Любители на котки - Тема 190

• 35 689
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Обикновено не е само окото. Наблюдавай за неврологични симтоми - слабост в задни лапи, ограничаване на движението, трудност да се катери, да скача, преплитане или сковано стъпване, трепот в опашката, припадък, изпускане, тъмна диария...

Аз да чукна, моята Пъси оправи зениците, отвори голям апетит, козина лъсна... Този път без нито една доза GS.

# 106
Много съжалявам за болните котенца! Дано всичко се развие по най-добрия начин.
Тръгнах да чета за тези болести,но намерих това за бенгалите.Аз не го знаех,пускам линка,заради другите бенгали в темата и се надявам да нямаме проблем.Ние така и не разбрахме от какво се получи това обезкосмяване на почти половината тяло на Сакура Хубавото е,че забелязвам миниатюрна козинка вече и се надявам тя да не я премахне,защото понякога се ближе в екстаз.
https://miau.bg/n-132047-%D0%97%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0 … 82%D0%BA%D0%B0#s4
Искам да похваля една четка,която дойде днес.Пробвахме я,Закари се размаза,Сакура я изтърпя.Напълних я с топла вода и може и това да им хареса.В рекламата слагат и капка шампоан,но аз няма да гонправя така Хареса ми,че те се намериха,козината им се почисти и светна,а нямаше разхвърляни се косми,което мен ме задушава Доволна съм.Четката оревръща водата в пара.

# 107
Преди малко си прибрах Коки от клиниката. Беше днес цял ден там на системи.
Казаха ми, че Резултатите са 100% - Сух ФИП, силно анемичен бил.
Правили са му ехограф и няма излив в стомаха.
Лечението може да бъде с инжекции или таблетки. С таблетките е малко по-евтино  , но и по- несигурно.
Той за сега няма никакви други белези на заболяването освен мътното оче и висока температура, не трепери и т.н.
Ami_nka, моля те сподели ти как ги лекуваш твоите. Дай ми някакъв съвет, какво да предприемем , моля те!

# 108
Преди малко си прибрах Коки от клиниката. Беше днес цял ден там на системи.
Казаха ми, че Резултатите са 100% - Сух ФИП, силно анемичен бил.
Правили са му ехограф и няма излив в стомаха.
Лечението може да бъде с инжекции или таблетки. С таблетките е малко по-евтино  , но и по- несигурно.
Той за сега няма никакви други белези на заболяването освен мътното оче и висока температура, не трепери и т.н.
Ami_nka, моля те сподели ти как ги лекуваш твоите. Дай ми някакъв съвет, какво да предприемем , моля те!
Дара също нямаше кой знае какви симптоми, беше по-топла и имаше увеличени лимфни възли под челюстта. Нейният беше сух фип.Ние правихме инжекции GS 14 дни и след това докрая на хапчета, но зависи как е котето. Вашето ми прилича на окулярен фип като че ли.

# 109
С молнупиравир. Не ти препоръчвам GS на таблетки. Може да почнете с инжекции GS и после да минете на молнупиравир, или от самото начало с молнупиравир. Той трябва да се натрупа 48 часа за да видите подобрение. Това е икономичния вариант.
Въпросът е къде в момента има молнупиравир, защото при руснака е останал само насипно...
Почвайте с инжекциите - дозировка за окуларен фип. Няма време за губене. Поне докато живне малко. А през това време ще намерите молнупиравир капсули.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 20:01 от amy_nka

# 110

Ред, навярно от Nl си купила четката. Има ли я във физически магазин? Омръзнало ми е да се чувствам като Алф (космата). Сутрин надлежно обирам с ролка, но седна ли в колата, като магнит привличам всякакви пухове. Куча постоянно пътува с нас. Просто пестим време като я вземаме и при слизане тя се облекчава. Живеем изключително динамично и уж космите са ми най-малкия проблем, но ме дразнят. Обичам черен цвят и през зимата той преобладава. С една реч - подскажи, моля, как да се сдобием с подобна четка и н БГ. По-голям проблем е кучата - булоноподобна, чиято мека и пухкава козина полепва и трудно се маха.

# 111
Не,Шарлот,излезе ми като реклама в инста,но на висока цена.Потърсих я в али, и я намерих за 7 евро,че и дойде за 10 дни.Със сигурност я има и във физическите магазини,но пак ще е китайска.
Аз съм много доволна от тази покупка.Освежава ги и им сваля козина,без да ми влиза в носа и гърлото,а на мен тази от Закари ме задушава.
Черният цвят ми е основен от години,а косми ме дразнят много.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 09:19 от red soul

# 112
  • София
Излезе ми като спомен от 2019- та ❤️

И днес...

Тежък котешки живот на любимец 😻

# 113

Моето момиче позира до нейната орхидея.
Мъжът ми си мисли, че орхидеята е със същия цвят като Кити Simple Smile

# 114

Момичета, това са изследванията от вчера на Коки. Може ли да ги разчетете?
Той е по-добре днес, храни се по малко. Разхожда се и мърка. Утре ще ходя да взема ампули, но ми казаха, че и ПКК трябва да имаме, не знам защо вчера не са му направили. Утре ще ходя да ги питам.

# 115
Арти, на 11 месеца, от днес е в клуба на кастрираните. Все още е унил и позаспал, може би заради анестезията? Надявам се да няма проблеми с яката като се освести. Колко време след операцията не трябва да му давам вода и храна? Лекаря каза тази вечер малко вода и храна чак утре, но ми струва много това време. Арти така или иначе за момента спи, не е търсил храна, вода или тоалетна.

# 116
  • София
Barbara_Millicent, трябва напълно да се събуди. Много често се будят, тръгват нанякъде и заспиват докато ходят или ядат. Опасно е, защото могат да се задавят. Усетиш ли го, че е в кондиция и ако търси храна, дай му. По-добре да е мека храна.

# 117
Много съжалявам за болното коте... 🤗

И ние с проблем, но поне поправим. На Лио лекарството за епилепсията го няма никъде. Направо щях да получа удър, като ми казаха в местния ветеринарен, че има проблем с вноса... Беж до неговите ветеринари в града. Слава богу има заместител,  но е други мг, което променя дозата и ще трябва да го стривам и да го давам със спринцовка, защото било гадно на вкус и вероятно няма да го изяде с храната... Тъкмо го научихме на някаква самостоятелност и пак се връщаме в началото... Поне ми позволиха да намалим малко дозата,  защото той е на най-високата, но не е правил пристъпи от 2 години.  Малко да намалим тровенето. Стискайте палци да успяваме да даваме и да се появи пак неговото си лекарство.

# 118
  • Варна
Стиснати палци и лапи от нас имате, Алечка. Наш Сивчо е ежедневно на кортикостероид, доживот, много е халтав, но го взехме от вет клиника и знам, че има кой да се погрижи за него.

# 119
Бързо оздравяване на всички болни котета. Стискам палци нещата на се подредят за всяко едно по най-добрия начин.

Ето ви един щурак на почти 7 месеца и с тегло 4 кг.

Общи условия

Активация на акаунт