Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 54 086
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
Ся, то има добавки, които повишават апетита, както и такива, които подобряват храносмилането и усвояването на някои хранителни вещества. Ама не се напълнява от тях, а от твърде много храна Simple Smile

# 346
  • offshore & overseas
Скрит текст:
Повечето днешни "продавачи" в аптечните вериги са точно това ниво - продавачи, независимо от образователния ценз.
Изключително некомпетентни, липсват им елементарни знания за фармакопеята, не са дори наясно кои медикаменти са с рецепта и кои - на свободна продажба. 
Но има и изключително квалифицирани магистър-фармацевти, които понякога могат да ви бъдат по-полезни от лекар. Обикновено те са дългогодишни собственици на единствена аптека. Често правят и екстемпорални лекарствени форми - едно почти забравено умение.
Съгласна съм. Също както и доста от лекарите не са компетентни, за съжаление. Cry
А други пък са изключителни.

# 347
Със същата сила важи и за лекарите Simple Smile Просто при фармацевтите е бонус, защото в някои случаи могат да помогнат за заплескани от лекарите неща.

# 348
Срещала съм всякакви твърдения, така че вече приемам всичко, но не непременно, че и на мен ще ми се случи.
Например за Б витамините съм срещала твърдения, че са напълнявали от тях. Пък аз колко Милгама съм изпила, пък даже бях в най-слабият си период тогава.

# 349
Да "плюскаш "като ненормален е едно, да пълнееш от самата добавка е съвсем друго....

да допълня демончето - трето и не по-маловажно е пълнеене на нашата възраст освен от хормони и от влошен метаболизъм. Вече нямаме нужда от толкова храна и трябва да го осъзнаем и да намалим храненето.
Много ми се иска да съм напълняла от добавките за да ги обвиня тях,  ама знам , че не е така.
Много ми се иска фигурата ми да се сменила от круша на ябълка заради добавките и тънката ми талия да е преминала в забвението пак заради тях, обаче и това не е така. Виновна е възрастта.

# 350
Хайде сега, знаем, че и без да плюскаме, в тази възраст се пълнее заради хормоналните изменения.

# 351
Хайде сега, знаем, че и без да плюскаме, в тази възраст се пълнее заради хормоналните изменения.
Да, при еднакъв калориен прием и двигателен режим. Затова храната се намалява (не само заради фигурата, поначало лек калориен дефицит с напредването на възрастта е добре изучен фактор за по-добро здраве), движението се увеличава.

# 352
Не винаги това помага, особено ако и щитовидните проблеми са налице.
А ако са ти и скапани надбъбречните, глад и фитнес е убийствена комбинация.
Не че оправдавам прекаленото ядене и обездвижване, но не винаги е толкова лесно, колкото го изкарвате.

# 353
Глад момичета, глад и без бяло брашно, алкохол, сладко! Wink

# 354
Изобщо не може и не бива да говорим за глад. Става дума за балансирано хранене с лек калориен дефицит спрямо това, което сме тъпкали безнаказано на 20 години.
Хормоналните дисфункции често са следствие, а не причина. Понякога са и причина, но по-често се използват за оправдание. Хашимото имам и аз, познавам го добре.

# 355
Изобщо не може и не бива да говорим за глад. Става дума за балансирано хранене с лек калориен дефицит спрямо това, което сме тъпкали безнаказано на 20 години.

E да ама при мен лек калориен дефицит не помага, трябва по сериозен, а това си е глад! Joy

# 356
  • offshore & overseas
Глад момичета, глад и без бяло брашно, алкохол, сладко! Wink
Или дет' имаше една приказка, бой, глад (или секс?) и сръбска музика. Може и не в същия ред.Smiling Imp
Ако трябва сериозно, аз пък смятам, че на тази възраст вече и апетитът намалява, както и всички сме развили усет какво иска тялото ни, което е най-важното в крайна сметка, и което впрочем никой друг не може да знае (по-добре).

# 357
  • София
За мене открих,че като балансирам количествата, успявам да си запазя кг, които съм свалила. Така не се лишавам от нищо. Дребните удоволствия на живота- хубав десерт, чаша вино, сирене  или каквото ми дойде като желание. Но основното - да се лиша от вечеря, си го запазвам.

# 358
Хормоналните дисфункции често са следствие, а не причина. Понякога са и причина, но по-често се използват за оправдание. Хашимото имам и аз, познавам го добре.
Искаш да кажеш, че Хашимотото е следствие на тъпкане....това е смешно.

# 359
Ох, добре, аз съм виновна, че Пенка е дебела.

Повечето хора дори не знаят и не помислят за какви купища калории става дума в алкохола, да речем. И си пият.

Понеже се пренаписват постове, като не им уйдисва отговорът: метаболитните нарушения биват най-различни видове. Тъпкането едва ли може да е причина за Хашимото, но е ясен фактор за диабет тип 2 и за неговия предвестник, инсулиновата резистентност.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 16:23 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт