Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 41 555
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Имам един тъп въпрос, горе долу съм го спазил това, но някой може ли да ми обясни защо AEG не препоръчват маркуча за входящата вода да е вертикално надолу, други марки са нямали такова изискване, прилагам снимка.

# 646
Когато за първи път пуснах моята не можеше да се пълни с вода, даже започна да капе вода от там, смених позицията на маркуча и си пълни без проблем.
Не знам дали е от значение, но преди водата да влезе в пералнята има филтър, много ситна пластмасова мрежа, която поне веднъж в годината трябва да се почиства.

# 647
Аз мисля, че този наклон от 20-45 градуса на ъгъла на свързване  би трябвало да има отношение към налягането на водата. Не съм 100% сигурна.

# 648
Ами имам май 45 градуса наклон, засега няма проблем. Много странно изискване.

# 649
  • Велики Преслав
Имам един тъп въпрос, горе долу съм го спазил това, но някой може ли да ми обясни защо AEG не препоръчват маркуча за входящата вода да е вертикално надолу, други марки са нямали такова изискване, прилагам снимка.

За маркучите с механичен аквастоп, това има отношение в частта в която се намира самия аквастоп. Тоест там където е крана. Това е така, защото при евентуално протичане, в наклонено положение отделението гъбата, която го притиска при теч се напоява по-бързо, а ъгъла на висене позволява направо да го пречупи.

# 650
  • Варна
600 лв с доставката. Пак, че не е 300 като предходната. Пере се почти всеки ден, някой път по два пъти вкъщи и ще и видим сметката за 3-5 години. Яд ме е по принцип. Пробвахме я и не знам май не уцелихме правилната програма, защото не успя да разтвори капсулата на персила. Според ММ било, защото съм искала да съм модерна и да пера с капсули. Ако било с прах всичко щяло да е наред. Пералненски драми.

# 651

За маркучите с механичен аквастоп, това има отношение в частта в която се намира самия аквастоп. Тоест там където е крана. Това е така, защото при евентуално протичане, в наклонено положение отделението гъбата, която го притиска при теч се напоява по-бързо, а ъгъла на висене позволява направо да го пречупи.
Да с аквастоп е тази. Не знам какъв е точно, може би механичен, имам лек наклон, работи нормално, дано всичко е точно.

# 652
Здравейте отново. Помогнахте ми при избора на пералня преди около два месеца. Сега отново имам нужда от помощ. Нормално ли е прах за пране да остава под чекмеджето? Пералнята е АЕГ 7ма серия.

# 653
600 лв с доставката. Пак, че не е 300 като предходната. Пере се почти всеки ден, някой път по два пъти вкъщи и ще и видим сметката за 3-5 години. Яд ме е по принцип. Пробвахме я и не знам май не уцелихме правилната програма, защото не успя да разтвори капсулата на персила. Според ММ било, защото съм искала да съм модерна и да пера с капсули. Ако било с прах всичко щяло да е наред. Пералненски драми.
Ами прав е мъжът ти, ако искаш добре изпрано пране и чиста пералня.

# 654
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте отново. Помогнахте ми при избора на пералня преди около два месеца. Сега отново имам нужда от помощ. Нормално ли е прах за пране да остава под чекмеджето? Пералнята е АЕГ 7ма серия.

Скрит текст:

Аз съм с АЕГ 6 серия и при мен е така.
Не мисля, че е нормално, но аз редовно при пълнене на вода в началото на програмата изкарвам чекмеджето и сипвам вода от шише, за да измия праха.

# 655
Сега погледнах моята, същите остатъци от прах има- 6 серия AEG.

# 656
Преди доста време дъщеря ми имаше Горение и така оставаше прах за пране в
отделението. Често се запушваше и протичаше, ако не се огледа и почисти след
няколко ползвания.

# 657
Решила съм да си поръчам това за почистване, влиза и зад барабана.

# 658
Решила съм да си поръчам това за почистване, влиза и зад барабана.
Скрит текст:
Това е отвратително и много твърдо. Продава се по железариите. Не се опитвай да го мушнеш там, че най-малкото,  което можеш да направиш, е да скъсаш маншона. А дори и да го провреш, то няма еластичността да легне по стената на барабана, за да го чисти.
Можеш да миеш бурета с него Simple Smile

# 659
Имам пералня Simens ,IQ 700 втора употреба, не мога да разбера как да пера без центрофуга?

Общи условия

Активация на акаунт