Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 54 310
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
Колкото повече миеш, толкова повече изсушаваш кожата.
Крем Здраве ме облекчава. Приятелка минала през това отдавна, каза и лубрикант, че много помага, но това още не съм пробвала.
По принцип съм с много суха кожа, но това последните месеци е направо прекалено.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 08:53 от vaychka

# 301
Ами аз май ще изляза тия от раз дето им спира.Спря ми от раз и вече 6 месеца го няма.Единствената екстра която имам засега ама направо ме побърква е вагиналната сухота.....то сърбежи то парене.Дайте идеи какво да го правя това чудо.Мия се два пъти на ден с пяната Гинексид и мажа след това с вагизан кремче  и да ви кажа има ефект ама само за 4-5 часа.

Твърде много миене, допълнително изсушаваш кожата и лигавицата. Още повече засилваш симптоматиката.

Пробвай мазане с малко кокосово масло. Може и леко вътрешно да поставиш.

# 302
Сетих се, че имам книга за етеричните масла, та ви снимах как сами да си направим лубрикант при вагинална сухота.
Между другото, кокасовото масло не се препоръчва.

# 303
  • София
Аз етерично масло не бих си направила по рецепта и да си го плесна на най-добрата ми приятелка, пък за вас не знам, хаха.
Аз пия глутатион липозомен и инозитол на прах, уж за детокс пия първото, а второто за по-добър сън пък от два месеца едно овлажняване като на момиче имам, не знам дали е от това. Друго обаче не пия.
Иначе аз бих опитала нещо локално само от аптеката, ако се пресуши много положението:)

# 304
Ако става въпрос само за външна употреба, моят гинеколог ми изписа това, заради един сърбеж, та бях решила, че са гъбички. Имаше ефект и ми мина:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010002200

# 305
Какво мислите за ХЗТ , в частност Трисеквенс? Някой пил ли е?
Никога не съм го чувала. Прочетох, че е за жени в менопауза, които поне 6 мес. не са имали цикъл. Но все пак гинекорогът си знае работата.
Възможно ли е при редовен цикъл на 30 дни, изведнъж да спре без кръвоизливи. За жена 48 г. Няма вълни ,безсъние,изпотяване,само липсва цикъл

Възможно е, аз съм така. След половин год. ставам на 50 и от 2 год. съм с нередовен цикъл.
Миналата год. ми е идвал само 3 пъти - без кръвоизливи, вълни, безсъние и изпотяване.
Но аз мисля, че няма да се размина с вълните. Доколкото знам идват по-късно - когато цикъла напълно спре и падне естрогена.

# 306
Кое е най-опасното при мено/перимено при жена около 43? Остеопороза ли?

# 307
Аз етерично масло не бих си направила по рецепта и да си го плесна на най-добрата ми приятелка, пък за вас не знам, хаха.
Аз пия глутатион липозомен и инозитол на прах, уж за детокс пия първото, а второто за по-добър сън пък от два месеца едно овлажняване като на момиче имам, не знам дали е от това. Друго обаче не пия.
Иначе аз бих опитала нещо локално само от аптеката, ако се пресуши много положението:)

От инозитола е Grinning

Той регулира хормони и води до качествена овулация. Препоръчва се при СПКЯ. И за ИР е много подходящ, пила съм, но сега се въздържам точно заради тази му репродуктивна функция Grinning

# 308
Никого не убеждавам, но там "пляскаме" къде-къде по-хард медикаменти,  с дългосрочни, неприятни последици.
Маслата не са опасни.

# 309
  • offshore & overseas
Ами аз май ще изляза тия от раз дето им спира.Спря ми от раз и вече 6 месеца го няма.Единствената екстра която имам засега ама направо ме побърква е вагиналната сухота.....то сърбежи то парене.Дайте идеи какво да го правя това чудо.Мия се два пъти на ден с пяната Гинексид и мажа след това с вагизан кремче  и да ви кажа има ефект ама само за 4-5 часа.
Прекомерното миене само влошава нещата, особено ако водата е варовита, и ако всеки път се използва интимен гел, да не говорим пък за сапун.

Наскоро разбрах, че съществуват специални пробиотици, които служат за възстановяване и [може би обогатяване] на вагиналната флора. Защо не опитате с тях? Например това или това.

Дисклеймър: не съм ги пробвала лично. В България сигурно могат да се намерят много други видове и марки, ако не тези.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 14:36 от Мяуче

# 310
  • София

От инозитола е Grinning

Той регулира хормони и води до качествена овулация. Препоръчва се при СПКЯ. И за ИР е много подходящ, пила съм, но сега се въздържам точно заради тази му репродуктивна функция Grinning

Уфф, всичко беше ок с изключение, че ми дойде цикъл, който не е идвал половин година и ми беше много добре без. Ако знаех, че инозитола може така да ме активира щях да го пропусна🙈😄

# 311
Какъв инозитол пиете?

# 312
# 313
  • Бургас
Някъде, не помня къде, се спомена бадемово масло.

# 314
Аурора, защо мислиш, че е лошо, че ти е дошло?🤔
Аз започнах Холин и Инозитол, най вече заради холина, та ще видя как ще е при мен, но инозитола е малко - 250 мг.
Ти каква доза пиеш, и от колко време?
На мен са ми го изписвали за подобряване дейността на яйчниците.
Етеричните масла могат да направят неприятна алергична реакция, аз също не бих пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт