Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви тестове и процедури трябва да се извършват, за да се гарантира здравето на котето?
Какво представлява маркирането при котките и какви са причините за него?
Какви са успокояващите пипети за котки и какво е тяхното действие?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви тестове и процедури трябва да се извършват, за да се гарантира здравето на котето?
За да се гарантира здравето на котето, е важно да се извърши цялостен ветеринарен преглед. Това включва тестване за различни заболявания и паразити, ваксинации, проверка на зъбите и сърдечен преглед. Освен това е от съществено значение да социализирате добре котето и да го подготвите за живота в новото му домакинство.
-
Какво представлява маркирането при котките и какви са причините за него?
Маркирането при котките е поведение, при което те отбелязват територията си чрез уринниране или оставят миризма от секретиращи жлези. Причините за маркиране могат да бъдат териториални, стресови, ревниви или реакция на промени в домашната среда. Кастрацията може да намали маркирането, но не го премахва напълно.
-
Какви са успокояващите пипети за котки и какво е тяхното действие?
Успокояващите пипети за котки са продукт, който се прилага върху кожата на котката и има за цел да намали стреса и тревожността у нея. Действието им се дължи на естествените съставки, които имат успокояващ ефект върху котката. Те обикновено се използват по време на пътувания или в стресови ситуации.
-
Как мога да накарам котката си да яде, ако не иска?
-
Какво означава, ако котето е положително за антитяла на котешки коронавирус?

. Котките имат ли лош дъх по принцип? Аз съм нямала до сега котка и не знам, кучета си имат специфична миризма, но котките?
Всъщност 2 пъти се беше случило да пишка извън тоалетната, защото съвсем малко се забавих с храненето му, тъй като пък хранех детето си. Все пак нямам 100 ръце, че да угаждам на всички едновременно. И от тогава за да не се повтарят тези инциденти гледам все да има нещо в купичката му. Даже моя ми вика, че ми е взел страха Наруто
Аз успях 30 дни да боцкам, след това вече не се даваха хайванчетата. Имаха твърди участъци под кожата, които ги боляха и не беше останал здрав участък за боцкане вече. В задните части бяха хипер чувствителни и не даваха да ги боцкаме там, затова се изчерпа зоната около предните лапи.
Освен това е много внимателен. Прегледа го, без да ме пита пусна кръв. Каза че сега няма температура. Но малко са му повишени някои неща заради чистенето на зъбите. Аз съм учила за всички показатели но се панирах.