Любители на котки - Тема 190

• 35 747
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Eх, Аминка, ще те наричам д-р Аминка! Възхищавам се  на сериозните ти познания и мъдростта ти!

# 181
Amy_nka, благодаря, значи работата си е за антибиотик, днес ще взема Simple Smile
Едит: имам Клацид (сироп), дали става?

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 08:27 от oblacheee

# 182
Eх, Аминка, ще те наричам д-р Аминка! Възхищавам се  на сериозните ти познания и мъдростта ти!
Аз също, абсолютно впечатлена, още от първи пост за Лина, и така обичам директни хора! ❤️
А съм повече от сигурна, че много от докторите не обясняват толкова добре на разбираем за нас лаиците език! Златна amy_nka!❤️😻

# 183
Здравейте!
Решихме да осиновим малко сляпо котенце на 2-3 месеца. Те са били двечки, като едното виждало малко, но другото напълно загубило зрението си. Жената, която им търси дом каза, че майката на котенцата не ги е почиствала добре и очичките се инфектирали, за жалост едното никога няма да прогледне. Тя ги завела на ветеринар и им поставяли инжекции с цел да спрат инфекцията. Утре отново ще ги води и ще се чуем с жената.
Ние имаме една котка у дома на 2 години и тя е осиновена /не е маркова котка/, та след като видяхме публикацията в социалните мрежи решихме да вземем малкото котенце, което няма да има никакъв шанс на улицата. Няма как да вземем и двете, но ако се намери дом и за него ще се радваме много.
Въпросът ми е във връзка с адаптацията на двете животинки. Нашето не е агресивно. Като за начало знам, че ще си ръмжат и съскат, но ме е страх и да не би тази инфекция на очичките да се пренесе на нашата котка. Веднага след като я вземем, ако не затворят ветеринарите ще я заведем за ваксина /ветеринарят казал, че няма други заболявания/. Трябва да изградим доверие у животинчето. Всякакви съвети ще са ми от полза.

# 184
  • София
Преди да заведете котето у дома, минете през ветеринар, за да му пусне кръвни изследвания, да го провери за основните преносими болести и да го ваксинира. Не го водете при другата котка преди това. И е добре първите няколко дни да ги държите в отделни помещения и да ги запознаете след известен карантинен период. В началото е добре да не го оставяте насаме, докато не свикнат да се търпят.

# 185
Благодаря ти, Amy_nka.
Обезпаразитяването го отложихме за неопределено време.
Вчера му биха инжекция против повръщане и повече не е повръщал, но разстройството (слузесто) си продължава.
Той започна да търси по малко гранули да хапва. Иначе вчера цял ден и тази сутрин му даваме през час със спринцовка пасиран пауч от гастроинтестинална на Роял Канин. Не го харесва въобще и не би го ял по собствена воля. Каква подкрепителна храна бихте ми препоръчали да му даваме?

# 186
Благодаря много.

# 187
Amy_nka, благодаря, значи работата си е за антибиотик, днес ще взема Simple Smile
Едит: имам Клацид (сироп), дали става?
Вземи му Синулокс от вет аптека или амбулатория. Сиропа няма да можеш да го дозираш правилно. Ако вземеш Синулокс за куче (250 мг) и го разделиш на 4/4 (от които даваш по 1/4 сутрин и вечер) хем ще ти излезе по-евтино, хем по-лесно се стриват (ако решиш да го добавиш към пауч или течно лакомство). А котешката таблетка е по-твърда и става за прикриване в колбас.

Роси, месо не яде ли? Сварено или сурово месце? Иначе, освен РК има и други марки гастроинтестинални храни, под различни форми (пауч, мус, пастет, гранула). Все някое може да му хареса...В краен случай - течни лакомства предлагам аз. Стискаме палци и лапи да се подобри Коки!

Момичета, украсихте ме кат' коледна елха. Sweat Smile Благодаря ви! Ако съм ви била полезна, радвам се. Живи и здрави!

# 188
Успях да го заведа на вет, и по-добре
Висока темп, дехидратиран, поставени са му венозно АБ и витамини и му е прелята една банка физ разтвор
Утре сме пак
Тази нощ ще спи вкъщи я клетката
Стискайте палци да не съм закъсняла

# 189
Искам да ви споделя какво се случва при мен с Пуфи - котето, което има котешка левкемия. Нали търсих клиника,  в която имат петвалентна ваксина, заради другите две котки - Лъки и Чучи.  Намерих клиника в моя град. Коментирах с доктора проблема и той каза да отведа Пуфи за преглед. След като направи кръвен тест и биохимия се оказа, че котето няма котешка левкемия,  а друг проблем с устната кухина, поради което има лезии и язви. Но подлежи на поддържащо лечение, което ще намали  проблема и Пуфи няма да я боли и ще подобри значително състоянието и.
Не мога да ви опиша колко съм щастлива. И едновременно с това се обвинявам,  че се доверих на другата докторка,  която ми каза че няма лечение и няма какво да се направи за котето.
Взех си поука - винаги да търся и второ мнение.

Ето я Пуфи, вече видимо по-добре

# 190
Страхотна новина за Пуфи,радвам се.
Облаче, стискаме палци и лапки и при вас всичко да е ок. По Коледа се случват чудеса Heart

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 20:21 от cardhu

# 191
Днес ви четох, но нямах време да се включа.
Аз да питам🙂Някоя от вас дали храни или е хранила котката си с Brit care гранули?Ако ,да,забелязвали ли сте да пият повече вода?Моето яде по принцип на Wild freedom и пие по-малко в сравнение със сега.Докато чакам доставката с храната, купих на Brit care-хареса я,но ми прави впечатление от няколко дни откак почнах да го храня с нея,по-често е над купата с вода.
Исках и аз да кажа за храната и пиенето на много вода. Ришко не яде Brit, но в последните месеци му вземах Grandorf, после в момента Carnilove. Ми веднага се започна едно бясно пиене на вода. Едва ли някой помни (освен може би Танчето), но навремето аз имах друго котараче, което умря от диабет. Беше започнал така да пие много вода. По тая причина сега ми е притеснено. Питах бегло ветеринаря и той потвърди, че при смяна на храната може да започнат да пият много вода котките.
Исках даже да го водя да му пусне едни изследвания, но човекът ми обясни, че за да се констатира диабет е много тънка играта. Защото заради самия стрес от воденето на доктор котетата вдигат (като нас хората) захарта. От стрес един вид. И е малко трудно да се каже дали е от стреса или от диабет. Каза, че ако е над един колко си е гарантирано диабет. Но в малките стойности може да стане подвеждащо.
Затова и досега не съм завела Риш. А ми е притеснено. Даже обмислям да го мина за седмица-две на мокра храна, за да видя дали ще намалее пиенето на вода. По принцип от нея той хич не пиеше вода. Зная от ветеринари, че точно като нас хората животинките е хубаво да пият повече водичка. Но как да разбера дали не е от храната...

Така че специално за Rox исках да го споделя това де - че и аз съм забелязала много пиене на вода при смяна на храната макар и не Brit.

Алечка, аз по дълго отсъствам понякога от темата и затуй съм пропуснала... как се е случило това с тази епилепсия на котарачето ти?

Мимоходом само да кажа, че съжителството вкъщи не върви изобщо. Налице е пълна омраза от двете страни. Влюбеният Шекспир изчезна и на негово място се появи едно агресивно Пиратче. Много ми е смутено от таз работа. Чак не ми се говори.

# 192
Аминка,
Заслужаваш един голяяяяям котешки Дядо Коледа!
Hug
Здраве да носи за твоите любимци в новата година!

# 193
  • Варна
Mila, нашият Сивчо страда от язви в устата, на поддържаща терапия е. Искам да кажа, че не си сама в тази борба.

# 194
Кити, нещо отказва да яде любимата си храна. Днес е яла всичко на всичко 20 грама гурме. Много се страхувам, иначе играе и не е унила, но знам, че се случва бързо, особено щом не яде.
Утре ще я водим на доктор и ще настоявам за пълни изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт