Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 807
  • 854
  •   1
Отговори
# 390
Кактус, метформин блокира някои функции на митохондриите. Само като информация Simple Smile
Благодаря ти за инфото. То постоянно излиза нещо ново 😅 Все пак ще се радвам да излезе като официално клинично проучване и да го пише в информацията за медицински специалисти. Получаваме поименни писма, ако има проблем с някое лекарство. Ако не получа такава информация, не вярвам или просто имам едно наум за всеки случай(както е в случая и благодаря ❤️). Явно е нещо пренебрежимо, щом жените забременяват точно след употребата му и по-скоро става въпрос за конски дози приемани с години 😁 имам предвид съотношението полза-риск.
ПП Аз трябва да пия метформин 850мг по 2 пъти на ден(дори 3 пъти 😁), но аз го спрях откакто започнах режима. В момента и постя. Много ми е зле на корема от него. Иначе съм го пила почти 2 години с кратки прекъсвания.

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 10:32 от Kactus

# 391
Момичета, аз този месец съм много несериозна с добавките и почти не съм взимала фолиева киселина последните 1-2 седмици. Това би ли оказало сериозен ефект при евентуална бременност? Ще гледам да ги започна пак, обаче чакам малко да ми се оправи корема, не разбирам какво точно го дразни. Снощи се събудих с ужасно парене в стомаха, което се оправи с но шпа, но за първи път ми се случва такова нещо. Confused но вече толкова ми писна, че не съм в настроение нито за яденето покрай празниците, нито за бебеправене този месец.

# 392
mommy, фолиевата киселина е с натрупване, така че имайки предвид, че я взимаш вече поне половин година такова прекъсване няма да е фатално. Пожелавам ти скоро да се оправи проблемът със стомаха, за да можеш да си я продължиш отново и да се насладиш на празниците! Christmas Tree

# 393
  • Замък сред облаците
Кактус, има клинични проучвания по темата, кога ще ги преведат е друг въпрос. Възможно е конкретно за забременяване да не е съществен проблем освен при съпътстващи и акумулиращи фактори (митохондриална болест, напреднала възраст и тн).

# 394
Здравейте,

Ако мога и аз да се включа с въпрос по тази тема- аз пия фолиева киселина повече от година /от толкова правим опити/  и не съм се сещала да попитам доктора дали това би навредило, че е от повече време. Вие спирате ли я от време на време за някакъв период или не е необходимо? /знам, че на повечето места пише, че се взима няколко месеца преди да забременееш и няколко след това, но при условие, че бременност не насъпва../

mommy, фолиевата киселина е с натрупване, така че имайки предвид, че я взимаш вече поне половин година такова прекъсване няма да е фатално. Пожелавам ти скоро да се оправи проблемът със стомаха, за да можеш да си я продължиш отново и да се насладиш на празниците! Christmas Tree

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 13:04 от Flowering1808

# 395
Аз лично я пия вече 3 години с незначителни спирания покрай боледувания. Не знам да има препоръки да се прави почивка от нея, както при някои други лекарства и добавки. АА, Кактус, дали може да си кажете мнението по въпроса?

# 396
Аз честно казано си правя почивки от около месец на повечето добавки, включително фолиевата, грубо на всеки 3-4 месеца, но и аз не съм проучвала подробно, просто я асоциирам с витмаин Б12, който може да се предозира.

ПП. Да ви се оплача, нито едно от късметчетата на БГмама досега не ми се падна бебе. Може ли такова нещо. Всеки ден си тегля. Не знам за какъв знак да го приема, миналата година ми се падна бебе, ама бебе нямаше, та....не знам. Grinning

# 397
  • Замък сред облаците
Файонка, аз бих правила почивка от около месец-два на всяка година прием. За година знам че е ок. Иначе понеже и аз пия дълго, примерно не я пия на всеки МЦ докато трае кървенето. Това са ми приемливите паузи.

# 398
Аз ФК пия повече от година, направо може да си продължа паузата до края на този МЦ в такъв случай.

# 399
Файонка, подкрепям АА. Дори може да се приложи и стандартната схема- 3 месеца прием(метилирана задължително) и 1 месец почивка. Няма проблем да се пие по-продължително време и без пауза. Иначе с напредване на бременността стандартно се спира приемът ѝ.

# 400
Преди първото инвитро пих инофолик сашета една година без прекъсване преди трансфера, а по време на бременността  го пих до средата на 7ми месец. Наскоро ми попадна информация, че инозитол-а трябва да се спира при бременност, ама репродуктивната си ми каза да си продължавам инофолика, даже си го пиех 2х1.

Сега си правя почивка от месец-месец и нещо като с изследване установя, че ФК ми е над горна референтна граница.

# 401
Да ви се оплача... от вчера съм хремава, кашлица... децата в градината ме заразиха ... баш преди Мъжо да си дойде утре вечер.... взех мерки, уж навреме.... та да видим.... надявам се до ден, два да съм ок, че празници идват....

# 402
Преди първото инвитро пих инофолик сашета една година без прекъсване преди трансфера, а по време на бременността  го пих до средата на 7ми месец. Наскоро ми попадна информация, че инозитол-а трябва да се спира при бременност, ама репродуктивната си ми каза да си продължавам инофолика, даже си го пиех 2х1.

И аз съм чела, че трябва да се спре инозитолът при бременност. Тукашният лекар дори ми каза да не го пия между овулация и цикъл, в случай на настъпила бременност, но не знам доколко не е прекалена тази предпазливост.

# 403
  • Замък сред облаците
Файонка, подкрепям АА. Дори може да се приложи и стандартната схема- 3 месеца прием(метилирана задължително) и 1 месец почивка. Няма проблем да се пие по-продължително време и без пауза. Иначе с напредване на бременността стандартно се спира приемът ѝ.

Абе, не знам колко стандартно, аз я пих през цялата бременност и след това по препоръка на АГ, но аз съм и с мутация за усвояването на Б витамините, може и затова да е било.

# 404
АА, със сигурност е било заради мутацията. Стандартно я спират към 6тия месец.

Общи условия

Активация на акаунт