Препарати за съдомиялна - 13

• 33 208
  • 513
  •   1
Отговори
# 285
Щом водата в района ви е твърда, значи задължително добавяте сол в машината.
Относно измиващ препарат — аз съм само на капсули Феъри платинум + или Феъри платинум. Имам и гел, но не го ползвам. Гланц не добавям.

# 286
  • София
Щом водата в района ви е твърда, значи задължително добавяте сол в машината.
Относно измиващ препарат — аз съм само на капсули Феъри платинум + или Феъри платинум. Имам и гел, но не го ползвам. Гланц не добавям.
+1 .

# 287
  • София
Здравейте 🙂
Предстои ни закупуване на съдомиялна,която до сега не съм имала и съм малко невежа и объркана от многото информация та моля за съвет 🫣🙂
Търся препоръка за препарат било то таблетки, капсули или др. да е всичко в едно имайки предвид ,че районна ни е с доста твърда вода.
Достатъчно ли е солта в тези смесени продукти или трябва отделно пак да се слага сол?
Благодаря ви🤗
Лека и спокойна седмица ви желая 🍀💗

Солта в смесените продукти е достатъчна до определена твърдост на водата. Най-добре е да откриете точната стойност, защото някои и на 15°dH вода биха казали, че е „доста твърда“, но за такава стойност производителите не препоръчват добавяне на сол към комбинираните препарати.

В упътването на моята съдомиялна пише следното:
„Комбинираните почистващи препарати функционират само до една определена степен на твърдост на водата (в повечето случаи – 21°dH). Над тази граница трябва да се добави сол и препарат за изплакване.“

В указанията за употреба на Fairy Platinum, един от най-популярните комбинирани препарати пише следното:
„За много твърда вода, над 26 dH, използвайте сол.“

Останалите производители на съдомиялни също имат подобни указания, така че вижте си упътването, но в общи линии при твърдост на водата под 20 немски градуса, ползването на комбинирани препарати е достатъчно.

Между другото, на пазара вече много трудно се намира препарат, който да е без сол - всички таблетки и капсули имат, мисля че дори и геловете съдържат.

# 288
  • Варна
Здравейте 🙂
Предстои ни закупуване на съдомиялна,която до сега не съм имала и съм малко невежа и объркана от многото информация та моля за съвет 🫣🙂
Търся препоръка за препарат било то таблетки, капсули или др. да е всичко в едно имайки предвид ,че районна ни е с доста твърда вода.
Достатъчно ли е солта в тези смесени продукти или трябва отделно пак да се слага сол?
Благодаря ви🤗
Лека и спокойна седмица ви желая 🍀💗

Аз също отскоро имам съдомиялна и питах в началото.
1. Сол - ако водата е твърда, това което е в таблетката/капсулата изобщо няма да стигне. Вижте колко е твърдостта на водата в района и вижте по книжката как трябва да настроите поемането на солта.
Сол мисля, че на Somat си купих, още не съм я свършила - 9 месеца. Във Варна съм и водата е ауууу... все едно пясък ползваш.
2. Аз лично ползвам капсули. Купих си двата вида Fairy - Platinum и Fairy - Platinum Plus, просто защото ги набарах преди Коледа на някаква луда промоция и се награбих. Някъде около 150 капсули сумарно. Имам още, ще изкарам до новата Коледа. Държа ги в пластмасова кутия с капак, плътно прилягаща. Едните ги ползвам при по-малко замърсети съдове, а Плюс-а - за по-силно замърсени. Отделно си купих гел, пак на Fairy, за стъкларии и разни такива, на кратки програмки.
3. Купих си и гланц - пак на Somat и доливам когато се пресетя.
4. Филтъра го чистя веднъж в месеца. На известно време пускам на една празна програма с високи градуси таблетка за почистване.

Колкото и объркващо и сложно да изглежда, ще се влюбите в гадинката.
И ако сте добра на Тетрис - подреждането ще ви е лесно. Аз в началото слагах-махах-слагах-махах...

# 289
Мадам Фрапина, браво! Чиста и блестяща.Heart
Направете си го като ритуал всяка седмица. Около см кантовете също трябва да се забърсват със суха кърпа след отваряне. Особено горния кант където се събира парата.

Скрит текст:
Относно новата машина. Sylvayo, купете колкото е може повече комплекти, и се бийте за 60 см с майсторите.Joy Ние у нас нямахме място. Майстора отказа да монтира съдомиялна 60, мивка 44 и шкаф 30 см на стена 135-140. Жена ми ме победи с факти и твърдения. И сега там мием тави, тенджери и стъклени съдове.

Гледайте да не е много евтина. Да има минимум там 5-8 г срок на годност. И повече, въпреки, че знае ли се. Пробвайте със капсули феири, малък комплект, ако желаете течност за изплакване, което е допълнителна химия. Има еко серия на финиш и Фрош, аз не съм ги пробвал. Вече в бъдеще ще харесате и ще купите голям комплект.

В нас се прави сметка колко излиза една капсула. Намерихме едно магазинче, което продава 125 капсули феири (от основните, не платинум) за 45 лв и това ни устройва. Може да закупите малка разфасовка гел за см (да кажете на приятелка да ви отсипе в един буркан) за да пробвате. Ние едва избутахме със Сомат гел зелената версия. Worried Защото качеството е средна работа. Много загорели тави се налагаше да ги изчетква жена ми със гъба и Роли.
Успех.
Нека колегите и колежките споделят любимата форумна миялна. Аз препоръчвам да има трета кошница и вътрешността да е от метал, защото съм виждал и евтини пластмасови. Друга екстра която ползваме при много гости и идването на внуците, е, че можем да местим етажерките нагоре надолу и това спомага да се сложат повече чинии. Във втора сега съм нагласил да седят малки чинии около 19 см и без да пречи на третата секция.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 23:17 от pisnami42

# 290
Загорели тави не се мият с гел. Той е за чаши, деликатни съдове и прибори и слабо замърсени тенджери и съдове.
За загорелите се ползва тежката артилерия – капсули или поне таблетки. Simple Smile

# 291
Скоро изревах тук, че ФП+ е с променено (влошено) качество.
Ето какво извадих сутринта от ММ:
Скрит текст:
Такива ми ги вадеше преди ФКУ и затова го замених с ФП+, който ги правеше блестящи до последната купена от мен партида от Метро.
Само за уточнение — в тенджерката само бях претоплила ядене, без да загаря.

# 292
И при мен инокса излиза с подобни нюанси... В момента ползвам капсули на финиш (ultimate или нещо такова)

През ноември да очакваме ли някакви хубави промоции на феъри? Защото изпуснах предишната и имам 2 месеца да намеря нещо на доба цена 😛

# 293
Какво е фку и фп? Аз имам следи по същив начин от Сомат гела. Не измива, но след печене на нещо без хартия, ми изкара мини емайлираната тава на петна сякаш от изгоряло. Вчера имахме два хляба. Всичко в закалените стъклени форми излезе, но отстрани едни мазни петна останаха и жената ги три на ръка. Чакам да видим кога ще намерим офертата за голямата разфасовка.

# 294
ФКУ — Финиш куантум ултимейт
ФП(+) — Феъри платинум
До сега ФП+ ми ги миеше перфектно тенджерите (WMF стомана 18/10), но явно и него го прецакаха, или поне последно купените от мен са кофти качество.

# 295
ФП(+) — Феъри платинум
До сега ФП+ ми ги миеше перфектно тенджерите (WMF стомана 18/10), но явно и него го прецакаха, или поне последно купените от мен са кофти качество.
Ей за това говорех - явно има партиди с различно качество и затова от оня случай със заличената декорация на чинии купувам вече само от паралелен внос. От тях засега не съм забелязала никакъв проблем.
Тези петна обаче ще изчезнат, не се притеснявай за тях. При мен няма, но съм чела в темата преди време (дали не беше Черна станция?), че могат да се получат такива характерни оцветявания на стоманата.

# 296
И аз имам чаши които бяха с картинки, но вече са стъклени чаши без картинки 😂
Не знам обаче от кой препатат станаха така 😂

# 297
ФП(+) — Феъри платинум
Ей за това говорех - явно има партиди с различно качество и затова от оня случай със заличената декорация на чинии купувам вече само от паралелен внос. От тях засега не съм забелязала никакъв проблем.
Тези петна обаче ще изчезнат, не се притеснявай за тях. При мен няма, но съм чела в темата преди време (дали не беше Черна станция?), че могат да се получат такива характерни оцветявания на стоманата.
Да, знам че ще изчезнат.
Когато ползвах ФКУ се появяваха и изчезваха. Даже и в магазина на ВМФ бях говорила за това оцветяване и те ми казаха, че било нормално.
Обаче на мен не ми е нормално.

# 298
Ние сме били с обикновен финиш, двуцветна таблетка и нямахме такива зацапвания.

# 299
Ние сме били с обикновен финиш, двуцветна таблетка и нямахме такива зацапвания.
Посоченото от мен не са зацапвания, а резултат от химична реакция.

Общи условия

Активация на акаунт