Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 793
  • 854
  •   1
Отговори
# 375
На мен ми предписа утрогестан, като каза че и да се спука и да не се спука фоликула това е следващата стъпка. Иначе ми каза, ако искам да мина след два дни, за да проверим дали е спукан.

За мен това е странен подход. "Ако искаш".... Ако не се е спукал и започнеш прогестерон, изобщо няма да се спука...
От опита на 5 стимулации и 4 инсеминации - ако Инсето е на неспукан, на следващия ден се проверява. Ако още не е спукан, на някои места правят и ре-инсеминация.
За щастие при мен таймирането винаги е било точно, но и задължително съм била на преглед на следващия ден и Утрогестана започвах при доказана овулация. Иначе доколкото зная - просто се подтиска...

# 376
Валерита, честита София! Много нежно име сте й избрали в тон с фините й мерки. Gift Heart
Да ви расте здрава и щастлива и много да ви радва!

# 377
Валерита, честито щастие! ☺

Момму, браво за резултата! 😍

Ванеса, не съм навлизала в подробности, но всичко си е както трябва. Опитвам се да се изразявам кратко и ясно, защото не виждам смисъл да занимавам групата със следващите дълги обяснения.

Първо, доктора таймира инсеминацията невероятно добре и като я прави видя сигурни знаци, че овулацията ще е в същия ден - така и беше (аз я усещам много болезнено).
Второ, каза ми, ако не съм сигурна, че съм я усетила и е минала да ида в следващия работен ден. Това имам предвид с "ако искам".
Трето, утрогестана ми беше предписани да го почна 2 дни след инсеминацията. В случай на спукан фоликул, за да подготви матката, а на задържан - да помогне да се абсорбира (тук не съм сигурна как, какво и защо, но доктора ми каза, че задържан фоликул лекува с утрогестан).

За реинсменицаия изобщо не е ставало въпрос. Аз го разбирам така - или се пука когато трябва, или презрява яйцеклетката или става задържан ф.

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 18:21 от ВаНиЛа

# 378
valerita, честита радост!

Empathy, аз след моя аборт имах странно усещане в матката, където мисля, че беше ембриончето, но само по време на оргазъм. Казаха ми, че единствено чрез хистероскопия може да се разбере дали има проблем. Досега никой лекар не е отразил притеснението ми, на ехограф всичко е супер. А и мисля, че изчезна това дърпане/боцкане. Но след всяка бременност по принцип се променя тялото, без значение кога е приключила, така че според мен засега не го мисли.

Светослава, съжалявам, че така се е получило и стискам палци все пак да имате успех.

Благодаря, момичета, много по-леко ми стана след този резултат. Над 300 млн плувци има в пробата, 160 млн с добра подвижност. Направо съм на седмото небе. ММ се ядосва, че е дал 200 лв на вятъра, за да му кажат, че е добре, ама за моето спокойствие си заслужава. Grinning Няма да го мисля до март/април, когато имам час при Калчев. При нас реално няма други установени проблеми, така че дано стане бебето преди това.

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 19:16 от mommy22

# 379
Утре ще посетя гинеколог, за да видя дали са се спукали, ние правим инсета за да минем по фонда, ако имахме излишни пари веднаха бихме започнали инвитро, в момента нямаме тази възможност🙂
Човек никога не трябва да губи надежда, защото познавам много двойки с 1% морфология забременяват естествено и си имат здрави бебоци, и аз имам тази мъничка надежда в сърцето❤

# 380
Светослава, на колко години си, ако не те бърка да отговориш?
Аз съм на 32 и д-р Станулов ме разубеди да не почваме директно с инвитро, заради съотношението на полза и вреда. Тъй като при инсеминацията няма почти никакви рискове, ме убеди първо да пробваме с тях. И защото уж имаме време. Иначе и на мен ми е писнало и искам да правим инвитро вече.

