Любители на котки - Тема 190

• 35 733
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте отново. Днес обикалях по ветове тук всички затворени, едната клиника затворена преди 3 г и работи само зоомагазина. Щях да получа удар. Взех му витамини. Охлаждаме на терасата за 5 мин. Неговия вет каза че ще дойде в 15.00 но не го сварихме. Почвам да се панирам. Това коте ми е като син. Днес пак сутринта от 5 до 8 беше в компреси. Притеснявам се да не го изстудя. Махна ли компреса и няма и час и почва да се затопля. Не намерих гранофорин. Казаха ми че от 10 г нямат и само при стоматолог може да се намери. Защо все когато имаш нужда по закона на Мърфи магазина и клиниката е затворена? Ще звъня утре на най-добрата клиника да платя ако се наложи  в близкия град. Миха е толкова отслябнал. Яде но малко. Sob
Една позната ме срещна и не ме позна. С черни кръгове под очите. 6 дни не съм спала.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 22:45 от LaLeone

# 391
Мила, много неприятно това със сгрешената диагноза. За съжаление се случва... Дано вече всичко е наред с Пуфи. ❤️

Роси, радвам се за добрите новини за Коки. ❤️

Aila, Страх е чудесен помощник. ❤️Стискаме палци и лапички за Шепа. ❤️

Прибрахме се благополучно с Том и щерката. Пътуването мина добре. Том, уморен от игри и емоции, поспа добре. Дори още му се дреме.
Получи си играчките от Тему. Поразгледа тунелчето, хареса го, но от въдицата се страхува (има сноп пера и явно те го плашат). Приятелка на майка ми, която също е коткарка, подари на Том няколко мишки - играчки. Той ги хареса и си ги подхвърля.
От днешното пътуване. Спрях за почивка на една бензиностанция.

С тунела

Видях, че сме писали заедно с LaLeone. Не знам кой ти е казал, но при зъболекарите вече няма гранофурин. Продава се във ветеринарните аптеки, буквално преди дни купих, но е с друго търговско наименование.

# 392
Аз идвам с питане - от днес сме с ултразвуков овлажнител, който става и за арома дифузер, но за сега е само на вода, та питането ми: е кои етерични масла са безопасни за котките?

За да не е "гол" въпрос само, ще ви покажа как днес беше под прикритие, докато аз правя класни работи. 😁
От няколко дни обожава да се вживява в ролята на куче. Има едно топче от стреч фолио и сутрин задължително си играем като му го мятам по коридора, той тича, носи ми го и го пуска в краката ми. И пак "процедурата" отначало. Много ми е миличък.
И в белите е първенец. С цел чупи стъклени играчки под елхата, бута ми телефона от плота или бюрото, а тази вечер беше омел маслинките на малката ми дъщеря. 😂 Преди Коледа няколко пъти доволно и шоколад си хапна, беше омазал цялата спалня. Гледаме да сме предпазливи, но се случват и гафове.

# 393
Тунела е много хубав, може ли линк. И аз искам да купя на бебето такова тунелче. Видях в Пепко за 5лв, но нещо ми се струва смотан и много малък. И в сайта на Сенсей видях техния беше по-хубав. Какво да му взема за гризкане? Виждам, че има интерес да хапе. На мен само бебенцето ми се заиграва и изобщо не знам какви играчки да му купя да се забавлява. А тези вършат ли работа наистина за почистване на зъби. Котките имат ли лош дъх по принцип? Аз съм нямала до сега котка и не знам, кучета си имат специфична миризма, но котките?
Моите всички са с лош дъх и се чудя нормално ли е или е някакъв симптом за нещо.
Има грануфолин и сега преди месеци ветеринаря ми го даде за моето бебе. Само дето сега се казва Грануфарм, поръчай си онлайн има на много места.

# 394
Морковелка, тунелчето е от Тему. Макар да е китайско, ми направи впечатление, че е добре ушито, плътно е. Том, макар че е много изморен, го разгледа с интерес. Надявам се да си играе в него. Отгоре има отвор и на единия край има топка - висулка.
Момент, да видя дали мога да дам линк.
Съжалявам, нещо не се получава от телефона.
Влез в Тему, напиши "сгъваем тунел за котки" и ще ти излязат.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 22:38 от Fortuna

# 395
МОЛЯ кажете как е новото име на гранофорин? Етеричните масла са токсични, не трябва котките дори да ги вдишват. Има 2-3 които уж не са токсични но не ги помня.

# 396
  • София
МОЛЯ кажете как е новото име на гранофорин?

Има грануфолин и сега преди месеци ветеринаря ми го даде за моето бебе. Само дето сега се казва Грануфарм, поръчай си онлайн има на много места.

# 397
Ми аз написах и новото му име: Грануфарм. Това пише на моето шише имам го отскоро. И в нета като напишеш излиза и с двете имена. Поръчай, ако нямаш ветеринарна аптека.

Fortuna, видях ти коментарите и в темата на Тему. Ще потърся, аз съм им харесала 100 неща от там на моите😂. Моето е малко още и ще се заиграва в такова тунелче.
Ето го от Sinsay,но твоето е по-хубаво

# 398
  • София
Гранофурин купувах от хуманитарна аптека- под форма на спрей за гърло (много е ефикасен).

# 399
  • София
Гранофурин купувах от хуманитарна аптека- под форма на спрей за гърло (много е ефикасен).
ГРАНОФУРИН СПРЕЙ 40МЛ НОТА БЕНЕ

ГРАНОФУРИН СОЛУЦИО 80 МЛ НОТА БЕНЕ

Имам спрея. Използвала съм го и съм доволна.
Пише, че съдържа Тубоцин. Аз преди 20г мисля, че направих алергия към Тубоцин, но от Грануфорина нищо ми нямаше.

# 400
Здравейте! Минавам да ви кажа, че Наруто вече е по-добре. Добре се възстановява след операцията според мен. Не сме имали други гости скоро за да видим дали пак така ще почне да опикава навсякъде. Надявам се това да е било в следствие на стреса, който изживя покрай лечението. Е, майка ми идва да гледа внучето си, но той нея я приема като част от семейството, защото тя редовно му носи и на него лакомства и за това не прави мизерии като тя е вкъщи Grinning Всъщност 2 пъти се беше случило да пишка извън тоалетната, защото съвсем малко се забавих с храненето му, тъй като пък хранех детето си. Все пак нямам 100 ръце, че да угаждам на всички едновременно. И от тогава за да не се повтарят тези инциденти гледам все да има нещо в купичката му. Даже моя ми вика, че ми е взел страха Наруто Grinning Защото като почне да обикаля около празната купа и ако съм заета с нещо му казвам на него веднага да му дава храна за да не се напикае пак някъде Grinning За щастие скоро не се е случвало да прави бели. Не знам изобщо откъде го прихвана този навик. Никога не беше правил такива неща преди. То пък за мой късмет Наруто се оправи, сега пък малката ми нещо не е добре. Зъбки й излизат и е някакъв кошмар вкъщи, но и това ще мине. За това нямах време да снимам Наруто, но някой ден ще ви кача някоя снимка да го видите. Като беше болен почти не ядеше и сякаш беше доста поотслабнал, но апетита му се върна и бързо бързо започна да си възстановява фигурата. Макар, че според лекарите си имаше нужда малко от отслабване Grinning

# 401
Mila, този гранулом с рентген ли го гледаха? С кортикостероиди ли го лекувате?

Браво на Коки! Simple Smile Аз успях 30 дни да боцкам, след това вече не се даваха хайванчетата. Имаха твърди участъци под кожата, които ги боляха и не беше останал здрав участък за боцкане вече. В задните части бяха хипер чувствителни и не даваха да ги боцкаме там, затова се изчерпа зоната около предните лапи.

# 402
Не е правен рентген. С преглед на устата и кръвни изследвания.  В момента е на таблетки Prednison

# 403
Скрит текст:
Мила, четох поста ти със сгрешената диагноза и се разплаках. Не се обвинявай. Заради лекари котенцето е страдало. Ние нямаме слюнка така да тече. На мен ми казваше вета да му бие за  втората година ваксина викам не стигат му предишните две. В интернет е пълно с инфо че капсулите за обезпаразитяване и във ваксините има вредни вещества. По тази причина аз мия у нас като луда но не разрешавам да му се бият постоянно ваксини. Днес е по -добре но няма дя давям гранули защото го боли повече. Устичката гори. Снощи давах водичка със капкомер. Днес е без температура.  
Поздрави и целувки.
Ъпдейт:
Ходихме до най-готиния и секси вет. Една жена след мен 30 мин обяснява и говори. Имам чувството че доста пациенти с човешки майки  се застояват при него именно заради мускулите и хубавия външен вид. JoyОсвен това е много внимателен. Прегледа го, без да ме пита пусна кръв. Каза че сега няма температура. Но малко са му повишени някои неща заради чистенето на зъбите. Аз съм учила за всички показатели но се панирах.
Въпреки че му дадох снощи вода и е пил от купата е бил дехидратиран. Затова му вля рингер. Котето тръгна да бяга. Похвалиха го колко е красив и приличал на Гарфилд понеже му показах снимка. Отслабнал е с 200-250 г.
Успокоих се. Изписа клиндамицин. Аз мразя този аб защото от голяма доза ми стана колит и се обостри гастрита. Каза по една четвърт сутрин и вечер след ядене.
Странното е че каза че на отчупения зъб нищо му няма и не вижда причина от зъбите да му е зле. Черното на долния зъб не го видя-Михаел не искаше да си отвори устата. Предписа капки които са с лимонов сок зелен чай и глицерин и струват чудовищната сума от 27 лв за 65 мл. Капвали се във водата.
Завъртях очите и ги купих. Какво да се прави.
Каза че са перфектно изчистени.
Благодаря на всички. Не ми изписа гранофорин. Бил за сериозни рани и то за външни.
Общо около 55 лв без таксито. Радвам се че отидох сега спокойно ще мога да отида 2-5 на почивка с минерална вода.
Скрит текст:
Датата на изследванията да стари. Не е настроил явно.

Това е стара снимка.

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 15:55 от LaLeone

# 404
Голям красив Гарфилд, наистина! Simple Smile

Сега ще искаме снимки и на вета... Joy Yum

Клиндамицинът го има и течен и много лесно се дозира и дава със спринцовка. Малко скъпичко е, но върши идеална работа.

Предписаните капки за разтваряне във вода, за какво са? Антибактериални ли са?

Общи условия

Активация на акаунт