Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 090
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
Аз спя и на ляво и на дясно,само ги въртя като ме хване съклета.По гръб не се задушавам,но по принцип не мога да заспя така дори и като небременна,затова пък през деня като си лежа,лежа само по гръб.

# 406
Аз също продължавам да спя по гръб. Уточнявам, ще преди бременността обичах да си спя така. По корем не можех заради бюста. Настрани съм отвикнала.
И сега вече съм в 27 гс и продължавам.
Опитах на ляво, както пишат навсякъде, е не ми е удобно въобще, поне на този етап. Имам си добре оформено коремче, не е като да нямам, 12 кг съм качила досега.
Смятам, чя тялото знае най-добре и ни показва кое му е ок о кое не, стига да го слушаме.
Спя с възглавница за бременни (една от най-добрите ми покупки досега!) като си я правя на гнезденце и се намъквам вътре. Много ми е комфортно и уютно. Нямам задух, ни киселини. Нито болки в гръб, таз или кръст. Вярвам, че и възглавницата допринася за комфорта ми.

# 407
Lyon Би ли споделила каква точно възглавница си взе?

# 408
Lyon Би ли споделила каква точно възглавница си взе?

LucyFord, от този сайт.
https://www.medico.bg/product/vazglavnica-za-bremenni-medico-hap … -mom-super-fluffy
Немска, много качествена.
Моята е U-образна, това си избрах аз.
Ползвам я вече 3 месеца. Също ми харесва, че и да се отвия нощем ме пази, както казах като гнезденце те обгръща.

Макар, че съм виждала и по-бюджетни варианти, които вярвам пак биха свършили работа.

# 409
Моята е същия модел,по-бюджетен вариант е и ми е много удобна.Ползвам я вече 3 месеца,нито кръст ме боли,нито нищо.

# 410
  • София
Моята е същия модел,по-бюджетен вариант е и ми е много удобна.Ползвам я вече 3 месеца,нито кръст ме боли,нито нищо.

Би ли споделила линк или име на магазина, моля? Heart

# 411
Здравейте,
Бременна съм много в началото и се опитва някаква хрема да ме хваща. Какво мога да слагам в носа, освен физиологичен разтвор?

# 412
  • София
На мен като ми текна носа ми казаха виброцил, избягвайте капки с ксилметазолин, защото са забранени за бременни.

# 413
Имам някакво мазило Ринолекс и много добре ми действа, дали мога с него?

# 414
  • София
Попитайте лекар, не знам как е за бременни, не съм го ползвала.

# 415
Аз бях в 7 седмица като се разболях и ми разрешиха само физ. разтвор, който не ми помагаше особено. Имах страшно запушен нос и си слагах памуче напоено с ракия, това също не ми помогна много, но поне леко облекчи.

# 416
Да попитам, движите ли се, по колко крачка на ден правите?

# 417
По 10 000 се опитвам. В края на 31 г.с. съм. Доскоро тренирах, но вече много ми тежи и съм само с крачки..

# 418
За хремата може и нищо да не помогне. Бременните имат генерално проблеми със запушен нос. Аз месеци наред сутрин ставах и първо си духах носа.

# 419
Браво. Аз съм 12 седмица след инвитро и не тренирам. Преди това все аеробни съм правила, това най ми приляга на характера, и добри резултати имах. Фитнес, силови не правех, само гирички и напади и клякания с гири накрая. Сега се оглеждам вече какво мога да правя, може би леки упражнения за краката права, и гирички за ръцете. Аеробни ясно е че не може... Лошото е, че от това, че ми е лошо и ми минава само от тесто ям много тесто и въглехидрати, което по принцип ми е абсолютно непривично. Имам и инсулинова резистентност лека, заради инвитрото се отключи, и много качвам от въглехидрати. Вече съм 5 кг нагоре, но с това гадене нямам избор, не хапна ли въглехидрат съм ни жива, ни умряла.
Ще гледам и аз да не падам под 10 000 крачки.

Общи условия

Активация на акаунт