Любители на котки - Тема 190

• 35 702
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Котето беше две денонощия при ветеринарите, без повръщане и без тревожна симптоматика. Направо е било клинично здраво. Не знам просто какво се е случило.
От панлевкопения загубих в детството си едно любимо същество, знам каква е картинката, това коте не изглеждаше по този начин. Освен това беше (-) за панлевкопения.
Искам да има рационално обяснение, било то и отрова, просто съзнанието ми отказва да приеме, че това се случва за броени часове и при видимо здрав индивид.
До кръвни изследвания не се стигна, те ни го дадоха за здраво, нищо не ги усъмни, за съжаление..... Котето е било 2.2 кг, което мисля си е доста малко, въпреки, че от бухналата козина не изглеждаше така, но беше перце.
Престоя в клиниката, защото ние не искахме да го прибираме с положителния ковид тест. Докторката ни увери, че ака и се храни нормално. Според мъжът ми е било на 5-6м.
Всъщност, той храни страшно много котки, но точно това му е направило впечатление, че е мило и гальовно и е нямал други наблюдения върху него.
ПП в ужас съм и ми е свито на душата, притеснявам се и за моята Кити и за мисълта, че даже и при подробни прегледи /буквално всичко, което можеше да се изследва- изследваха/ се пропуска нещо, което доведе до смъртта на това коте за броени часове/дни.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 22:50 от kitty007

# 151
  • София
Ето една лесна печалба за любителите на котки 😍
Само трябва да регистрирате, че имате коте под 12 месеца
https://myroyalcanin.bg/?utm_campaign=2023Q4-rc-bg-conversion-Ot … xNA3O-3q1hnO5R6YS
Цитат от друга тема. Може малките котета от темата да се възползват. Simple Smile

Кити, много съжалявам за котето!

# 152
  • София
Благодаря! Пуснах един комплект за Смоуки.
Той вече е добре, не му давам лекарства и АБ. Дивее с другите котки вкъщи и много рядко по веднъж на ден кашля.
Вече е 1200 гр, така че и наддава добре и заглажда косъма.
Вчера взех с депозит капан за котки, днес ходих до село да се опитам да хвана някоя от дивите котки на село, например майката на Наско за безплатна кастрация. За съжаление цял ден валеше и освен Кети, която си седеше под навеса, но вече е кастрирана друга котка не се появи. Утре ще ходя отново, дано успея да хвана този път някое мяу.

# 153
  • София
Кити, за мен е било отрова. Толкова скоротечно ... Frowning1 Много съжалявам!

Мира, как е Маслин?

# 154
Amy_nka, намерих GS и вече две дози му сложихме☺️. Благодаря, че попита. Бием му и антибиотик и живна веднага. Започна да се храни, иска да се разхожда из стаите и така...
Дано да се оправи милото❤️.
Само не мога да си обясня, защо толкова дълго време продължава лечението.

# 155
Amy_nka, намерих GS и вече две дози му сложихме☺️. Благодаря, че попита. Бием му и антибиотик и живна веднага. Започна да се храни, иска да се разхожда из стаите и така...
Дано да се оправи милото❤️.
Само не мога да си обясня, защо толкова дълго време продължава лечението.
Защото според проучванията си д-р Педерсен докладва, че трябват 84 дни за да се задействат макрофагите в организма на котките. Ти като видиш, че вече е достатъчно силен, че да не дава да го боцкате, можеш да смениш GS с молнупиравир, като преходът е в първия ден и от двете (но в различни часове - молнупиравира е през 12 часа, ГС ще остане някъде между двете дози). Прочети за различните механизми на действие на двете лекарства. Руснака ми писа, че другата седмица щял да получи блистери, а аз намерих още един руски аналог освен Есперавир, който ще тествам утре.
Препоръчително е да даваш и хепатопротектор по време на цялата терапия. Аз давам Хепатиале Форте капсули.

Кити, има шанс да се е заразило с панлевкопения в клиниката, където е било на стационар. Възрастта на котето се вписва. Бабата пускала ли го е въобще навън? Т.е., има ли шанс да е изяло нещо отровно? При панлевкопения преди смъртта настъпва хипотермия с гърчове (премятания). Можеш да разпиташ бабата как е издъхнало, ако го е наблюдавала. Дали е ходило до тоалетна. Някакви други симптоми, на които да не сте обърнали внимание... Възможно ли е да е погълнало нещо, което да е предизвикало вътрешна травма?
А, Кити си има ваксини, освен това не е имала контакт с нея, не се притеснявай за нея.

# 156
Благодаря ти, amy_nka за напътствията. Лекаря нищо не ни е казал за хепатопротектор. Много химия изгълта горкото през тези два месеца, от както е при нас. Как е ще възстанови и кога направо не знам.

# 157
  • Варна
Лято!, Маслин е много добре, заздравяла е раната, козинка ще порасне, мина лошавината. Док го гледала и на рентген, за да е сигурна, че не е стрелян, въпреки видимите дупки от два зъба. Закусиха преди малко със Сивчо.
Благодаря, че питаш Simple Smile

# 158
Роси, а нещо за анемията дадоха ли? Забравих, да пиша, че е добре да му бият вит. Б12, той беше доста анемичен, нали?
Дара, изморена и доволна, след като мина като ураган през коледното селце:

# 159
Благодаря ти, amy_nka за напътствията. Лекаря нищо не ни е казал за хепатопротектор. Много химия изгълта горкото през тези два месеца, от както е при нас. Как е ще възстанови и кога направо не знам.
С постоянство и малко късмет. За щастие не е като да няма алтернативи.
От антибиотиците GS е съвместим с амоксицилин, доксициклин и клиндамицин. С други групи (напр. хинолони, дето пресичат мозъчната бариера не е съвместим). По време на терапията не трябва и да се обезпаразитява. Хепатопротекторите са за да не се товари черния дроб, не е допълнителна химия ами хранителна добавка на билкова основа (Хепатиале-то).

# 160
Маслин и Сивчо изпълняват танца "Ади дай, дай да ядем, ко се моташ?!":

Покойната ми котка, моята бабка Heart, като остаря стана много проклета. Сутрин къде 5 часа огладняваше и се почваше тормоза... първо дращеше по мебелите, после почваше да отваря вратички на шкафове, скръц скръц... ако и тогава никой не й дадеше закуска, идваше до леглото, изправяше се и почваше да ми бие шамари Simple Smile

# 161
Galanthus, да и в клиниката където започнахме GS потвърдиха, че е силно анемичен, но нищо не ми предписаха. Мислеха на втория ден да му включат система, но понеже беше започнал да иска да се  храни (макар и по малко), казаха че няма смисъл да го включват на системи.
Amy_nka, точно обезпаразитяващо на пипета ми дадоха да му сложим (още не сме), защото казах, че от както е при нас не е обезпаразитяване вътрешно и доктора кача, че предполага, че има глисти, които допълнително го мъчат.
А за хепато..специално питах тази сутрин и ми казаха, че GS не товари черния дроб и по-натам ще включим хепатопротектор.
Но сега започна пак само слуз да ака, въпреки че хапва по малко. Притесних се дали е реакция някаква на лекарствата или нещо друго?

# 162
Роси, пробиотици някакви изписаха ли ви? Аз давах това - https://www.zoovet-pharma.com/produ/vetexpert-bioprotekt-bioprot … trakt-60-kapsuli/
Поискай инжекции Б12 за анемията, в протокола за лечението на фип пише, че е препоръчително.
За черния дроб бях взела това - https://www.zoovet-pharma.com/produkt/legaphyton-legafiton/, но не се наложи да го пие.

# 163
Идвам да покажа една принцеса и красавица , тъй като тя днес е рожденичка и става на цеееели 6 годинки !
При нас се случи Коледното чудо и я спасихме , вече тежи цели 260 гр за по - малко от 1 месец !
Борбено момиче , напълно заслужила подаръци и вкусна храна Simple Smile))

# 164
А имало ли е при вас такава слуз вместо твърдо ако? Всъщност той преди един час "свърши работата " твърдо и сега вече няколко пъти му тече гел все едно. Току що дори повърна бяла пяна.
Ужас, нещо става.

Общи условия

Активация на акаунт