Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 119
  • 770
  •   1
Отговори
# 315
На мен в 7 г.с. ми пуснаха и микробиология, и цитонамазка. Не мисля, че микробиологията е противопоказна, в която и да е седмица. Цитонамазка се пуска до 20 г.с.

# 316
  • София
А в коя седмица ви пускат микробиология?
Попринцип май не пускат в първи триместър,ако няма оплаквания, но както казах на мен ми предстои серклаж и зареди това ми пуснаха.
Ако излезне някаква бактерия толкова рано,реално няма с какво да я лекуват,чака се 12 г.с и ще е само излишен стрес.

Елиза00, да.
Защотото мойта АГ ми изписа само млечна киселина и малко почвам да се изнервям, че не ме лекува. Благодаря ви! Явно ще я сменям. Аз съм вече в 12 г.с и значи вече мога да прилагам лечения?
Ами попринцип да, но пробвай с млечната киселина.
Когато бях бременна със сина ми пак имах някакво състояние на липсващи лактобацили (бях си го докарала от антибиотик 😡) ,беше към края на бременността и се оправих само с Гинофит гелчетата,10 дни всеки ден,после 2 седмици през ден,следващата микробиология ми беше топ.
Сега ме лекуваха с Флажила зареди предстоящия серклаж (това е зашиване на маточната шийка зареди слаба съединителна тъкан по рождения явно 😒).Иначе може би и при мен щяха да изчакат.
Ето това е гелчето,внимавай да не вземеш овлажняващия ,долу трябва да пише,че е за бактериална вагиноза.
Хубавото е, че са всяко в тубичка с апликаторче и не се налага да бъркаш ти да си ги слагаш.Може и за през устата да вземеш някакъв пробиотик за жени.
Омнибиотик 6 със сигурност става,Биозин Femme,аз пия на Natural Factors както казах и за него ми казаха,че може да се пие.
Скрит текст:

# 317
А в коя седмица ви пускат микробиология?
Попринцип май не пускат в първи триместър,ако няма оплаквания, но както казах на мен ми предстои серклаж и зареди това ми пуснаха.
Ако излезне някаква бактерия толкова рано,реално няма с какво да я лекуват,чака се 12 г.с и ще е само излишен стрес.

Елиза00, да.
Защотото мойта АГ ми изписа само млечна киселина и малко почвам да се изнервям, че не ме лекува. Благодаря ви! Явно ще я сменям. Аз съм вече в 12 г.с и значи вече мога да прилагам лечения?
Ами попринцип да, но пробвай с млечната киселина.
Когато бях бременна със сина ми пак имах някакво състояние на липсващи лактобацили (бях си го докарала от антибиотик 😡) ,беше към края на бременността и се оправих само с Гинофит гелчетата,10 дни всеки ден,после 2 седмици през ден,следващата микробиология ми беше топ.
Сега ме лекуваха с Флажила зареди предстоящия серклаж (това е зашиване на маточната шийка зареди слаба съединителна тъкан по рождения явно 😒).Иначе може би и при мен щяха да изчакат.
Ето това е гелчето,внимавай да не вземеш овлажняващия ,долу трябва да пише,че е за бактериална вагиноза.
Хубавото е, че са всяко в тубичка с апликаторче и не се налага да бъркаш ти да си ги слагаш.Може и за през устата да вземеш някакъв пробиотик за жени.
Омнибиотик 6 със сигурност става,Биозин Femme,аз пия на Natural Factors както казах и за него ми казаха,че може да се пие.
Скрит текст:
Благодаря ви много!

# 318
  • София
На мен в 7 г.с. ми пуснаха и микробиология, и цитонамазка. Не мисля, че микробиологията е противопоказна, в която и да е седмица. Цитонамазка се пуска до 20 г.с.
О в никакъв случай не е противопоказна, но ако излезне някоя бактерия, почти няма с какво да я лекуват и се чака.
Което си е стрес и притеснение.

# 319
Не знам кой ви е казал, че няма с какво да се лекува и се чака, аз не съм с такива наблюдения. Стрептококите например ако ги има са предпоставка за раждане секцио, да не споменавам и по-страшни неща за бебето. За гъбички редовно чета в другата тема, че изписват Макмирор. Една ешерихия коли ако не се лекува такива проблеми може да създаде, че не ми се мисли.

# 320
Според мен също не е ок да не се лекува. Това е бактерия, която може да увреди плода, колкото и уж да е безобидна.

# 321
  • София
Не става въпрос да НЕ се лекуват, а да се изчака до 12 г.с.
Масово лекарите не смеят да изписват антибиотици преди 12 седмица.
 За стрептокок се назначава антибиотик по биограмата, която излиза с микробиологията и обикновено е за пиене.

# 322
Момичета, какво спасение има от диарията от през нощта съм супер зле, и много ме боли стомаха и корамчето в 19 седмица съм, пих оцет( попринцип ми помага но сега не особено) ядох препечен хляб не помага, много ми е зле вече, дайте идея какво да правя?

# 323
Здравейте! В 16 г.с. съм и усещам нещо като придърпване или пулсиране във влагалището, но не постоянно. Интересно ми е дали някоя друга има такива странни усещания?

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 16:02 от 123456y

# 324
Момичета, какво спасение има от диарията от през нощта съм супер зле, и много ме боли стомаха и корамчето в 19 седмица съм, пих оцет( попринцип ми помага но сега не особено) ядох препечен хляб не помага, много ми е зле вече, дайте идея какво да правя?
Ентерол прахчета, мисля, че са ОК и за бременни - питайте в аптеката.
Много течности с електролити (може просто малко сол и захар разтворени във водата), солети, сухари.

# 325
Здравейте момичета!

Какъв е редът за смяна на Аг по ЖК?
В 27 гс съм и не съм доволна от следящият ме доктор.

Благодаря ви! Весели празници!

# 326
Здравейте, момичета Simple Smile
Назад в темата чета, че при настинка и болки в гърлото може да се използват Биозин Мама и Тантум Верде. Те безопасни ли са в първият триместър?

# 327
Биозин Мама аз пия постоянно. Той е за подсилване на имунитета при бременни и кърмачки. За Тантум не знам.

# 328
Биозин мама х 2 при заболяване, х 1 за превенция + тонзилотрен за гърлото (хомеопатично). Аз взимах и Авирон рапид, а за гърлото Хербатусин, той е с градински чай и е безопасен, за хремата назориг и за прочистване Стеримар. Ако има температура може и парацетамол.

# 329
Здравейте! В 16 г.с. съм и усещам нещо като придърпване или пулсиране във влагалището, но не постоянно. Интересно ми е дали някоя друга има такива странни усещания?

Тепърва ще имаш тези усещания, нормално е. Дано те подминат болките в срамната кост по - натам, че не се търпи 😁 няма страшно, в реда на нещата е.

Общи условия

Активация на акаунт