От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 42 144
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
Знам какво пише в инструкциите, но тази вода ми се стори много.
За тестовете едва ли се използва лабораторно чиста вода, а микроорганизми има навсякъде, нищо не е стерилно във външната среда. 
Да, не знаем как точно и какво се тества, затова ми е любопитно, ако някой е запознат.

# 181
И на мен водата ми се видя доста. Не ми е ясно как може да стои опакована с толкова вода. 
Сега я снимах отново. Не съм държала вратата отворена. Но при монтажа е отваряна няколко пъти за кратко. Повечето от водата се е изпарила, има малко вода по дъното. А по вратата следи от капките от вчера.
Аз не съм дочела книжката и все още не съм я пускала. С какво да изчистя тези капки от вратата? В книжката пише, че не може с швамтюх. А предишната я почиствах с такъв тип кърпи и си мисля да не би от това да започна да ръждясва.

# 182
Не пише, че съвсем не може, а че трябва да се изплакне няколко пъти с вода преди първо ползване. Аз така и правя, те са сухи и без това, не може да се ползват неизплакнати.
Моята, ако трябва да я бърша, ползвам точно швамтух, най-добре попива. Друг вариант е с някаква попиваща кърпа, каквато и да е, дори за съдове.

# 183
Аз винаги съм ги изплаквала хубаво. То няма и как да се бърше с твърдата гъба.

Скрит текст:
Но изведнъж започнах да вадя посудата бяла и се появи ръжда по част от долната кошница и по всичко метално, което пусках за миене- дъната на тенджерите отвън и посудата. А всичката ми посуда е качествена. С индукционни котлони сме и тенджерите са тежки, от хубав материал. И сега се притеснявам да не сгафя и с новата.

# 184
Аз не разбрах — какво подсушавате на съдомиялната?
Никога и с нищо не съм подсушавала моите.

# 185
Аз попитах как да я почиствам. От водата, с която дойде цялата врата е на засъхнали капки.
А старата я почиствах като я пусках периодично с препарат за почистване и я забърсвах с швамтюх. Около вратата, там където е гумата се събираха отлагания, които имаха нужда от забърсване.

# 186
За другите - не знам, но на моята вратата понякога се налага да избърша от вода, че имам една-две гадни купи на чопъра, чието дъно има дълбок борд и събира много вода, хем ги слагам достатъчно наклонени. Докато ги извадя след миене да я излея, те олеят вратата...и за да не протече навън, докато е отворена, я забърсвам. Друго не бърша и не виждам защо да бърша.

# 187
Хм, и аз имам подобен съд от пасатора, но какво, като капне вода. Миялната е уред пригоден за работа с вода. Освен това, докато извадя чистите съдове, веднага започват да се добавят мръсните.
При мен, когато уредът не работи, вратата му винаги стои открехната.

Да, уплътнението на миялната периодично забърсвам с мокри кърпи, че и аз съм забелязала, че се натрупват отлагания.

Почиствам я със специализиран препарат за почистване на съдомиялна. ТолкоЗ по поддръжката и почистването за този уред. Е, и филтрите, де…

# 188
Хм, и аз имам подобен съд от пасатора, но какво, като капне вода. Миялната е уред пригоден за работа с вода. Освен това, докато извадя чистите съдове, веднага започват да се добавят мръсните.

Да, уплътнението на миялната периодично забърсвам с мокри кърпи, че и аз съм забелязала, че се натрупват отлагания.

Почиствам я със специализиран препарат за почистване на съдомиялна. ТолкоЗ по поддръжката и почистването за този уред. Е, и филтрите, де…
Тя от едната купа не просто капе, а тече и като тръгне водата по вратата, гледам да не излезе навън, затова само в тези случаи я забърсвам. Странично е ясно - почиства се периодично - обикновено, когато почиствам цялата, но не бих казала, че се натрупва чак отлагане. Или недовиждам Simple Smile

# 189
Скрит текст:

Тя от едната купа не просто капе, а тече и като тръгне водата по вратата, гледам да не излезе навън, затова само в тези случаи я забърсвам. Странично е ясно - почиства се периодично - обикновено, когато почиствам цялата, но не бих казала, че се натрупва чак отлагане. Или недовиждам Simple Smile
Отлагания, мръсотийка — както искаш го наречи.
Обаче ми прави впечатление, че откакто мия с ФП, тази мръсотийка е по-малко, отколкото, когато ползвах ФКУ.

# 190
Скрит текст:

Отлагания, мръсотийка — както искаш го наречи.
Обаче ми прави впечатление, че откакто мия с ФП, тази мръсотийка е по-малко, отколкото, когато ползвах ФКУ.
Аз винаги съм мила и в двете машини само с ФП капсули, може би затова не виждам и отлагания.

# 191
Че вратите на съдомиялните нали са вдлъбнатини, как така водата излиза навън?

# 192
Че вратите на съдомиялните нали са вдлъбнатини, как така водата излиза навън?
При напълно отворена врата не излиза, естествено, но при затваряне, ако е много водата (при обсъжданите две купи е много, ако не успея преди това да ги извадя без разливане), си излиза, макар и не цялата - просто пръска повече. Нали сега няма нужда да пиша колко мл вода излиза? Simple Smile

# 193
При затваряне на вратата водата която си е в нея се излива в съдомиялната, предполагам вратите може да са различни, но моята Електролукс 45 см може да събере не милилитри, а буквално литри.

# 194
  • София
На някой съдомиялната свързана ли е към топлата вода директно?
Как смятате за по-добре? Срещнах мнения, че в София специално, тръбите, където минава топлата вода били амортизирани и т. н?!
Да не би да има проблеми с това и съдомиялната да се амортизира по бързо в случая?
След 2 дена ще ни поставят кранове и искам да проуча въпроса как е по добре.
П. С. Съвета за свързване към топла вода е от sadomialni.com

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт