Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 127
  • 770
  •   1
Отговори
# 285
Леле , много рано .. съжалявам!
Разбра ли се каква е била причината?

# 286
  • На изток от Ада
Уж хроничен ендометрит

# 287
А, след това наред ли бе всичко с бебето?
Извинявай, ако въпроса ми е глупав, но наистина не знам какво се случва, когато толкова рано изтекат водите.

# 288
Дами , имам следния въпрос, децата ми са на 3 години , сега съм бременна в 5-та седмица.
Те не са карали никакви шарки, разбрах от педиатъра ни , че се прилагат ваксините Варивакс .Някоя слагала ли я е на детето си , имало ли е някакви странични реакции?
Притеснявам се главно за бременността , защото те си посещават градина и не е изключено да хванат шарка.

# 289
  • София
Ние щяхме да слагаме на малкия, но забременях. Не смея да я слагам сега, има периоди на карантина след всяка от двете дози, а той ходи и на градина, няма как да го спирам на 2 пъти по 6 седмици колкото е препоръчителното време. Реално аз съм я карала, но се притеснявам все пак да не се предаде към бебето (ваксината е жива и реално затова е карантината, защото може да зарази).

# 290
И аз не съм карала абсолютно никакви шарки, но си направих кръвно изследване и се оказа, че имам антитела и имунитет. АГ обясни, че реално сега няма как да де разболея щом имам антитела. По-добре пусни и ти такова изследване на децата си. 🎀

# 291
И аз не съм карала абсолютно никакви шарки, но си направих кръвно изследване и се оказа, че имам антитела и имунитет. АГ обясни, че реално сега няма как да де разболея щом имам антитела. По-добре пусни и ти такова изследване на децата си. 🎀

Може ли да ми кажеш как се казва това изследване?

А това , че аз съм карала шарките има ли значение? Бих си пуснала и на мен и на децата изследването.

# 292
Антитела за Варицела, Вирус зостер и там още нещо ми предположиха в Рамус. Предполагам навсякъде има. Simple Smile

# 293
  • На изток от Ада
Извинявай, ако въпроса ми е глупав, но наистина не знам какво се случва, когато толкова рано изтекат водите.
не аборт

# 294
Ползвали ли сте Макмирор при бактериална вагиноза?

# 295
не аборт

Съжалявам да го чуя.
Дано момичето от снощи е отишло на лекар и при нея всичко е наред. Ще се радвам да се включи.

# 296
  • София
Ползвали ли сте Макмирор при бактериална вагиноза?
Ползвах Флажил и ударно пробиотици и млечна киселина на глобули.

По отношение на Варицелата, ако сте я карали вие, няма никаква опасност за вас.
Иначе ваксината много я проучвах,това което получих като съвет от педиатърката беше да изчакам малко да я изкара естествено,защото реално не се знае колко продължителен е този имунитет от ваксината.
Съответно синът ми я изкара на 6 години супер леко.

# 297
След празниците ще си пусна изследванията за имунитет , ще се консултирам и с педиатъра за ваксината.Благодаря!

# 298
Varicella zoster вируса причинява варицела като първична изява на заразяването с вируса и може десетилетия по-късно (но не при всички) поради отслабен имунитет да доведе до херпес зостер. Вирусът остава в латентно състояние в нервните ганглии, т.е. не се елиминира след оздравяване от варицелата, така че антитела ще имате, ако е карана някога. При активна ваксинация трябва да сте ваксинирани и срещу морбили и рубеола. Ако пускате изследвания, то се пускат антитела IgG срещу съответният вирус.

# 299
Ваксинацията по-скоро искам да я направя на децата ми , тъй като посещават градина , а не са карали никакви шарки.Те имат поставени всички друго задължителни ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт