Избор на прахосмукачка - 6

• 33 117
  • 567
  •   2
Отговори
# 525
  • Пловдив
На мнение съм, че почистването започва с включването на уреда и приключва с изключването му.
Но на Зелмер трябва да му изхвърлиш и да му миеш всичко без отлагане. И въпреки всичко, кофата се вмирисва. Дали не връща някакви миризми по време на работа?
Сега съм с торбичка. Голям капацитет и не слугувам.

# 526
Разни хора. Разни мнения.
Драма няма.

# 527
  • до най-прекрасния мъж
За над 11 години нищо по Зелмера не ми е вмирисано или мухлясало. Обслужва се за точно три минути. Аз си я обичам и харесвам. Причината да взема втора е, че просто не става за ежедневно чистене, а ми се налага и се мъча с една ръчна на ток. Да, дърпа много хубаво, но няма приставка за под и ММ ми пригоди от друга, но пада, просто не е оригинално така. Иначе, в пъти предпочитам водата пред всичко друго. Но в случая голямата не е подходяща за ежедневно, заради тежестта си. С торба, аз лично, не бих взела. Да ѝ търся постоянно консумативи, мерси.

# 528
Здравейте!
Не мога да взема решение за вертикална прахосмукачка и се надявам да ми помогнете.
Бях се насочила категорично към Дайсън, но видях, че Филипс имат за мокро и сухо почистване и този вариант ми допадна повече. Какво мислите? Дали е добра идея да е комбинирана и коя бихте ми препоръчали?
Благодаря ви и усмихнат ден!

# 529
Тук има ползватели на такъв модел Филипс (ако не се лъжа) и ще дадат отзиви пряко от ползване, но на мен ми беше доста тежка дори и с празен резервоар и взех Бош 8-ма серия. Все пак не съм критерий за подходящо тегло, защото имам гръбначно увреждане, но определено не е и лека, а аз я търсех за ежедневно ползване.   

# 530
Мисля, че в тази тема могат да помогнат повече, а и може вече да е писано за такава прахосмукачка:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1728799

# 531
  • София
Здравейте!
Свикнала съм болезнено силно (и съм привързана!) към 19-г. Филипс циклон (не помня модела, но тогава беше най-супер-дупер моделът им).
Та търся му заместител. Знам, че нищо вече не е толкова здраво, мощно и разкошно, но все пак не искам да купя нещо, което да умолявам да събере трохите под масата.
Държа да е без торба и (вероятно) да е Филипс, че от другите ме е страх. (Само за сведение - подлъгана от рекламите, купих Дайсън Джен. най-новия, и съм в потрес каква смехория е! Много ме е срам.)
Ако е възможно да не е ужасно тежка, защото може да се налага да се мъкне от етаж на етаж.
Мощност - максималната, която ни позволяват евробюрократите.
Бюджет - докъм 400-500 лв. ми се струва, че трябва да вляза. Ако ще е любов от пръв поглед, може и повече.

Някакви идеи при така описаната фактическа обстановка Satisfied

(загледах тази PHILIPS FC9729/09...)

# 532
Този Филипс с цилиндричен филтър тип хармоника ли е в средата на циклона? И какво му стана, че искаш да го сменяш?

# 533
И тази прахосмукачка е добра според мен. Повече вместимост има в контейтера 2,5 Л и има с още 1 накриайник повече.
Какво е мнението на останалите за тази прахосмукачка?
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … --ANIMAL/p/801386 - Прахосмукачка ROWENTA SILENCE FORCE CYCLONIC EFFITEC RO7971EA , ANIMAL 2.50 L

# 534
Здравейте!
Свикнала съм болезнено силно (и съм привързана!) към 19-г. Филипс циклон (не помня модела, но тогава беше най-супер-дупер моделът им).
Скрит текст:
Та търся му заместител. Знам, че нищо вече не е толкова здраво, мощно и разкошно, но все пак не искам да купя нещо, което да умолявам да събере трохите под масата.
Държа да е без торба и (вероятно) да е Филипс, че от другите ме е страх. (Само за сведение - подлъгана от рекламите, купих Дайсън Джен. най-новия, и съм в потрес каква смехория е! Много ме е срам.)
Ако е възможно да не е ужасно тежка, защото може да се налага да се мъкне от етаж на етаж.
Бюджет - докъм 400-500 лв. ми се струва, че трябва да вляза. Ако ще е любов от пръв поглед, може и повече.

Имах дъъълги години Филипс Експрешън. Взех наскоро тази;
https://bg-mam.ma/p/1611560/50045541
Ползвам я за почистване на дамаските на мебелите. Учудващо добре се справя. Без торбичка е и се втрещявам колко прах изкарва. Лека е и детето ми ѝ се кефи и умира да работи с нея, от което аз се кефя още повече. 🤓

По-напред в темата бях питала и за това чудо:
https://karchershop.bg/product/podopochistvasth-ured-fcv-4

Не получих отговор, но пък я купих.
Много съм доволна. Чистенето на пода е много бързо — с моп и кофа ми отнемаше около един час. Вчера с това приспособление го почистих за не повече от 20 минути.
Преди първо пусках робота да събере прах, трохи, косми и др твърди частици, а сега направо с това — едновременно смуче и мие. И още нещо — не се изпотявам като работя с него, а с бърсалките за под и кофата плуввах в пот.

# 535
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте!

Точно този модел на Филипс взех преди десетина дни. Аз съм много доволна,  макар че съм я ползвала 4-5 пъти. Трохите и бокулците сами отиват към четката, дърпа наистина добре. На моменти се налага да отварям прозорчето за регулиране на мощността, иначе има и електронно регулиране с бутон. Но е с малко четки, да си знаете. На мен не ми трябват и умишлено взех нея. Предполагам останалите от серията имат повече приставки. Като цена беше около 370 лв.

# 536
  • София
The_Third,
Има цилиндричен филтър в средата и още един като мрежа около него.
Нищо му няма, пушка е, въпреки че от години не съм сменяла филтрите (само ги мия редовно), защото разбойниците от Филипс не ги поддържат!

Просто ми е необходима нова прахосмукачка за ваканционна къща. Понеже е на няколко нива, най-добре ще ми се отрази нещо безжично, обаче като видях флагманът им каква смешка е, няма да дам пари за още една подобна. Все пак, освен да се правя на домакиня, искам и реално да изчистя 😁

Този Филипс с цилиндричен филтър тип хармоника ли е в средата на циклона? И какво му стана, че искаш да го сменяш?

# 537
  • София
Здравейте,
Моля, за мнения относно прахосмукачките на Dyson. Доволни ли сте и кой модел ползвате?
Гледах доста видеа и за сега съм се спряла на v12 или v15, но ще съм благодарна ако споделите мнение.

# 538
  • софия
Момичета, преди години имаше в характеристики всмукателна мощност, но сега не я пишат. Има нужда от помощ 🤔синът ми си приватизира моята прахосмукачка и сега се налага да закупя друга. Имам 5 мъже и 3 кучета 😉, та се налага да купя нещо, което наистина дърпа. Не ме интересува марката - само да дърпа здраво. Дайте съвет, моля 🌹🌹🌹.

# 539
Здравейте, понеже съм в дилема вертикална прахосмукачка или робот, може ли някой имал и двете да ги сравни. Интересува ме мощността и силата на всмукване, остава ли непочистен прах и косми, кое е по-удачно за бързо и често почистване. Жилището е без прагове и килими, имам малко кученце. Имам кабелна супер мощна прахосмукачка, но е малко тежка и обемна и искам нещо за всекидневно обиране на пода.

Общи условия

Активация на акаунт