Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 472
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
На мен пералнята ми е с обем 9 кг, обаче програмата ми памук не е за 9 кг. Хубаво проверете за колко е при вас. И аз преди това бях с над 10 годишен Уърпул, където бухаш всичко и пускаш, ама новите перални са интелигентни и си правят каквото искат, да, но само ако вие не правите каквото трябва.

П.П. Не знам къде виждате, че продължителността на програмата ви памук е 1ч и 42 мин, но аз издърпвайки си ръководстовото за вашия модел от сайта на техномаркет виждам, че памук варира от 3 часа и 19, до 2 и 25. Въобще програма, която според ръководството да пере час и 42 мин не виждам.

# 136
На дисплея изписва времетраенето.

# 137
На дисплея изписва времетраенето.
А тук  видяхте ли какво пише?

# 138
Ами, както казах, прочетох няколко пъти ръководството. Реших, че като изписва 1 ч 42 мин на дисплея за програма памук, ще пере за толкова.

# 139
Ами, както казах, прочетох няколко пъти ръководството. Реших, че като изписва 1 ч 42 мин на дисплея за програма памук, ще пере за толкова.
Четете всяка стъпка от книжката и го правите на дисплея според желаната програма и опции.Ако трябва по няколко пъти. Успех!

# 140
На дисплея може да пише всичко. Чак след като омокри хубаво всички дрехи, ще изпише горе-долу реалното време.
По въпроса защо дрехите не са изпрани- може да не си задала правилно количество препарат, може препаратът да не е добър....не знам каква е причината.
По въпроса за миризмата- не е задължително да миришат на препарат. Това не  е никакъв критерии за добре изпрани дрехи, а по-скоро за лошо изплакнати.
Ръковдството не го чети като роман, а както са ти казали преди мен-пред дисплея.

# 141
Здравейте. От скоро имам нова пералня, но не можем още да се разберем с нея. Имах 16 годишна Whirlpool, но дойде време да се разделим. Четох указанията за употреба старателно, уж всичко спазвам и пак прави каквото си иска. Новата е Самсунг, този модел: https://www.technomarket.bg/peralni/samsung-ww90t534dax-s7-09213594
Моля ако някой я има да ми помогне Hug

Здравейте и ЧНГ на всички!

Имам подобна, но без автоматично дозиране.
Относно времетраенето на памук, когато е напълнена догоре почти винаги увеличава времето, това е нормално. Най-общо казано, първоначалното време, което виждаш на дисплея е за половин до 2/3 напълнен барабан. Пералнята има сензори и преценява времето според теглото и замъресността на дрехите и може да го увеличи или намали.

Колко изплаквания задаваш? Какви перилен и омекотител използваш? Дозировката според мл. на препарата, твърдостта на водата и замърсеността на дрехите ли е настроена? Имай предвид, че пералнята изплаква изключително добре и това е причината да не усещаш аромата на перилния препарат, което за мен е огромен +. Има значение и колко е парфюмиран препаратът. Омекотителят, когато ползвам такъв, при мен си се усеща силно, дори и след сушилня. Не съм наясно с дозиращата система, но пробвай да увеличиш още подаваното количество или пробвай с друг омекотител.
Ако имаш още въпроси, насреща съм.

Последна редакция: пн, 01 яну 2024, 22:21 от deni44ka

# 142
  • до най-прекрасния мъж
И при мен имаше такъв "проблем" с неухаещи на нищо дрехи. Просто се оказа, че препаратът за пране не мирише. С на детето праха (Сано Максима), дрехите си миришат, нищо че пускам на по-висока Т. Сложих и друг омекотител, с него си миришат приятно след пране дрехите.
По отношение на времето - новите перални сякаш перат по-дълго. И при мен варира времето. Първо ги върти, през това време пълни вода и ги тегли и после изписва време. Понякога се случва да удължи, ако прецени, че не са добре изплакнати. Като цяло памук ми е около 2:30-3 часа. Но поне са изпрани добре. Имам и програма микс за 1:09, там си пере точно толкова, както и на бързата за 20-30 мин, зависи каква Т й задам, също не променя времето. Изпрала, не изпрала, изплакнала, не изплакнала, точно толкова и нито секунда повече.
С АЕГ съм, но повечето нови са на същия принцип. Не са като старите да върти точно определено време, без значение дали е пълна или с два парцала вътре.
Смени праха и омекотителя и виж как ще е.

# 143
  • Pazardjik
Синя птичка, аз съм с такъв Самсунг, не виждам да е с автоматично дозиране. Програмата памук ми пере час и нещо, зависи от това, колко дрехи съм сложила, но не и 3 часа.

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 19:09 от Reni Angelova

# 144
Пост'е на списващите #142 и #143-вие погледнахте ли модел на ПМ на синя птичка и съвпада ли с вашите?
В ръководството е ясно посочено какво има.

# 145
Какво искаш да покажеш сега с това ръководство? Ако отново е времетраенето на програмите, вече казахме, че там е дадено ориентировъчно (обикновено най-дългото) и действителното се различава според индивидуалното зареждане...

синя птичка, сетих се и друго - калибрира ли си пералнята?

# 146
Какво искаш да покажеш сега с това ръководство? Ако отново е времетраенето на програмите, вече казахме, че там е дадено ориентировъчно (обикновено най-дългото) и действителното се различава според индивидуалното зареждане...
Да съм цитирал ваш пост? Кой модел е с MIX и кой модел се обсъжда?

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 17:46 от niljaniljo

# 147
Да съм цитирал ваш пост? Кой модел е с MIX и кой модел се обсъжда.

Не знаех, че трябва да ме цитират, за да се включа в публична тема... Обсъжданият модел на синя птичка има Mixed load, ако това визираш, но нейното питане не е за това и продължавам да не разбирам защо го постваш за пореден път и оспамваш темата. Други въпроси?

# 148
  • до най-прекрасния мъж
Да съм цитирал ваш пост? Кой модел е с MIX и кой модел се обсъжда?
Ясно съм написала с каква пералня съм! Също мнението ми по отношение на времето е обобщаващо. Самоцитирам се:
"По отношение на времето - новите перални сякаш перат по-дълго. И при мен варира времето..."
"С АЕГ съм, но повечето нови са на същия принцип. Не са като старите да върти точно определено време, без значение дали е пълна или с два парцала вътре."
Какво точно не е ясно от написаното? Потребителката очаква пералнята й да пере точно определено време. Е, при новите умни перални времето не е фиксирано както при старите модели от преди 10 и повече години. Поне не за всички програми.
Не мисля, че е нужно да имам същия модел, при условие, че принципът на работа на машините, които теглят прането, имат сензори за пяна и т.н. е един и същ и времето варира.

# 149
Здравейте! Търся мнение за пералня с капацитет 8-9кг. Попрочетох предишни коментари и какво предлагате като модели, но идват над заделеният ни бюджет. До сега не съм се сблъсквала с избор на пералня. Моля за съвет за някой що годе приличен модел около 800-900лв. Гледахме Gorenje, но дали те са надеждни уреди?

Общи условия

Активация на акаунт