Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 105
  • 770
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, може ли мнение на някой, който е приемал хомеопатия против гадене и повръщане? Трета бременност ми е, и предишните пъти беше мн тежко, но сега е нетърпимо, а и съм и с две деца. Моля за помощ, тъй като няма да имам възможност да се свържа с лекар в близките няколко дни. Или евентуално ако може да ме насочите къде мога да направя онлайн консултация по празниците. Благодаря.
Вомитусхил е хомеопатия против гадене и повръщане.

# 391
Здравейте! 13г.с на кой месец или триместър отговаря. Питам, защотото навсякъде пише различно и се обърквам.

# 392
4-ти месец втори триместър

# 393
Аз доколкото знам е 3-ти и от 14-та до 17-та вкл. е 4-ти. Това е заради разликата между 28 и 30/31
Здравейте! 13г.с на кой месец или триместър отговаря. Питам, защотото навсякъде пише различно и се обърквам.

# 394
Защотото ми изписаха антибиотично лечение, но на антибиотика пише, че може във втори триместър а аз съм в 13г.с

# 395
  • София
Момичета, в какви позиции спите? Преди време бях чела, че на дясната страна не е ок и си спя на лявата и по гръб. Днес прочетох, че и по гръб било опасно за бебето и се притесних. Ама то само на ляво да спя...как така, ужас.

# 396
Коя седмица беше? По гръб ми беше удобно и на мен, но вече не заради тежестта на корема. Усещам, че не ми достига въздух и се задъхвам 😀
Спя или наляво, или надясно като наляво киселините се засилват, но пък на нероден Петко му е по-удобно да съм наляво иначе рита в ребрата 🤣
Няма добра поза за сън с две думи. 😀

# 397
  • София
Съвсем окей си е да спиш надясно, аз се въртя като пумпал ляво-дясно, а на моя бандит му харесва повече надясно. Това, че е лошо да спиш по гръб, защото се притискала не помня коя централна вена, е старо инфо. По днешни данни на малко бременни им се случва и ако по гръб нямаш задух и не ти прилошава, уж било безопасно.
Възглавницата за бременни определено помага за наместване.

# 398
Лично аз спя както мога, защото на никъде не ми е удобно 🤣 Отначало много се бях стреснала с тази препоръка да не се спи по гръб, но ме успокоиха, че щом ми е удобно и не изпитвам задух, няма проблем да спя по гръб. Да не казвам, че веднъж ММ ме събуди с ужас, защото съм била спяла по корем и съм щяла да му смачкам отрочето (някъде в 7ми месец беше това) 😅 е не го смачках, нищо му няма 😇 спете си на където можете, докато можете 😅

# 399
Включително до 13 г.с се води 3-ти месец

# 400
  • София
Благодаря, момичета, успокох се! Anastasiya.glam, от днес съм в 16гс.

# 401
Съвсем окей си е да спиш надясно, аз се въртя като пумпал ляво-дясно, а на моя бандит му харесва повече надясно. Това, че е лошо да спиш по гръб, защото се притискала не помня коя централна вена, е старо инфо. По днешни данни на малко бременни им се случва и ако по гръб нямаш задух и не ти прилошава, уж било безопасно.
Възглавницата за бременни определено помага за наместване.
Ами този задух именно от притискането на аортата и долна куха вена се получава, защо да е старо инфо? От тежестта на бебето се ограничава кръвотока както до самото бебето, така и до нас самите. Хубавото е, че тялото ни сигнализира, че нещо не е наред дори и да сме заспали, така че не е повод за притеснение ако някоя сутрин сме се събудили по гръб. Всичко е наред, стига да сменим позата когато усетим дискомфорт.

# 402
  • София
Старо инфо е, че трябва непременно да се избягва позата по гръб. При много хора (аз съм една от тях) не се случва това притискане и ето, дори в 8-ми месец мога спокойно да спя по гръб (само че съм отвикнала). Доколкото разбрах като четох - ако тялото на човек не сигнлаизира за проблем, може да се спи и по гръб.

# 403
А, да, грешно съм те разбрала. Аз също засега (в шести месец) успявам да си спя по гръб, даже така ми е най-удобно в момента.

# 404
  • София
Единствено по корем не спя и вече нямам търпение за това. Засега на дясно ми е най-удобно, но и на ляво, и по гръб спя без проблем.
С първата бременност по гръб ми беше невъзможно, получавах задух. С тази нямам такива проблеми и се възползвам.

Общи условия

Активация на акаунт