Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 078
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
Аз бях в 7 седмица като се разболях и ми разрешиха само физ. разтвор, който не ми помагаше особено. Имах страшно запушен нос и си слагах памуче напоено с ракия, това също не ми помогна много, но поне леко облекчи.

И аз знам това +физ рр +скилидка чесън 😁

# 421
Не е запушен за сега, ама тече.. Не съм ходила на лекар още, чета че Грип Стоп може да се ползва от бременни.

# 422
Да попитам, движите ли се, по колко крачка на ден правите?
Аз с крачките не съм много добре, в студеното време изобщо не ми се разхожда, но си правя 5 тренировки седмично във фитнеса. Трябва да започна поне на пътеката там да ходя, защото иначе много се застоявам пред деня.

# 423
Аз да ви кажа нямам никакво желание да излизам в това време, а знам колко е важно движението. Старая се вкъщи да се движа повече, ама то не е същото.

# 424
Алергозан хапче става ли да се пие по време на бременост

# 425
Мисля, че да. Все пак алергията е по-опасна, но въпреки това се посъветвайте с лекар.

# 426
Аз имам две кученца и имам задължителни две излизания каквото и да е времето. Иначе гледам да си правя 10 000 крачки, все си намирам къде да отида, започнах и да пазарувам за бебето. Като се заседя вкъщи и ме заболява кръста.

# 427
Ужас, явно само мен ме е ударил яко мързела. Ние също имаме куче, извежда го мъжът ми, а аз като принцеса не си подавам носа навън.
Нещо ще трябва да се мотивирам и да почна да си излизам  и да се държа като адекватен човек. То даже зад блока имаме малко паркче, което е подходящо за лека разходка ама.....

# 428
  • София
И мен ме е налегнал мързел за разходки, а преди бях доста активен човек - само високоинтензивни тренировки, яко пот и зор, но сега не смея дори да се разтегна. Знам, че не е драма, но някак си ми стои един страх "да не направя нещо"....

# 429
Аз просто се побърквам вкъщи, по принцип не работя, но пък съм доста активна и все си намирам нещо за правене на вън. Тези 2 месеца гадене направо ме съсипаха и сега си наваксвам. 😅 Спряла съм срещи и обяди с приятелки, защото гледам да се пазя от вируси. Но пък всеки ден си обикалям и пазарувам дреболии за бебето.

# 430
Аз ходя на работа пеша, но това са ми около 5000 крачки на ден. Вечер ми се доспива и ми е студено. Иначе преди вечер лятото с мъжа ми сме си правили разходчици из квартала и е приятно, но сега гледам да се прибера бързичко.

# 431
Аз все още не смея много да се движа,че съм с песар заради шийката,въпреки,че вече съм в 35 седмица.След 2 седмици ще ми го махат и мисля тогава да започна по-големите обиколки и качване на стълби,защото при първата ми бременност след свалянето на серклажа като започнах да ходя по-сериозно и направих пълно разкритие за няколко дни без болки без нищо,та сега чакам да вляза в безопасна седмица и тогава да почна с якото ходене,че с тая кекава шийка да не се повтори пак същата ситуация.

# 432
  • Смолян
Здравейте,момичета!
Идвам с въпрос,който даже не знам как да формулирам.
С мъжа ми имаме две прекрасни момчета,но се случи така,че около Коледа имахме няколко "фала"(нарочно са в кавички,защото си бяха планувани),обаче тук идва притеснението.
От 26.12 съм със възпален синузит от който пострадаха и двете уши. Заглъхнали и чувам сякаш ми шептят.Според УНГ от днес е синузит,но няма болка в главата ,нито тежест само ужасно много секрет.
Та въпроса ми е,ако в петък когато пак съм на преглед пусна кръвен тест дали би отчел толкова рано,за да знам как да продължат лечението? Всяко число над нула ще означава бременност или има някаква най-ниска?
Очаквана дата на МЦ е 12.01,но цикълът ми е по -дълъг 33-34 дни.

# 433
rali_sm, според мен е много рано за тест. Стойностите на ЧХГ започват да се покачват едва след като се имплантира оплодената яйцеклетка, а това обикновено се случва между 8 и 12 дни след овулацията.

# 434
  • Смолян
И според мен,но ме притеснява,ако УНГ настоява за АБ.
Ще продължа сега лечението с нещата изписани дотук и ще видим в петък какво ще каже.
Благодаря за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт