Всичко за всички марки гел лакове - тема 53

• 33 365
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Направих теста с три цвята Коди. За 30 секунди всички са изпечени, но бонбоненото пусна леко цвят. Дано се види на снимката.
Колкото и да се опитвам не успявам да направя свястна снимка на ноктите

# 421
Аз фиксирам доста често цветове около 10 сек, нищо не ми се е набръчкало досега.

# 422
  • Mostly in my mind
Никога нищо не съм фиксирала. От вас разбирам за това. Лакирам цялата ръка и пека наведнъж петте пръста. База и лак по 60 сек, топ - 90.

# 423
  • София
Здравейте,прекрасни маникюри и съвети. Преди време бях споделила,че поръчах 4 лака  LILYCUTE от али-то от официалния магазин : LILYCUTE NailSalon Store
https://a.aliexpress.com/_mMp7tJi ,така и не дойдоха-минават през Узбекистан,тоест с допълнителна такса. Възстановиха ми парите чрез диспут-споделям ако някои е решил да поръча.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 11:19 от Veselina04

# 424
Аз два пъти поръчвам от този марка, и двата пъти не дойдоха Cry от два различни магазина Disappointed Relieved

# 425
Ето и моя екперимент с гел лакове на Коди:
Наситено червено, много тъмно синьо, и един неон. Изпечени идеално за 30 секунди. Слоя е нормално дебел, толкова, колкото бих нанесла на ноктите си - не изтънено до прозиране, но и не супер дебело. Просто плътно.

Скрит текст:

Ето и самите парченца гел, отгоре с лепкав слой, отдолу изпечени до напълно сухо:

# 426
Ужас, аз пека по 90-120 секунди. Това какви последици може да има и как се отразява на трайността на маникюра?

# 427
Ужас, аз пека по 90-120 секунди. Това какви последици може да има и как се отразява на трайността на маникюра?

Няма никакви последици върху трайността.

Преди да печеш каквото и да било за 30 секунди, трябва да си сигурна, че лампата го полимеризира наистина добре за това време. Гел лаковете и геловете са твърди при полимеризация на 60%, това е видимото за нормално око, което не значи автоматично, че са правилно или напълно полимеризирани. Затова най-доброто е следване на предписаното от производителя време за полимеризация, защото се предполага, че производителят е тествал продукта си на съответното времето.

Супер е, че лампата на HoneyBee33 е така мощна, но повечето наши не са, и аз лично не бих рискувала получаване на алергия, за да съкратя с общо 5 минути времето за правене на маникюр на двете ръце.

P.S. Тествах 2 произволни цвята на Коди и 3 на Клареса с новата бяла акумулаторна лампа. На 30 сек изглеждат изпечени, също като на теста на HoneyBee33. И въпреки това аз лично бих продължила да ги пека на 60 сек. По-горе съм обяснила защо.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 09:56 от esmeralda23

# 428

Няма никакви последици върху трайността.

Преди да печеш каквото и да било за 30 секунди, трябва да си сигурна, че лампата го полимеризира наистина добре за това време. Гел лаковете и геловете са твърди при полимеризация на 60%, това е видимото за нормално око, което не значи автоматично, че са правилно или напълно полимеризирани. Затова най-доброто е следване на предписаното от производителя време за полимеризация, защото се предполага, че производителят е тествал продукта си на съответното времето.

Супер е, че лампата на HoneyBee33 е така мощна, но повечето наши не са, и аз лично не бих рискувала получаване на алергия, за да съкратя с общо 5 минути времето за правене на маникюр на двете ръце.

P.S. Тествах 2 произволни цвята на Коди и 3 на Клареса с новата бяла акумулаторна лампа. На 30 сек изглеждат изпечени, също като на теста на HoneyBee33. И въпреки това аз лично бих продължила да ги пека на 60 сек. По-горе съм обяснила защо.

Ами то Коди така си препоръчва - 30 секунди.
Със сигурност за хора, патили от алергии бих заложила на сигурно и бих пекла повече. Просто за себе си знам, че нямам проблеми, чистя с белина и доместос с голи ръце, един гел лак ли ще ме опари Joy и предвид, че съм с малко дете и вечно бързам, 30 секунди са ми съвсем оптимален вариант. Даже както казах с цел за спестя още време фиксирам за по 5 секунди пръст по пръст и пека след това цялата ръка за 30. Да се приема с доза хумор, моля Simple Smile
Do as I say, not as I do.

За дългото печене бих добавила само, че има някои гел лакове, на които им се отразява негативно препичането - може да пожълтеят (за топовете), а може и да загубят от гъвкавостта си т.е. стават прекалено твърди и трошливи, вместо пластични. Това важи за много тесен кръг продукти и вероятността е много малка.

# 429
Да, така е, 30 сек препоръчват на сайта на Коди. Но Коди като цяло не са капризни, затова и умишлено сега не тествах онзи розов цвят, който и на 60 сек при мен не беше напълно полимеризиран вчера.

Клареса от друга страна пък са по-проблемни. Пускат безумно количество цвят с лепкавия слой, миналата година имах 2 техни цвята, които дори с над 2 мин печене пускаха толкова цвят с лепкавия слой, че на места отстрани на ноктите при махането на лепкав слой заминаваше и основната част от пигмента и трябваше да прелакирам. Чист кошмар. Приключиха в кофата. Иначе и те препоръчват 30 сек в лампа 36W и повече, но грам не е вярно за доста техни цветове Joy (имах и оригиналната им лампа, в нея съм тествала също. Повечето на 60 сек бяха ок, ако са нанесени наистина тъничко.) Тя е с черно дъно обаче и я разкарах.

В събота ще си сменям маникюра и ще тествам вече и на ръцете акумулаторната лампа и ще пиша отзив, но до момента съм определено впечатлена.

# 430
Да, така е, 30 сек препоръчват на сайта на Коди. Но Коди като цяло не са капризни, затова и умишлено сега не тествах онзи розов цвят, който и на 60 сек при мен не беше напълно полимеризиран вчера.

Тествай го заради мен, моля Joy интересно ми е дали конкретния цвят е кофти, или наистина лампата е такъв огромен фактор. Не очаквах при теб да даде такава разлика с това, което писа вчера.

# 431
Не е от лампата. Пробвах го сега за 30 сек на акумулаторната, пак е мокър отдолу. Явно по-капризен цвят, нямам обаче още други на Коди, с които да сравня, само тези 4 са ми останали от техните лакове.

# 432
Мелани, честити пили със здраве да ги ползваш! Аз тази бялата яя бях забравила, но ще чакам отзив. Да, на мен това не ми допадна на другата "бяла" от пролетта, която закупихме - няма екран за оборотите, а свикнах вече и ме влудява мен.
Puppiii, чудесен маникюр!
 Дори, това е прекалено много! Фиксира се за около 10 сек, за да не ти се разтича базата докато укрепваш и после печеш вече.
Пристигна ми и моята лампа днес и ми е любопитно как ще е. Ще видя и аз сега у нас с какво разполагам като цветове да тествам как се изпичат. На пръв поглед поне е красива с бяло и розово злато, ако не друго и дойде с пълна батерия.

# 433
Благодаря, karmilla! Ще чакам отзиви, че и аз се зарибих много за тази лампа.

# 434
Ще гледам да напиша скоро отзив, но първо ще е теста за изпичане, а за батерията колко държи едва ли ще мога веднага. Имам още малко време до смяна преди да направя цял маникюр с нея, но ако наистина държи както са описаните часове, то тогава това е с едно заеждане за цяла година почти маникюри!

Общи условия

Активация на акаунт