Утре ще посетя гинеколог, за да видя дали са се спукали, ние правим инсета за да минем по фонда, ако имахме излишни пари веднаха бихме започнали инвитро, в момента нямаме тази възможност🙂
Човек никога не трябва да губи надежда, защото познавам много двойки с 1% морфология забременяват естествено и си имат здрави бебоци, и аз имам тази мъничка надежда в сърцето❤

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 21:04 от ВаНиЛа

# 381
Valerita Честито момиченце!☺

Светослава, при инсе нали също се подбират най-добрите и ако при вас основния проблем е МФ (понеже си писала за морфология), има шанс да се получи, определено не го отписвай и ако имаш въпроси или мислиш, че нещо не е както трябва, не си мълчи, все пак затова са докторите, може и да има причина да са направили нещата така, може и да има някакъв пропуск..
Ние също това ще правим от следващия месец и възлагам надежди, че дори и да е малък шанса, все пак, има успешни процедури и може и ние да сме сред тях🙂

По темата за планирането, всеки път като трябва нещо да се планува, първо ми минава мисълта, ами ако съм бременна тогава.. Но после си казвам, че ще го мисля като стане и запазвам и резервирам с голямата лопата за месеци напред  😀 Няма да си изкривя душата, че преди 2 дни запазвах спа почивка за празниците и преди да пратя капарото си направих тест 4 дни преди МЦ, беше отрицателен естествено, но не ги приех нещата толкова драматично, може би защото ще си имаме развлечение скоро. Но имаме запазени още 2 почивки за след няколко месеца, за които ще се мисли на момента. Не е ли по-добре сега да вземем от живота каквото можем, че после с детенце ще е по-трудно да се пътува и планира 🙂

# 382
Излезе на мъжа ми спермограмата от Щерев. Всичко е в норма, включително и ДНК фрагментациите. Ще ходим след нова година той при андролога, и после двамата пак при генетика на Щерев.

# 383
  • Замък сред облаците
По повод качеството на Я и ниското качество на ембрионите при инвитро: https://www.instagram.com/reel/C1Fynd-Bsmc/?igshid=ZDE1MWVjZGVmZQ==

Видеото дава насоки за размисъл само, някои момичета знам че вече са запознати и не им е ново инфо, но все пак на някой може да му е полезно.

# 384
Видеото е полезно донякъде. Метформин и инозитол нямат митохондриална токсичност....познавам много жени с влошено качество и точно след няколко месеца прием на метфорформин и инозитол, забременяват и раждат здрави деца.

# 385
  • гр. София
ООО, момент, момент, сега аз със английския не съм ммного добре, ама освен за ИР, Глюкофажа, дето пия уж ми подобрява и качеството на яйцеклетките. Интересно...., след Нова година ще пробвам да го спра за месец, два , да видим какво ще се получи...

# 386
Видеото е полезно донякъде.
То в инстаграм всичко е така 😂

# 387
11,85 ng/ml е нисък резултат. Нямам как да знаем дали се е спукал фоликулът или не. Когато се прави стимулация, задължително се ходи на преглед 3 дни след таймирането, за да се види дали се спукал фоликулът.
Нисък е при бременност.
При нея е изследван на 7ми ден след предполагаема О. Ако има имплантация ще се покачи още, ако няма, ще започне да пада.
Ако не е имало О и жълто тяло което да произвежда прогестерон, не виждам откъде точно ще се произведе прогестерон с такава стойност.

# 388
geizer-че, моите стойности са били такива и при неспукан фоликул и дори по-високи. Прогестеронът може да се покачи и при задържан фоликул. Всеки организъм е различен. Единствено с фоликулометрия може да се докаже на 100% дали е имало овулация. Прогестерон не се синтезира само от жълтото тяло. За мен е несериозно да се се прави стимулация и да не се провери дали фоликулът се е спукал....Само ще добавя, че съм с тежка поликистоза и преди фенестрацията дори и с таймиране не се пукаха фоликулите(ЛУФ). Иначе имах редовен цикъл, което по принцип е необичайно. Просто задържаните фоликули се резорбираха с идването на цикъла.

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 10:21 от Kactus

# 389
  • Замък сред облаците
Кактус, метформин блокира някои функции на митохондриите. Само като информация Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт