Избор на прахосмукачка - 6

• 37 959
  • 597
  •   1
Отговори
# 270
да , и мене торбичките ме спират. Скъпички са и затова питах дали има съвместими..

# 271
Нашият модел (Boost CX1) е без торбичка и съм доволна от работата ѝ.

# 272
Днес чистих дружно филтрите и контейнерите на всичката прахотехника у дома.
Хепафилтрите на робота и безкабелната светнаха след като ги изпрахосмучих с Ровентата.
Въпросната Ровента, много я харесвам заради лекотата и маневреността, но отново започна да мирише на изгоряло, изтече и гаранцията ѝ. Този мирис на изгоряло е много неприятен, освен да дам на мъжовете да я разглобят .

# 273
А ти филтрите сменяла ли си ги? След като мирише на изгоряло значи мотора прегрява. Най-вероятно прегрява заради неростатъчън въздушен поток, което се получава при задръстени филтри.

# 274
Сменях ги, пера дунапренения на 3 седмици , бърша където може .
Предната миришеше на изгоряло заради проблем с кабела, в зависимост колко е отпуснат ту миришеше, ту не , докато не изгоря съвсем. Мъжовете я отвориха, някакви четки на мотора бяха, смениха ги, почна да работи с намалена мощност и я изхвърлихме.
С Ровентата този мирос се появи още на първата година, звънях в магазина, казаха да я пратя и тя, взе, че спря . И сега- хайде пак.
Явно е проблем с мотора, доста е нагрята при ползване.  
Имам избор, но тя ми е най- удобна за паяжини, первази и всякакви неща, изискващи само тръба.
Ще я видим, де. Но ско се окаже непоправимо, ще поръчам пак същия модел със сигурност.

# 275
Здравейте, бих искала съвет за прахосмукачка ,искам да си взема за мокро и сухо почистване. Незнам дали вършат достатъчно добра работа като си представите две марки деца какво, правят по диваните и килимите.

# 276
Има препоръки в темата. Съвсем наскоро се дискутираха такива прахосмукачки.
Не си представям какво правят децата. Сигурно им позволявате.

Скрит текст:
"не" се пише отделно глаголите: не знам, не мога, не става...

# 277
Здравейте!
Моля за препоръка за прахосмукачка до 150-200 лв ,която да е достатъчно мощна за да чисти мукет ,плюс ще е да не е и много шумна ,но за това не държа толкова . Не разбирам много ,750-800 W добре ли е за една прахосмукачка
Благодаря ви

# 278
Здравейте!
Моля за препоръка за прахосмукачка до 150-200 лв ,която да е достатъчно мощна за да чисти мукет ,плюс ще е да не е и много шумна ,но за това не държа толкова . Не разбирам много ,750-800 W добре ли е за една прахосмукачка
Благодаря ви
Тази мощност не означава, че ще смуче добре. Важна е всмукателната мощност и да са ѝ чисти филтрите:
Вземи тази:
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … RO4853EA/p/835645
Има и 60 дни тест-период.

или:
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … 1?tab=featuresTab

# 279
Благодаря, ще ги разгледам.
По какво да разбера колко е всмукателната мощност

# 280
Свеки си купи тази Ровента. Машината е ОК, но за да влезе в цената аксесоарите не са като тези в горния клас. Има защо да е евтина. например тръбата не се заключва за дръжката, а само се натиква. В последствие се измъква и пада. Не е толкова удобна, четката не е толкова добра, кабелът е по-къс... Но самата машинка е ОК.
За хубава машина си трябват над 350 лева.

# 281
Здравейте! Връщам се назад да чета. Търся прахосмукачка с воден филтър, но да е вертикална, защото нямам място, където да я държа. И разбира се на минимална цена. Помещението е малко и не изисква определена мощност или екстри. Ще съм благодарна на съвети!

# 282
Здравейте! Връщам се назад да чета. Търся прахосмукачка с воден филтър, но да е вертикална, защото нямам място, където да я държа. И разбира се на минимална цена. Помещението е малко и не изисква определена мощност или екстри. Ще съм благодарна на съвети!
Сигурно има, щом питаш, но аз не съм виждала вертикална с воден филтър, дори не си представям къде ще е разположен по трасето. Намирала ли си въобще някакви модели?

# 283
https://www.emag.bg/vertikalna-prahosmukachka-roborock-dyad-prah … earch-Action=view
Това примерно, но се надявах и на по-ниска цена нещо

# 284
Това не е воден филтър, а прахосмукачка за сухо и мокро почистване - замърсената вода все някъде трябва да отиде и отива в резервоар за мръсна вода.  Т.е. ако не почистваш мокро, в този резервоар не се очаква да има вода. Не съм чела книжката на това нещо, даже не видях има ли инструкция в сайта, но все пак виж дали действително се касае за воден филтър.
Аз със воден филтър разбирам прахосмукачка, на която самият филтър е воден, а самата тя може да е и за сухо почистване. Такава имах, но голяма и я разкарах, че ми беше писнала - тежка, неповратлива, пипкава за обслужване.
Допълвам се - по-долу в текста пише, че е с hepa филтър.

Общи условия

Активация на акаунт