Всичко за всички марки гел лакове - тема 53

• 32 629
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Не знам защо така ги водят, особено второто. Първите съм виждала някои от тях да ги ползват подолози при зачистване и запилване на разни проблемни нокти или около тях. Но за мен това са груби накрайници и не бих посмяла да ги доближа до кожата си.Това е като 5 в 1 накрайника, който го водят и за кутикули, но абсурд с това да опрвям кутикули - реже, та да не казвам неприличният израз. Нека и другите да каажт, но внимавай с тези. По-добре диамантен ил безопасният показан от Лолита - вече наколко съфорумки го имат и са доволни.
А на първата картинка показаният го загледах, че не е безопасен гъбка, а нещо пак остро, което ми иглежда опасно.

# 661
Grinning Аз гъбка имам, не маха добре, моите са като срастнали с нокътя, но явно си търся приключения с тези остри фрези Smile, ще ги пробвам на слаби обороти!

# 662
Първо трябва с избутвач хубаво да отлепиш кутикулата и да я избуташ, след това обработваш с фрезата. Аз лично тези трите не бих ги ползвала за кутикули, но както казват, всеки сам преценява.

# 663
За жалост на много не им се занимава като време, както и не им се влагат пари в надграждащи курсове. По тяхната логика "изпускат" клиенти през това време и са дали някаква сума. Защо да го правят по тяхна логика, ако имат клиентела?! Но забравят, че клиентите също виждат разни неща, някои може и да се интересуват. И в един момент Пенка ще поиска да има маникюр направен по нова методология като на Гинка, щото и е писнало тънкото лакиране с липса на архитектура. Ще поиска от Гинка координати и ще запише час на другото място, а онази която лакира като преди 12 години ще лапа мухите. Хората дори и да не знаят техниките имат очи и вижат кое е естетически красиво.
Примерът с Пенка и Гинка ме развесели 😂😂. Наистина е точно така, аз дори не помня някоя маникюристка да ми е правила архитектура, мажат дюс плоско и това е то. Предпоследната, при която ходех, не искаше дори да зарежда нови лакове, а увеличаваше цените, като реално дойде момент, в който ми беше писнало от едни и същи цветове, което ме отказа. Да не говорим и за хигиената, която я нямаше - всичко беше покрито с прах, лаковете омазани, мръсотията видна отдалеч. Наистина клиентите може и да не разбират от занаята в детайли, но не са и идиоти, все някакво впечатление ще имат за нещата. Сега ако трябва да отида да ме прави някоя, не знам как точно ще се разберем, предвид колко много се старая и се опитвам да направя апекс и на къси нокти, за да не седят плоски.
Една съфорумка беше изразила съмнение относно сроковете на годност и промоциите в mynails. Еми погледнах ги и топът беше от 2022. За съжаление нищо не пазя от опаковката - бележките ги изхвърлих и едва ли ще може да се върне. Взех си поръчката преди две седмици. Като цяло не ми се и занимава, но ето че съмнението й е оправдано. Казвам, ако някой поръчва, да има едно наум Simple Smile

# 664
Не съмнение, а си е направо факт - няколко пъти изгорях с поръчки на промоция от Майнейлс с продукти, на които срокът им изтича след 6 месеца. На коди мисля, че срокът преди отваряне е 24 месеца, на други марки е 36. Ако е от края на 2022, не е толкова зле, ще имаш цяла година да го ползваш. А и някои лакове не се развалят толкова лесно. Аз имам няколко, които и след изтекъл срок са си ок. Виж, базите са друго нещо - при тях много лесно се разбира, като са се развалили - стават много гъсти и гадни и не може да се работи изобщо с тях.

# 665
Не съмнение, а си е направо факт - няколко пъти изгорях с поръчки на промоция от Майнейлс с продукти, на които срокът им изтича след 6 месеца. На коди мисля, че срокът преди отваряне е 24 месеца, на други марки е 36. Ако е от края на 2022, не е толкова зле, ще имаш цяла година да го ползваш. А и някои лакове не се развалят толкова лесно. Аз имам няколко, които и след изтекъл срок са си ок. Виж, базите са друго нещо - при тях много лесно се разбира, като са се развалили - стават много гъсти и гадни и не може да се работи изобщо с тях.
Базата е окей, до 2025 май беше, но и топът си е окей като консистенция, просто аз го матирах със спирта накрая, както писах по-рано. Благодаря за уточнението Simple Smile

# 666
Mini Mi, и аз съм купувала от Май нейлс и въпреки краткия срок на годност и изтекъл вече лаковете са си ОК. 2 броя бази, които имам и които отново са с изтекъл срок също стават все още, но ужасно много се сгъстиха и честно казано не съм ги ползвала поне от 3-4 месеца , защото ми е много трудно с тях.  Но аз като си ги поръчвах също бяха в период на промоция и очаквах да са с кратък срок, така че не е било нещо неочаквано.

# 667
Кармила, на предишните страници пишеш за запиляване. Само на свободния край или пилиш и отгоре?
Добре ли ви се струват като дължина и форма? Показалецът е малко удължен с ръбър база, че беше по-къс. Останалите нокти са си моите, но с ръбър база отгоре (ноктите ми са тип писта/трамплин, затова всъщност започнах да използвам гел база):

Скрит текст:
С обикновените лакове отгоре:

Но неотдавна успях да докарам маникюр и с обикновен розов лак и топър, който е почти идентичен с ръбър базата.
С какъв накрайник пилите от долната страна на ноктите?🙂
Тази пила добра ли е, за да я следя (иска ми се да имам и резервна за всеки случай, не е спешна покупка)?

И за уебинара, който беше споменат по-назад, исках да попитам. Искат и номер на телефон за записване?🤔🤔

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 22:15 от dolce miele

# 668
Може всякакъв номер да напишете. Не се проверява.

# 669
Долче, радвам се да видя красивите ти ръце и в тази тема !

# 670
Не бих препоръчвала да се изхвърлят оригиналните накрайници на пилите, стават за пилене на мебели, пробиване на кестени и други подобни 😉

# 671
  • Gorni Bogrov
Кармила, на предишните страници пишеш за запиляване. Само на свободния край или пилиш и отгоре?
Добре ли ви се струват като дължина и форма? Показалецът е малко удължен с ръбър база, че беше по-къс. Останалите нокти са си моите, но с ръбър база отгоре (ноктите ми са тип писта/трамплин, затова всъщност започнах да използвам гел база):

Скрит текст:
С обикновените лакове отгоре:

Но неотдавна успях да докарам маникюр и с обикновен розов лак и топър, който е почти идентичен с ръбър базата.
С какъв накрайник пилите от долната страна на ноктите?🙂
Тази пила добра ли е, за да я следя (иска ми се да имам и резервна за всеки случай, не е спешна покупка)?

И за уебинара, който беше споменат по-назад, исках да попитам. Искат и номер на телефон за записване?🤔🤔

Искат номер поне при Елена, защото на Вайбър ми пратиха линк към затворена група във фейса .Когато беше черен петък беше пуснала супер намаления на уебинари и се записах на 2 по 10 лв.
Много съм доволна , много добре обяснява,рисува и показва.Аз записах оформяне и изравняване и не съжалявам, въпреки,че с изравняването още не мога да го направя както трябва,но се опитвам .

# 672
Здравейте. Въпроса ми не е свързан с гел лакове, но ще се радвам, ако ми помогнете със съвет. Имам много тънка кожа около ноктите и не искам да режа кожичките, защото кожата се възпалява и почва да ме боли. Препоръчайте ми продукт, който мога да използвам, за да се справям с неприятните кожички без да ги режа.
Също така има ли как да се увеличи нокътното легло? Имам малко нокътно легло и би било хубаво, ако има как да стане по-голямо

# 673
Вземи си римувър и избутвай с хуцав избутвач или портокалова пръчица. Мажеш, чакаш 2-3 мин и избутваш. Тук момичетата са домолни от essence cuticle remover. Нокътното легло си е по рождение такова не можем да сменяме, но с гел или акригел моге да се удължат ноктите или гел х нокти от мек гел да се лепят и се удължава.

# 674
Здравейте, имам ел.пила от Лидл, с нея дали няма да може поне частично да се маха гел лак? Няма керамични накрайници.

Общи условия

Активация на акаунт