Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 677
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Аз имам два самсунга също, единия е много античен вече, над 15 годишен, другия е на 6 год. Въпреки че първия е в провинциален имот и вече няколко години почти не се ползва, има поне 10 год активно ползване и не е мръднал. Дано и този дето сега е на 6 години изкара така без проблеми още много. Харесвах ги, сега не знам обаче новите модели как са откъм здравина и качество.

quote author=Sash i link=topic=1611558.msg47437613#msg47437613 date=1704481218]
На майка ми самсунга има дневна програма 1 час и може от 30 до 90 градуса да се пусне макс обороти 1400. Всеки ден перем на нея понякога по две, три перални. Другата, която ползваме е еко програма за 2 часа на 40 градуса за чаршафи примерно. Не е мръднала пералнята. Преди 8 години като са я купували от Техномаркет или Технополис им казали, че тогава това било най-доброто на пазара. От скоро съм в темата почти не съм видяла мнениеза самсунг, не знам на какво се дължи това. Сега ще се местя и с мъжа ми си купихме Бош WGG14402BY, дано да нямаме грижи!
[/quote]

# 211
Моя приятелка също си купи втора Самсунг, интересното е, че мрънкаше много с първата, пък повтори. Каза, че нямала време да се интересува, проучва и избира, а на тази била свикнала.

# 212
Е това не го разбирам, честно. Като ми трябва да си купя, ще изчета де що намеря, както правих с други уреди като съдомиялна например, но няма да купя нещо което вече от личен опит знам че не е ок.

Моя приятелка също си купи втора Самсунг, интересното е, че мрънкаше много с първата, пък повтори. Каза, че нямала време да се интересува, проучва и избира, а на тази била свикнала.

# 213
И аз не я разбирам, но старата се беше повредила и бързаше. Не съм я питала как е със сегашната, вероятно е доволна, не се е оплаквала.

# 214
Еко програмата не е подходяща за почистване на пералнята. Първо, защото е много вероятно на нея да не достигне зададената температура (60*), второ, защото ползват много малко вода, трето защото на нея също тегли прането и пак ще я съкрати.
Меган, нямаш ли програма за самопочистване? Може да се пуска с натискане на комбинация от бутони.
Няма такава програма, когато я купувах преди години може и да е имало перални с такива програми, но аз поне не съм знаела. Иначе съм доволна от нея има доста програми, кратки, дълги, бутон за съкращаване на времето, нямам проблеми с нея вече толкова години. Тя и не беше евтина, когато я взех, около 800 лева беше преди 5-6 години.

# 215
Здравейте, в търсене на нова пералня сме. Спрели сме се на АЕГ като марка. Като изисквания имам само да е с голям капацитет, да има програма за завивки и да пере добре Sweat Smile Надявам се не са големи.
Може ли да ме насочите към хубави модели. Четох предни мнения и теми и набелязах някои модели, но те бяха предложени на хора с по- специфични изисквания откъм размери и опции, затова и се нареждам и аз за съвет.
Бюджет около 1200-300лв.

# 216
  • до най-прекрасния мъж
Разгледайте тук асортимента им и вижте какви параметри имат, за да изберете това, което на Вас Ви е необходимо. Има и много мнения на РЕАЛНИ потребители за всеки модел. След полемиката от последните няколко дни, аз това бих направила.
https://www.aeg.bg/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaig … _BwE&gclsrc=aw.ds

# 217
Имам едни тениски и потници на малката, купувани са от БГ производител за не малка цена. Няма такъв боклук. Още на първото пране се разтеглиха сериозно и не приличат на нищо. Блузките по 3 лв от Пепко са й бетон и след пералня, и след сушилня. Та цената не е определяща. Някои дрехи просто не стават.
Дано новите уреди оправдаят очакванията. При наличие на уред е направо кощунство да переш и цедиш на ръка.
На мен също ми харесват бързите програми и адаптивността на времето. Беше ми дотегнало да чакам да се събере пране, та да не върти празна пералня по 2 ч и нагоре на Електролукса.
При мен АЕГ има две кратки програми. Едната е 69 мин Микс, която варира между 30 и 60°С и е без промяна във времето без значение избраната Т, а другата е 20-30 мин на 30-40°С (времето се увеличава според Т).
Здравейте, тъй като ми се налага покупка на пералня, спряла съм се този модел АЕГ https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … R73844BE/p/651298 тъй като размерите и бюджета ме устройват. Според Вас дали и при този модел програмата Микс 69 може да се избира температурата от 30 до 60 °, както казвате, че е при Вашата. От описанието в характеристиката не става ясно, дали Т може да се избира.

# 218
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, според инструкцията за употреба, да, може. Прилагам снимка с всички програми и възможностите им за настройка. Програмите са много хубави и адаптивни. В това отношение не съм намерила минус до момента.

На сайта, който съм копирала в поста преди Вашия, има цялата документация на всички актуални модели. Ако искате още нещо да си проверите, можете да си изтеглите ръководството за употреба и пълни спецификации на уреда.
Успех в избора!

# 219
Blue.angel  благодаря за отговора. Мисля направо да я поръчвам, че колкото повече чета в темите, повече се обърквам.

# 220
  • гр.Пловдив
Здравейте,пробвала съм с доста препарати ,таблетки,домашни средства,но ПОД маншона остава неизчистено ...Няма миризми ,петна по дрехите и желета,пералнята е стара Confounded
То изобщо под маншона дали е възможно такова изчистване или все ще си таи тиня ..?

# 221
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,пробвала съм с доста препарати ,таблетки,домашни средства,но ПОД маншона остава неизчистено ...Няма миризми ,петна по дрехите и желета,пералнята е стара Confounded
То изобщо под маншона дали е възможно такова изчистване или все ще си таи тиня ..?
Под маншона се чисти ръчно. Пише го на опаковката на препаратите, които съм ползвала.

# 222
  • гр.Пловдив
Под маншона се чисти ръчно. Пише го на опаковката на препаратите, които съм ползвала.

Дам ,благодаря,с две думи е голяма заблуда,ако са ти чисти маншона ,барабана и не мирише нищо-значи и пералнята ти е чиста ...

# 223
Мненията в сайтовете на производителите, ако изобщо са на реални потребители(изключително много се съмнявам), са много силно филтрирани и се допускат само суперлативи! Там не се публикуват негативни коментари или ако има някакъв такъв намек в някои (с единствената цел, да има и малко негативни, за да не бие много на очи, че са само положителни), то той е пренебрежителен, обикновено за нещо малко и незначително, и звучащ абсурдно, тип "не ми харесва на коя страна се отваря вратата", "липсва и wi-fi", "не ми харесва, че само 1 програма е за пълния капацитет" или "не пасна размерът и уредът стърчи от шкафа". Поради това, те не са достоверен източник, на който да се довериш и да придобиеш някаква представа за представянето на уреда. Освен това, те сами са си написали, че не гарантират ревютата да са написани от потребители, закупили/ползвали уредите.

Къде "под маншнона"? Самия маншон, долу, в процепа ли е черен?

# 224
  • до най-прекрасния мъж

Дам ,благодаря,с две думи е голяма заблуда,ако са ти чисти маншона ,барабана и не мирише нищо-значи и пералнята ти е чиста ...
В общи линии, да. Преди 6 години сменяхме лагери на старата ни вече пералня. ММ е сръчен и я разглобихме двамата вкъщи (разглобява се буквално на съставни части и виждаш какво е реалното състояние отвътре). Очаквах, че ще е страшно, но не. Беше си чиста, даже нямаше особено много котлен камък, а живеем в Пловдив, където водата е твърда. Аз си я почиствам веднъж на два-три месеца със специализиран препарат и това, което видях, ме води на мисълта, че съм на прав път. Препарати като Калгон никога не съм ползвала. Ако и каквото има в праховете за пране и почистващите препарати, това е.
Като цяло имаме и много мръсни дрехи понякога - с кал, прах и т.н. Професията на ММ е такава, че се цапа, а и сме любители на планината във всички сезони. Иска си ръчичка, за да е чисто.
Аз съм на принципа - грижи се редовно и ще ти служи дълго!

Общи условия

Активация на акаунт