си като тези на Клаус Шваб (Световния Икономически Форум в Давос), които казват "няма да притежавате нищо и ще сте по-щастливи"?

# 128
Ако за теб е нещо нормално да е 100-годишна, при положение че никой човек не живее 100 години,
Ипотека се прехвърля и сега, ако разбираш от имотен пазар трябва да си чувал за това.
Но, действително, Западна Европа е в потрес от черни, кафеви, с тюрбани и подобни. Нормални е че не ги искат.
И българите са в тоя списък между другото, известни сме с негативни неща от криминалните хроники.

# 129
Те емигрантите и тук не искат да стоят. Освен това ние сме си доста големи расисти, нека си го кажем дирекно особенно към чернокожите.

В западна Европа вече обърнаха палачинката и искат да го гонят, защото се възползват от социалната система. Дания например вече много, ама много втвърди това и дирекно ги гони. Шведите и те.
Като цяло солидарноста мина вече - вече искат само хора който да могат да допринасят за икономиката, образовани, а не безработни и хамали.
Не виждам защо ние трябва да ги приемаме. И ние трябва да сме твърди. Достатъчно са ни циганите.

# 130
Здравейте, харесах едно жилище в Бояна, улицата преди гробищата. Всичко чудесно, само че още няма акт 16, а хората си живеят там.Инвеститора им плаща тока и водата,тъй като е негово неспазване на договорите. Да рискувам ли? Уж скоро ще вземе, ама нещо ми е мудна работата. И като цяло какво мислите за района?

# 131
Ако за теб е нещо нормално да е 100-годишна, при положение че никой човек не живее 100 години,
Ипотека се прехвърля и сега, ако разбираш от имотен пазар трябва да си чувал за това.
Но, действително, Западна Европа е в потрес от черни, кафеви, с тюрбани и подобни. Нормални е че не ги искат.
И българите са в тоя списък между другото, известни сме с негативни неща от криминалните хроники.
В криминалните хроники влизат не белите българи, а лилавите.

# 132
Хайде пак лилавите са виновни само, а българите са света вода ненапита.

Още в края на 90-те, всеки европеец знаеше, че масово българите крадат скъпи коли и се занимават с организирани  криминални дейности.

Лилавите тръгнаха по Европа по-късно и  не са годни да крадат луксозни коли или е много рядко явление.
Те се занимах с по-дребни неща, долнопробна проституция и други.

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 06:50 от Alexslav

# 133
Ипотека се прехвърля, но не казваш дали смяташ за нормално да е 100-годишна, както в Швеция?
В почти всички държави 20-30 години е нормата и ограничението по закон или регулация. Другата държава, където имат ипотеки над този срок е Англия - там може до 40 години.
Тъй като с удължаването на срока месечната вноска намалява, регулаторът може да влияе на цените като вдига или сваля максимално разрешения срок.
Колкото повече го удължава, толкова повече способства увеличението на цените.

Самата идея цял живот да плащаш ми е неприятна - тъй като 100 години е повече от човешкия живот.
Иначе ако продадеш, ясно че друг ще плаща след теб, но ако купуваш като нормалните хора на младини с цел един ден да го изплатиш и да нямаш вече вноски, високите цени правят това невъзможно, а 100-годишните ипотеки спомагат да стане такова.

# 134
Ипотека се прехвърля, но не казваш дали смяташ за нормално да е 100-годишна, както в Швеция?
В почти всички държави 20-30 години е нормата и ограничението по закон или регулация. Другата държава, където имат ипотеки над този срок е Англия - там може до 40 години.
Тъй като с удължаването на срока месечната вноска намалява, регулаторът може да влияе на цените като вдига или сваля максимално разрешения срок.
Колкото повече го удължава, толкова повече способства увеличението на цените.

Самата идея цял живот да плащаш ми е неприятна - тъй като 100 години е повече от човешкия живот.
Иначе ако продадеш, ясно че друг ще плаща след теб, но ако купуваш като нормалните хора на младини с цел един ден да го изплатиш и да нямаш вече вноски, високите цени правят това невъзможно, а 100-годишните ипотеки спомагат да стане такова.

В Швейцария, също е така ,но там има и друга причина хората да правят 100 г. ипотеки. Също така първоначално са с високи вноски и след това с ниски , че когато се пенсионираш да не ти тежи и остатъка е много малък ,но както написах има друга причина да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт