От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 40 334
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Меган, от две години ползвам AEG FFB73517ZM и съм изключително доволна от машината.
Направих сравнение между Електролукса и следващия модел на AEG.
https://techmart.bg/product/product/compare/lang/1
При майка ми на село е  BOSCH SMS4HVW33E, от който също съм доволна.
За ваканционен имот бих купила Електролукса.
Не мога да видя сравнението, защото е през профила ти. Трябва ми за вграждане 45 см., нямам къде да сложа 60 см.

# 571
  • Варна - Черна гора
Меган, сравнението не е през профила ми.
Вероятно не се съхраняват сравняваните продукти.
Сравнила съм: твоя Електролукс, AEG за вграждане и AEG като тази, която ползвам - свободностояща.
Електролукс, AEG за вграждане и AEG свободностояща, моята е AEG FFB73517ZM

# 572
Здравейте, вече мина над месец от както ползваме съдомиялна за вграждане на BOSCH SMV4ECX21E. Искам да ви кажа, че които се спре на този модел няма да сгреши.Ние дори ползваме само програма бърза 60 мин и резултата си е отличен. Събира достатъчно неща.Почти не се забелязва в режим на работа.Ние си я пускаме вечер и когато приключи отваряме вратата и на сутринта всичко е сухо, и готово за прибиране . Съдомиялната е много хубав уред, доста ни облекчава. Случва се да измием по нещо, но  не е болка. Определено такава покупка си заслужава.Радвам се за избора ми на бош, който се спре на тази марка няма да съжалява.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 13:32 от vastas

# 573
Здравейте мами, каква е разликата междо тези два боша? Bosch SPV6ZMX17E  и SPV6YMX08E

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 10:12 от FBID941453752576634

# 574
  • София
Здравейте, вече мина над месец от както ползваме съдомиялна за вграждане на BOSCH SMV4ECX21E. Искам да ви кажа, че които се спре на този модел няма да сгреши.Ние дори ползваме само програма бърза 60 мин и резултата си е отличен. Събира достатъчно неща.Почти не се забелязва в режим на работа.Ние си я пускаме вечер и когато приключи отваряме вратата и на сутринта всичко е сухо, и готово за прибиране . Съдомиялната е много хубав уред, доста ни облекчава. Случва се да измием по нещо, но  не е болка. Определено такава покупка си заслужава.Радвам се за избора ми на бош, който се спре на тази марка няма да съжалява.

Всъщност всичките го правят това - след Горенье, Whirlpool  и Bosh, всичките 45 см.
Всъщност дори в 45 см н Bosch се събира всичко от посудата, през филтъра на аспиратора и тавите на фурната, без да се вади или размества средната кошница. Вратата има вдлъбване.
Бързата програма не е ли 1:05 h?
Този модел не е ли със Зеолит?! Ако е с, никакъв смисъл да се отваря вратата вечер;  сутрин да се прибират.
Единствения смисъл да се отвори врата има малко преди прибиране ако е веднага след приключването, да се охладят малко иначе не се пипат.

# 575
  • На брега на реката
Не е със Зеолит, а с автоматично отваряне на вратата, т.е. съфорумката вместо да я отваря  ръчно, може да си направи настройките и машината ще се отваря сама.
Тази опция обаче, удължава програмата с около 30-40 минути.
Ползвам я и не ми пука особено, защото я пускам преди лягане и сутрин всичко е измито, сухо и охладено, а не горещо.

# 576
Здравейте, в търсене сме на нова съдомиялна, прегледах темите тук с надежда да намеря потвърждение на идеята на ММ да взимаме Миеле, но дори и за нея има негативни коментари и споделяне за проблеми. В момента ползваме 15 години Електролукс и искам да я сменя, защото така и не успях да намери начин на подръжка така, че да ми измива всички съдове всеки път. То не бяха различни препарати, профилактики с препарати и таблетки, чистене на филтри. Явно има проблем с помпата и водата не винаги достига качествено до 2рата кошница, А и с оглед на годините употреба мисля че е е крайно време за нова. Та ще бъде благодарна да споделите има ли смисъл да скачаме на Миеле или да се задоволим с някоя Hansa за 1000 лв?

# 577
  • София
Няма такъв уред на света, който да няма дефекти, проблеми и всички потребители да са доволни. Винаги има риск. При някои просто проблемите са по-често срещани, при други по-рядко. Тогава идва другия проблем - колко отзивчиви и експедитивни са от сервиза. А и така или иначе отдавна на никой производител не му е цел да прави вечна машина, точно обратното, стараят се съвсем целенасочено към програмируемо и предвидимо разваляне, все пак пазара трябва да върви...
Та каквото си харесаш си взимай, без безкрайно да го премисляш.

# 578
  • София
Eri@, 15 г. ползване е супер.
Аз смених предходните две заради повреди и след гаранцията. Няма гаранция, че и Милето няма да се повреди.
Това което харесвам на сегашната е 3тата кошница,  че вратата е вдлъбната, че за да разместя във височина средната кошница няма нужда да я вадя и няма нужда от вадене на 2рата кошница когато мия тавите от фурната или филтъра на аспиратора. Харесвам и това, че има индикатор, който показва до къде е стигнала.
След повече от 2 г. не мога да свикна със Зеолита, трябва търпение, а аз понякога посягам да прибирам след края на програмата.
За измиването: случвало ми се е да забравя да сложа препарат и да са чисти, както и да има нещо неизмито, в т.ч. и заради неправилно подреждане.

# 579
  • София
Здравейте, в търсене сме на нова съдомиялна, прегледах темите тук с надежда да намеря потвърждение на идеята на ММ да взимаме Миеле, но дори и за нея има негативни коментари и споделяне за проблеми. В момента ползваме 15 години Електролукс и искам да я сменя, защото така и не успях да намери начин на подръжка така, че да ми измива всички съдове всеки път. То не бяха различни препарати, профилактики с препарати и таблетки, чистене на филтри. Явно има проблем с помпата и водата не винаги достига качествено до 2рата кошница, А и с оглед на годините употреба мисля че е е крайно време за нова. Та ще бъде благодарна да споделите има ли смисъл да скачаме на Миеле или да се задоволим с някоя Hansa за 1000 лв?

Защо свеждате избора само до Миле и Ханса, та между тях има още куп марки. Разгледайте поне 2-3 страници от темата и ще намерите отговор на въпросите си.

За Миле има негативни отзиви най-вече по отношение на надеждността. Оказва се, че най-надеждни са съдомиялните Bosch, заедно с останалите марки на фирмата: NEFF, Siemens и др. Това се потвърждава от тестове, потребители и сервизни техници.

Освен това, те мият и сушат добре, което се дължи както на някои технически решения, налични само при тях, така и на добре направените им програми с достатъчно високи температури.

# 580
И двете са грешни. Задоволете се с някой Бош около 1000-1300 лв. Малко по-нагоре се обсъждаха модели.

# 581
Здравейте мами, каква е разликата междо тези два боша? Bosch SPV6ZMX17E  и SPV6YMX08E

Нашето колебание беше точно между тези двете. Вече не си спомням разликите, но се обадихме в Експо 2000 и хората обясниха подробно. Само дето едната не беше налична и в крайна сметка взехме SPV6ZMX17E. Има си зеолит, но ако имаше и автоматично отваряне на вратата, щях да съм напълно доволна. Някои Купички и чаши имат релефно дъно и там остава малко вода, която се изпарява като открехна вратата. Иначе относно миене нямам никакви забележки, особено след като минах на течен препарат Сомат

# 582
  • София

Разликата е само в това, че SPV6YMX08E има опция за автоматично отваряне на вратата и в това, че „ико“ програмата ѝ е с 30 минути по-дълга от тази на SPV6ZMX17E. Заради това последното SPV6YMX08E има по-висок енергиен клас, въпреки че на всички останали програми разходът на енергия е абсолютно еднакъв.

# 583
Предстои съдомиялната най-накрая да бъде монтирана (от мъж ми ,който никога не е монтирал уред за вграждане)Има клипчета  ,като сканирам баркода на указанията излизат.Доколкото видях се прикрепя с винтове, за страниците на шкафа в който я слагаме ,обаче не разбрах на пред до къде идва?Аз чак сега и поръчах врата на съдомиялната ,освен като дойде вратата по нея да се орентираме?От горе не се хваща за плота нали?Само за страничните плоскости?Бош е съдомиялната.Не ми се смейте на въпросите ,до сега съм имала две съдомиялни ,но свободно стоящи.Само ми трябваха и двама консултанти философи в магазина ,които да твърдят на мъж ми ,че никъде не се хващала съдомиялната ,че от вибрацията щяла да изкърти шкафовете!!!!!!На съпруга ми това му трябваше да чуе и веднага се съгласи.Ама това да не е пералня да центрофугира ,какви вибрации?

# 584
Здравейте!
Предстои ми закупуване на съдомиялна
Старата се повреди и прецених, че ремонт от 250 лв не си заслужава.
От прочетеното стигнах до извода, че бих искала:
Да бъде за вграждане
Да има дълъг гаранционен срок
Задължително да има програма за премахване на загоряло и упорити замърсявания.
Трета кошница

За отваряне на вратата не съм категорична....
Спрях се на две или три възможност, които са:

1 https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-teka-dfi-76950

2
https://technoplanet.bg/produkt/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D … t-7540-14-%D0%BA/

3 https://techmart.bg/%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D … %20W7I%20HT40%20T
Не съм сигурна до колко съм била прецизна в избора си и ще съм ви благодарна за мнението и коментарите ви!
Благодаря!

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 13:11 от avira

Общи условия

Активация на акаунт