Всичко за всички марки гел лакове - тема 53

• 33 395
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Момичета, влизам с въпрос. Преди около 2 месеца си прискрипах палеца на врата на кола. Посиня леко, не е падал нокътят. Известно време не слагах гел лак. Сега за празниците реших да си сложа. След седмица, понеже лакът е светъл, това нещо си промени цвета и изглежда така. Sad като махнах лака, дори леко се откърти нокът в горния ъгъл. Възможно ли е да е влезнала вода? Гъбички ли са?

На мен ми изглежда, че ви расте нов нокът отдолу. Моят на крака се смени така след травма. Растяха едновременно, докато новият не измести изцяло стария

# 316
  • Mostly in my mind
Май расте нов, да. Като взех да го пиля, от горния край на потъмняването направо се отлепи леко.

# 317
На крака ми преди години така стана - ритнах го в един камъняк с модерните тогава пантофки. Първо ме болеше все едно имам синка на нокътя, ако мога така да се изразя, и след около 2 седмици и нещо като свалях обикновен лак усетих, че нокътя е кух и се е разклатил, преди това не съм усещала при къпане, защото не го натисках и пипах много предвид болежката. Като свалих лака видях, че е пред падане и малко се стреснах, но честно казано отдолу вече имаше ново нокътче с размера на лунулата, което вече избутваше стария нокът. Имах късмет да няма поражения, кръв и болка и до 6 месеца израстна нов и здрав нокът. Единственото беше чисто естетически, че ме дразнеше докато беше малък, но тогава точно на нова година и беше зимно време докато растеше. Тоест и във затворена обувка зимата не направи проблем, но не сложих лак доакто го чаках(тогава гел лаковете още ги нямаше или тепърва навлизаха, та ползвах обикновен). Надявам се и при теб да е така и всичко да израстне до здрав нокът, като е на ръката няма да стои на тъмно в затворена обувка поне.
Да изкажа за пореден път разочарование от каучуковата база на FOX. Писала съмм и преди за нея, но грам не държи. При баба ми ми свърши протеиновата база на индиго и понеже нали имам хиляди на брой реших да разходя фокс-а и тогава да поръчвам нова. Честно ви казвам няма такива отслоявания на седмица и половина - две седмици! Вече втори път и слагам с втриване и всичко друго си е едно към едно като протокол и продукти(при нея менкам 3 бази, защото обича бяло само и от време на време бледо розово тип нюд) и се бели ужасяващо! При мен беше същата история, а тогава правих опит с различни бази на различни нокти и само ноктите с въпросната се скапаха и обеиха супер бързо. Изобщо не съм доволна и не бих повторила базата специално, но аз като цяло от марката това съм ползвала и обезмаслител, който беше хубав, но малко цената не ме изкефи толкова и сега съм на по-бюджетни варианти вършещи същата работа.
И последно - кой дявол ме накара да отворя този amoreshop! Видях имат марката LUNA, която ми е мерак да имам от много време, но нямаше от къде да закупя. И като цяло цените и продуктите са много атрактивни и разнообразни(имат много повече неща от нейлмастера), но митницата не ми е... А и нали не искам вече да пазарувам повече! Та няма да отварям вече линковете от тук, че само идеи ми идват, които не са хубави!

# 318
Кармилла Hug
Ако си бях в България, можеше да се подведем взаимно да поръчаме от Аморешоп. Много са им хубави нещата, огромен избор от продукти, само пари да харчиш.

Добре (или не съвсем добре), че манията ми по лакове вече отмина и сега съм с мания по дрехи. Та поне лакчета не съм купувала нови от септември с изключение на 2 цвята, които бяха на промоция в мейкъп.

# 319
Има ли начин за почистване на четките, за рисуване около кутикула, без да се разпердушунват или да ги водя консуматив? Да кажа, че ги чистя със спирт. После ги чистих с топ лак, по препоръка от групата, но той засъхва.

# 320
Чистя ги със спирт и след това хубаво ги избърсвам със стара база. С топ ми се разпердушиниха и на мен.

# 321
Ох, 100% щяхме да напазаруваме Grinning Слава богу от края на лятото ндо днес само топа на гелиш(който още чакам) поръчах и втори прахоуловител(той си ми е нужен), накрайните скъите за сваляне, две термо бази и последно сега пилата ме изкуши. Добре, че уж не пазарувам, че като чета какво изреждам си представам какво щеше да е, ако пазарувах. Много ме изкушават обаче някои цветни бази като ги гледам са все по-разнообразни и това улеснява процеса. Ама за сега ще се въздържам, че съм на вълна неща за дома и разни органайзери и работи за съхранение. Първо пазарувам като щурава, а после се чудя как да ги организирам и съхраня, кукуруку вафла чудна е положението.
Зависи и от четката, но спиртът е агресивен  и за това може би ги разпердушинва. Аз чистех преди със стар топ и база,като после забърсвах хубаво с безвлакнеста кърпа, но моите си стоят на тъмно и не да се втвърдявали до сега, оссвен ако сама не ги изпека докато работя с тях и ги забравя близо до лампата. В момента старите база и топ свършиха и само забърсвам с безвлакнестата кърпичка, която има малко останал обезмаслител от преди това като съм забърсвала лепкави слоеве или обезмаслявала, абе second hand кърпичка. Към моменнта четките са ми ок и нямам проблем и по този начин, но кърпата е съвсем леко влажна, а не току що напоена. Имах грижа само с една четка, чиято предпазна капачка беше се изхлузила, четаката беше се въргаляла безобразно някъде и беше леш като я извадих. Тези, които са ми прибрани прилежно в кутийка и не се въргалят и натискат ми вършат работа над 1 година вече, а са комплект прости евтинджос четки от мейкъп. Тях ги ползвам най-редовно за разпределяне на материал при укрепване и/или да си помагам с резпределението на цветните лакове, което ще рече всяко лакиране. Взех един много хубав евтин комплект от али за същата цел и пак нямам проблем, както и с двете по-кусозни четки за декорация от али. Всичките нямат проблем при мен с описаната грижа и по двата метода, стига сама да не ги съсипя или да не останат беез капаче и да се натиснат някъде.
Иначе бях гледала "лайфхак" за рошави четки, които ги потапят в гореща вода и се изглаждат на клипчето, но аз с една от първите си четки пробвах и нещо не ми се получи и я изметках тогава. Може би зависи от косъма, не знам. Виж в али на bqan четките. Много добро качество са, цената им е много добра спрямо качеството и имат опции и за комплекти, които съо са изгодни. Ето линк към магазина:
https://bqan.aliexpress.com/store/1368092?spm=a2g0o.order_list.o … 87.7e111802H5PAxN

# 322
  • Mostly in my mind
да кажа как се разви моята история.
ходих днес до една приятелка маникюристка, да ми изпили с ел.пила зеленото. оказа се, че отдолу е кухо и наистина расте нов нокът. много добре го почисти, почти се махна зеленото, макар сега леко да наболява, понеже понеже е близо до кожата част от изпиленото. но каза, че това е по-добрият вариант, защото ако го бях оставила така, то е имало нещо като джоб между двата нокътя, където щяло да задържа вода и влага. но каза,че ноктите на ръцете се оправят по-бързо от тези на краката, при които няма въздух и слънце през по-голямата част от годината.  каза също така да го мажа с капки вит. Е. аз имам чаено дърво и по препоръка на съфорумка, мисля него да използвам.

# 323
Може и да има значение косъмът. Моята беше на Вог, много прецизно се работеше с нея, но и много бързо замина. Но аз я използвам за всичко-за цвят, за обезмасляване, за изравняване. Имам някакъв спомен, че като я поръчвах жената ме пита с какъв косъм искам да е и аз настоях за естествен. Трябва ли топът и базата да са стари?

# 324
Не, аз просто имах едни боклуци, които ми беше жал да хвърля и ги разходих по този начин, но пък сега не ми се хабят хубавите продукти за четка и за това процедирам със секънд хенд кърпичката. Моите най-ползвани в момента са си откровено изкуственяк косъма. Най-много ги ползвам за рзпределяне на материал при укрепване без значение дали е база, гел или акригел(в бутилка) и със същата разпределям цвят, ако се наложи, когато лакирам с цвят над базата. Отделила съм други за декорации само и с всички процедирам еднакво при почистване. През годините скапах 2-3 четки, но така се пада по четка на година средно от моите си просотии, че съм я зарязала до лампата докато пека.

# 325
karmilla какви термо бази поръчваш, и от къде?

# 326
На ursugar от али се изкуших и взех 3 бази. По принцип не препоръчвам китайски лакове, но имаше няколко много красиви бази на марката и чат-пат през 5-6 месеца плескам много внимателно без изобщо да докосва кожа, тези поне са гъсти и не се разтичат. Тези поръчах от тук, но да се има предвид, че бяха през узбекистанска поща и платих 3 лв. митн. обслужване:
https://www.aliexpress.com/item/1005006108637805.html?spm=a2g0o. … 32.7e111802H5PAxN

# 327
Моите четки хем ги държа далеч от лампата, хем имат капачки, хем ги чистя в база и хартийка с обезмаслител, но всеки път, като ги вадя за ново ползване, са засъхнали и твърди и трябва старателно да ги напоявам със спирт и база, за да се раздвижат. Пробвала съм и само със спирт да ги чистя, и само с база, резултатът винаги е този. През някакво време ги хвърлям и взимам нова.

# 328
Здравейте, момичета! Моля препоръчайте ми добра ел пила, досега използвах тази, но има много вибрации, а и вече се чувствам уверена да си купя нещо по-професионално. Бюджетът ми е до около 60-70 лв. Благодаря

# 329
Ако пазаруваш от али хреди 2-3 страници шервахме линкове. Том има хубави пили за 20 евро плюс минус, а ако имаш късмет има ърли бърдс за около 18. Такива пили на такива цени в бг няма, а им плескат цена 79+лв. На първо четене ти давам линк на моята пила, която сега е намалена на 27 евро, а иначе е 33+.  Има и бюджетен вариант само писалката с кабел, но нея не сме ползвали и нямаме инфо как е. Иначе този пила в момента откакто я имам ми е любима за ползване:
https://a.aliexpress.com/_mMAivWu
Ето тази е за 20 евро и съхорумка я имаше и каза, че е добра.
https://a.aliexpress.com/_mPI3KDa
Днес през компа не видях други оферти  но нямах и време да ровя, а през приложението малко по-трудно ги намирам.

Общи условия

Активация на акаунт