От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 42 096
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
На нас това ни е най-голямата драма, че и евтините не са никак евтини.... Но нали гледам 6 години гаранция на Haier, и се поблазних от това. Знам, че не трябва да се водя от гаранцията. Но си мислех, че щом дават такава то уредите не са калпави. Явно съм в грешка.
Ще изчакам още малко. Пък дано намалят, макар и минимално, желаният от мен Бош.
То не е само на теб, на всички ни такава е драмата - разбирам евтиното да е наистина евтино, но и то не е без пари или поне не адекватни на качеството, а повече от предложеното като начин на работа и издръжливост. При това положение аз или чакам или си търся начин да добавя още малко (в твоя случай наистина не се касае за двойна и тройна сума отгоре), но не бих купила за близка цена уред с многократно по-ниско качество.
Казваш - гаранцията висока и това предполага увереност в продукта от страна на производителя (поне такъв сигнал се подава към потребителите и се очаква именно така да го тълкуват) - ами не е така вече, но нещо трябва да мотивира потребителите да си купят Хайер за 1000 лв, вместо Бош за 1300 лв, иначе с какво да ги привлекат?

# 121
  • София
До 1000 лв няма ли някой Уърпул с дълга гаранция? По мои впечатления все са с 6 г гаранция в някой магазин. Ползвам такава съдомиялна четвърта година и нямам проблем с миене (то зависи много и от препарата, разбира се) и сушене. Бих предпочела вместо Hier.

# 122
  • Варна - Черна гора
Ето ви BOSH-ове
Аз кухих за майка ми втория модел, но в бяло.
Доволна съм от качеството на измиване.
След приключване на програмата отварям вратата, иначе остава конденз по задната стена на СM.

# 123
Защо не пробвате в Експо 2000 да попитате за някаква допълнителна отстъпка?

# 124
Здравейте и извинете - директно нахлувам в темата. Нямам съдомиялна вкъщи, но за апартамент, който ще отдавам под наем,трябва да избера. Не знам въобще какви характеристики да гледам. Не искам нещо скъпо, но все пак не искам да купя някой боклук, колкото да има нещо. Да върши основната си дейност за масовия потребител. И да е 60 см. за вграждане. Ще се благодарна за съветите ви!

# 125
Ами аз също исках Бош, но цената от почти 1300 лв на тази, която харесах не ни е по силите. В момента избора ми е сведен до този  haier и една Grunding за 978 лв.
Трябва ни сива на цвят. Имаше един евтин Бош, на 1029 отварях, затварях, гледах характеристики, отказах се от него.
Ако ще е Бош, тази на 1279 е моята, но имаме бюджет, който не можем да превишим.
На мен ми е ясно, че Бош е Бош! Но...
Вземи си един от тези двата и няма да имаш грижи (от вносителя):
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/dishwashers/free-standing … width/sms4hvi45e/
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/dishwashers/free-standing … width/sms4hvi00e/

Скрит текст:
Бъди здрава Blue Heart

# 126
  • София
Здравейте и извинете - директно нахлувам в темата. Нямам съдомиялна вкъщи, но за апартамент, който ще отдавам под наем,трябва да избера. Не знам въобще какви характеристики да гледам. Не искам нещо скъпо, но все пак не искам да купя някой боклук, колкото да има нещо. Да върши основната си дейност за масовия потребител. И да е 60 см. за вграждане. Ще се благодарна за съветите ви!

Щом е за наематели, не ви трябват характеристики, а ви трябва простота и надеждност. Простота, за да може всеки да се справи с експлоатацията, а и да няма какво толкова да обърка. Надежност, за да не я сменяте през 4-5 години. Аз бих взела най-евтиния модел Бош, защото отговаря и на двете условия:

https://vimax.bg/sadomialna-za-palno-vgrajdane-bosch-smv2itx16e.html

# 127
Бош ще е, решихме се. Ще дам отзив щом вземем и пусна няколко пъти. Че ще ми е първа СМ изобщо и съм като индианец какво да купувам, капсули, гел...пък сол. 🙄

petiaicanov , много ти благодаря! ♥️ Здраве желая на всички, няма по - ценно от това!

# 128
Аз за такива цели поръчах тази Bosch SMV46KX04E. В момента я има в Емаг за 789 лв, но в комбинация ако се поръча с още един уред дават допълнителна отстъпка -10% и в Зора за 789 лв https://zora.bg/product/smv46kx04e . Аз държах да има допълнително чекмедже за прибори, затова избрах пред горния предложен модел, а и излизаше тогава още по-евтино.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 09:32 от drago_2008

# 129
  • Варна
Здравейте, може би малко глупав въпрос, но все пак при уредите със зеолит използва ли се гланц?

# 130
  • Пловдив
Да,аз използвам гланц,и сол(за съдомиялни,разбира се).

# 131
Защо всички производители минаха на 3то чекмедже вместо кошница за прибори?
Сз ползвам Едно Беко от 2015, което има и двете, чекмеджето е на 2/3 от площта. Води се за сребърни прибори Simple Smile.
Някакси ми се струва изнервящо да редя хоризонтално прибор по прибор.

# 132
На мен пък ми е по-удобно с чекмедже за приборите, а не с кошница, която заема място за друг, по-голям съд. Редя ги по възможност по вид и размер и после при прибирането ми е много лесно.  
Не е изнервящо, дзен е Simple Smile

# 133
  • София
Защо всички производители минаха на 3то чекмедже вместо кошница за прибори?
Сз ползвам Едно Беко от 2015, което има и двете, чекмеджето е на 2/3 от площта. Води се за сребърни прибори Simple Smile.
Някакси ми се струва изнервящо да редя хоризонтално прибор по прибор.

Чекмеджето за прибори се изважда много лесно - на който му пречи, може да си го махне. Кошници се продават по 15-20 лв, който иска може да си добави:

https://apogee99.com/index.php?main_page=index&cPath=334_337

# 134
  • София
Моля да ми препоръчате съдомиялна за вграждане, 60 см.
От това, което прочетох засега ми е важно да има програма за 70° "интензивна", регулиране височина на кошници, отложен старт, любима програма, нещо за таблетките, когато са различни (не разбрах добре функцията), отваряне при приключване, светлинна индикация на пода. Степенувала съм ги по важност за мен. Бюджета е около 1000 лв +/-. Предпочитам да дам по малко за съдомиялна и да се откажа от дадена функция за сметка на доказан и надежден продукт например. Насочила съм се към Бош, но приемам предложения
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт