От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 5

• 40 307
  • 730
  •   2
Отговори
# 600
След консултация тук се спрях на този модел-  BOSCH SMS4ENI06E  . Има три кошници, като втората е с 3 нива за регулиране, има и кошничка за прибори, дъното е метално, а най-много ми харесва, че има кратка програма - за 65 мин. със сушенето. Мие отлично и съм много доволна. Всички програми могат да се съкратят с натискането на 1 копче. И не на последно място - много е тиха .
Благодаря за информацията, която намерих тук, и за препоръките, които ми дадохте!

# 601
Здравейте,
Моля за съвет кой модел свободностояща съдомиялна да изберем:
*До момента сме с 10-11год. AEG F55000M0, но спря да загрява водата и да суши.

1. https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnostoyashti-sadomiyalni/Sado … S4EVI14E/p/683742

2. https://veto.bg/products/sadomiyalna-bosch-sms6eci07e

Гледам модели oт 4-та серия - EVI, ENI, EMI (всичките на една цена) и други означения, но не виждам какви са им разликите.
С какво по принцип тази от 6-та серия превъзхожда другата от 4-та серия и заслужава ли си тези около 300-400 лв отгоре?

# 602
  • София
Здравейте,
Моля за съвет кой модел свободностояща съдомиялна да изберем:
*До момента сме с 10-11год. AEG F55000M0, но спря да загрява водата и да суши.

1. https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnostoyashti-sadomiyalni/Sado … S4EVI14E/p/683742

2. https://veto.bg/products/sadomiyalna-bosch-sms6eci07e

Гледам модели oт 4-та серия - EVI, ENI, EMI (всичките на една цена) и други означения, но не виждам какви са им разликите.
С какво по принцип тази от 6-та серия превъзхожда другата от 4-та серия и заслужава ли си тези около 300-400 лв отгоре?

EVI е с пласмасово дъно, а ENI и EMI са с дъно от неръждаема стомана. EVI и EMI са с нормалното чекмедже за прибори, а при ENI третото чекмедже е телено като другите две и има отделна кошница за прибори, която се поставя в долното чекмедже:

Тази от 6-та серия е значително по-тиха от горните три, произвежда се в Германия и има премиум дизайн с LED дисплей и скрити копчета:

Обикновения дизайн
SMS6ECI07E

Ако ви се дават пари, е добър избор. От моделите от серия 4, аз бих избрала SMS4EMI06E, защото е с нормално чекмедже за прибори, метално дъно и е по-тиха от EVI.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 01:22 от Vilemina

# 603
  • София
Здравейте! Ще сменям старата си 25-годишна съдомиялна Горение, още си работи горкичката, но кошниците й много взеха да ръждясват и нищо не помага срещу тази корозия. Изчетох темата и стигнах до Бош 4-та серия. Обаче, къде се намират тези символи, за които пишете по-горе:  EVI, ENI, EMI

# 604
Здравейте! Ще сменям старата си 25-годишна съдомиялна Горение, още си работи горкичката, но кошниците й много взеха да ръждясват и нищо не помага срещу тази корозия. Изчетох темата и стигнах до Бош 4-та серия. Обаче, къде се намират тези символи, за които пишете по-горе:  EVI, ENI, EMI

SMS4 EMI 06E

# 605
  • София
Благодаря! Видях къде са символите, но например аз съм харесала модел, в който ги няма - SPS4HMW49E. Тук как да разпозная какво е дъното и други важни характеристики? То най-добре е на място в магазина, но проблемът е, че работя от 8 до 18 всеки ден през седмицата, и рядко някоя събота ми е свободна, за да видя  в магазина на expo2000, който е отворен и в събота до 17 ч. А съдомиялната трябва да купя възможно най-скоро, защото се съобразявам и с графика на човека, който ще ми я монтира и ще изнесе старата.

# 606
  • София
Благодаря! Видях къде са символите, но например аз съм харесала модел, в който ги няма - SPS4HMW49E. Тук как да разпозная какво е дъното и други важни характеристики? То най-добре е на място в магазина, но проблемът е, че работя от 8 до 18 всеки ден през седмицата, и рядко някоя събота ми е свободна, за да видя  в магазина на expo2000, който е отворен и в събота до 17 ч. А съдомиялната трябва да купя възможно най-скоро, защото се съобразявам и с графика на човека, който ще ми я монтира и ще изнесе старата.

Символите не са важни, освен за да различим един модел от друг. Най-точна и подробна е информацията в сайта на производителя/вносителя: https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/dishwashers/free-standi … -width/SPS4HMW49E

Този модел е с нормално дъно от неръждаема стомана:

Скрит текст:

За мен обаче е по-важно да има чекмедже за прибори, а не кошничка, която да заема място на долния ред, особено когато съдомиялната е 45 см и мястото и без това малко. SPS4HMW49E е точно такъв модел - със чекмедже и без кошничка:

Скрит текст:

# 607
  • София
Много, много благодаря Vilemina ! Беше ми изключително полезен този коментар!!!

# 608
  • София
В  момента избирам съдомиялна и чета в описанията материла, срещам неръждаема стомана и неръждаема стомана/полинокс. Може ли да ми разясните каква е разликата?

# 609
В  момента избирам съдомиялна и чета в описанията материла, срещам неръждаема стомана и неръждаема стомана/полинокс. Може ли да ми разясните каква е разликата?
Най-вероятно дъното е пластмасово, а останалата вътрешност — неръждаема стомана.

# 610
  • София

„Полинокс“ е маркетинговото название на пластмасата, която Бош използват в съдомиялните. По състав тя е основно полипропилен (PPR), който е с много добри свойства - здравина, дълъг живот, устойчивост на химическо и термично въздействие, антибактериална повърхност и др.

При едните модели цялата вътрешност е от неръждаема стомана, а при други - цялата, освен дъното, което е от въпросния „полинокс“. Това не е нещо страшно, просто вътрешната част на миялната изглежда не толкова красиво. Независимо какво е дъното, много други елементи в съдомиялните са от същата пластмаса.

# 611
За Grunding вградена съдомиялна какво мислите? Някой има ли наблюдения, немска ?

# 612
Мисля, че са турски, ако пак не се е сменила собствеността. Със сигурност не са немски и то много отдавна.

Да, на Арчелик.

Не знаех за тази сделка - край с Whirlpool  в Европа:
https://www.whirlpoolcorp.com/whirlpool-corporation-completes-ma … emea-transaction/
"Whirlpool Corporation today announced the completion of its transaction with Arçelik A.Ş (“Arcelik”). This marks a significant step in Whirlpool’s portfolio transformation and is expected to provide considerable opportunities to maximize value.

The transaction creates a new European appliance company by combining Whirlpool Corporation’s European major domestic appliance business with Arcelik’s major domestic appliance, consumer electronics, air conditioning, and small domestic appliance businesses. Whirlpool Corporation now owns 25 percent of this new entity, called Beko Europe B.V., and Arcelik owns 75 percent¹. Whirlpool Corporation is retaining ownership of InSinkErator and its EMEA KitchenAid small and major domestic appliance business. Separately, Whirlpool also completed its previously announced sale of Whirlpool’s Middle East and Africa business to Arçelik A.Ş. "/

Whirlpool Corporation днес обяви завършването на сделката си с Arçelik A.Ş („Arcelik“). Това бележи значителна стъпка в трансформацията на портфолиото на Whirlpool и се очаква да предостави значителни възможности за максимизиране на стойността.
Сделката създава нова европейска компания за електроуреди чрез комбиниране на европейския бизнес с големи домакински уреди на Whirlpool Corporation с основните бизнеси на Arcelik за домакински уреди, потребителска електроника, климатици и малки домакински уреди. Whirlpool Corporation сега притежава 25 процента от това ново дружество, наречено Beko Europe B.V., а Arcelik притежава 75 процента¹. Whirlpool Corporation запазва собствеността върху InSinkErator и своя бизнес за малки и големи домакински уреди за EMEA KitchenAid. Отделно, Whirlpool също завърши обявената по-рано продажба на бизнеса на Whirlpool в Близкия изток и Африка на Arçelik A.Ş."

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 22:51 от petiaivanov

# 613
Arçelik A. Ş. is a Turkish multinational household appliances manufacturer which owns Beko, Grundig and Indesit., мдааа ок

# 614
Здравейте. Предстой ми ремонт и преместване в ново жилище може би юли/август 2025. Зачудих се дали даси закупя уреди от черен петък и да си ги складирам за пролетта, когато ще ги монтираме. Търся съдомиялна, но нямам никаква идея, понеже до сега ме съм купувал. На сляпо съм си сложил 800-1000лв бюджет. Имам и възможност за повече, но не знам дали има смисъл. Малко информация - семейство с бебе, не приемаме много гости. Мисля че 45см ще ни е достатъчно. Поправете ме ако греша. Кухнята още не е планирана. Планираме да ползваме жилището 3-4г и дай боже да се разширим. Така че не желая да влагам във висок клас уреди, но не желая и нисък клас. След време живот и здраве ще се продава или отдава под наем.

Общи условия

Активация на акаунт