Любители на котки - Тема 190

• 35 751
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Сега си спомням, че преди години и аз се бях притеснила за моята бабка, че пие много вода и има диабет. Ветеринарката ми даде апарат да й меря захарта няколко дни, наред беше. Спомням си, че от ушето й взимахме кръв Simple Smile
Наистина, не винаги пиенето на много вода е проблем. Най-често е от храната.

# 196
  • До морето...
Аз по принцип бях и вече съм сигурна,че е точно от новата храна,която в конкретния случай беше Brit care.Просто се учудих и затова реших да ви питам,защото буквално изпразваше купичката с водата до вечерта и пълних нова,която се преполовяваше до сутринта. Бях много учудена.
Сега мина на неговата си и нещата се върнаха ,както преди-нормално приемане на течности .
Досега съм сменяла и с други храни ,но не е имало такъв ефект при него.Единствено с тази храна.Четох ,че храните им са с насоченост за доброто функциониране на бъбреците и съответно го свързах с това -заради някоя съставка, която слагат в гранулите да провокират и пиене на течности и оттам съответно повече уриниране.Не казвам,че е лоша храната ,може пък това да е добре за котаците. Просто имаше огромна разлика.

# 197
Благодаря ти, Amy_nka.
Обезпаразитяването го отложихме за неопределено време.
Вчера му биха инжекция против повръщане и повече не е повръщал, но разстройството (слузесто) си продължава.
Той започна да търси по малко гранули да хапва. Иначе вчера цял ден и тази сутрин му даваме през час със спринцовка пасиран пауч от гастроинтестинална на Роял Канин. Не го харесва въобще и не би го ял по собствена воля. Каква подкрепителна храна бихте ми препоръчали да му даваме?
Nutri plus gel. За кучета и котета е, по принцип го харесват, ако не, се дава със спринцовка. Изчислява се според теглото. Добър е, според ветовете, на Virbac.
За сляпото коте. Чудесно е, че сте решили да помогнете. Мисля, че има инфекция и се нуждае от спешно лечение. Любимата ми Кашмир беше така, цялата бебешка муцунка беше покрита с черен налеп, много противен. Инжекции АБ, витамини, локално третиране, и все пак само едното оче спасиха. Един доцент от Университета в Ст. Загора я преглежда и ми каза постоянно да наблюдавам оченцето, щом оперативно не е отстранено. Пиша го тук, защото може да е от полза и на други.
Аз да се оплача, бях писала, че лекуват на стационар една  пострадала бездомна маца. За щастие гръбнакът не беше счупен, само натъртен, чак вдлъбнат, и едното оче беше пострадало. Напълно здрава е вече, обезпаразитена, ваксинирана, и от петък и кастрирана. Почти цял месец е там, дом не се намери. Ей я, кротка, социална, ласкава, мъркоти на всички, и изобщо не се впечатлява от кучета. Чудя се какво да правя.

# 198
Една от любимите й пози Simple Smile

# 199
Днес ви четох, но нямах време да се включа.

Алечка, аз по дълго отсъствам понякога от темата и затуй съм пропуснала... как се е случило това с тази епилепсия на котарачето ти?

Ами не знам. Няма физологична причина -  не си е удрял главата (изумително кротка котка е, още от бебе), няма тумори и лезии в мозъка (правихме скенер). Просто един ден започна да прави пристъпи, които много бързо станаха много на често, продължителни и опасни. Не се повлия от други лекарства- давахме габа гамма май още нещо, вече не помня какво и ни сложиха на фенобарбитал. От както е на него не е имал пристъпи, което е чудесно. Говорихме с ветеринарите и ще опитаме сега по празниците да намалим дозата. Но никога няма да може да спре лекарството, точно защото няма физиологична причина, която да сме излекували, за да изчезне и епилепсията.  Вероятно е генетично.

# 200
Нашата глезла Оливия

# 201
След красивата Оливия, ето го и нашия Оливър
Момичета, Коки в момента е добре❤️. Доста лакомо се храни, продължаваме с дозите и антибиотика и се надяваме.🙏
Исках да попитам мократа храна, ако я държа в хладилника, трябва ли да я затоплям леко преди да му я давам или не пречи да я приема студена? Дали му се отразява на стомахчето по някакъв начин?

# 202
Аз давам мократа храна леееко затоплена. Повече му харесва на Сина

# 203
  • До морето...
И аз не давам мократа храна директно от хладилника.Вадя я малко по-рано преди време за ядене.🙂
Много се радвам за Коки.

# 204
Ама те Оливия и Оливър като близнаци Simple Smile
И аз много се радвам за Коки, борец е и не се предава!!

# 205
Да, Оливия и Оливър много си приличат❤️, затова качих снимка веднага след нейната за да се забележи приликата☺️.
И аз понякога я затоплям леко храната и ще продължа така.
Amy_nka, искам да те попитам нещо на лично, но си забранила съобщенията.

# 206
И аз не давам директно от хладилника,  вадя я да се климатизира.

# 207
И аз така за храната, на стайна температура, ако случайно не съм била в къщи на водна баня затоплям.
Току - що сътворих Коледния подарък на детето 😁, дали ще ѝ хареса... ? 🤔 Ама като знам каква любов са с Линош, надявам се... ,  и нали е артистична натура като мама си... 😆 Дано!
Ето подаръка в прегръдките на любимият ѝ от дете Джеферсън, после ще му мисля къде да я сложа.

# 208
Кити, нещо отказва да яде любимата си храна. Днес е яла всичко на всичко 20 грама гурме. Много се страхувам, иначе играе и не е унила, но знам, че се случва бързо, особено щом не яде.
Утре ще я водим на доктор и ще настоявам за пълни изследвания.
Кити не е ли ваксинирана?

Роси, нищо не съм забранила... Rolling Eyes Ще пробвам аз да ти пиша.

# 209
Ваксинирана е разбира се.
Даже и се размина доктора. До края на вечерта, снощи е хапнала пауч и половина.
Днес си хапва нормално, жизнена е, активна, игрива, обаче ме влудява с тези капризи.
Много ме тревожи. Сега пък е със запек, вчера пропусна, днес ще видим.
Надявам се да се изходи до утре, за да и спестим стреса от прегледа.
Нейният доктор, предвид темперамента и буйния характер, наистина не препоръчва да се води, ако не е наложително.
Иначе ми се ще един хубав преглед да и направят, с кръвни изследвания и биохимия, обаче, за да се осъщетви подобен преглед тя трябва да е седирана, което аз естествено не искам да и причинявам.
Ох, ще видим, дано всичко да е наред!

ПП: много се радвам за котето Коки и за това, че лечението действа! Успех и респект към нечовешката мама, която е толкова всеотдайна в грижите си! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт