Последствията от ваксините-предаването на Милен Цветков

• 41 370
  • 595
  •   1
Отговори
# 105

Dokazano li e,4e sa polezni? Imash li nau4na literatura za dokazatelstvo pod ruka?

ДА, ДОКАЗАНО Е
Чете ли какво писах по-горе?

Детето на мои познати умря, бе човек.
Умря от менингит, защото нямаше ваксина...

Ваксина срещу бактериален менингит няма.Предполагам,че имаш предвид Акт Хиб като ваксина?И недей така категорично-умря,защото нямаше ваксина.

# 106
  • София
Как да се тестват децата дали им понася ваксината? Не знам дали е възможно. Но има логика например да се организира по друг начин ваксинирането - родителите избират каква ваксина да се слага - на кой производител и с какви странични ефекти, а НЗОК реимбурсира разходите за съответната ваксина. Тогава всеки ще е заинтересован да предоставя коректна и точна информация. И всеки ще си е отговорен за решението.
А иначе и сега има родители, които подписват декларации, че не желаят децата им да се ваксинират, така че въпроса за задължителността на ваксините - да не го драматизираме излишно. Не щеш, ОК, подпиши се и си ходи. Не ти струва нищо, и никой не те глобява. Аз така се подписвах за ДТК, защото си купих друга ваксина и ни я постави друг лекар. Личната просто отрази в картона на сина ми това мое действие, а сега самата тя ми казва как за третия прием трябва да си купя отново Инфанрикс и ако искам, можела и тя да я постави  Laughing.
Така че не разбирам защо  трябва да плащаш на лекар, който да лъже, че те ваксинира. Той тая ваксина, която ти е описал в картона, че ти я е сложил, какво я прави, продава ли я, или я изхвърля в мивката?
Ако така или иначе срещу името ти тези ваксини стоят като направени, а не са,  при евентуален спешен случай тази подвеждаща информация може да ти коства живота.

Но Нуша е права, че спорът отива на към никъде...

# 107
Ах как не съм го гледала това предаване.Преди около 5год в Искрено и лично беше обсъждана тази тема и тогава бях по майченство и до днес изтръпвам като се сетя за родителите които бяха пострадали
 Винаги когато ваксинирах каката бях на тръни и със свито сърце
Сега със второто беше същото ,но с разликата че един месец след втори прием на ДТК имаме усложнения (самата ваксина я изкарахме тежко )Интересното е че като обикаляме разни лекари ,самите те ме питат `скоро да сте минавали ваксина?`Идва ми да ги #2gunfire
Явно има проблем но никой доктор не желае да го признае публично
А тово че си играят на лотария с децата ни е ... Много съм бясна на системата ,защото страдат невинни създания които са родени напълно здрави и ги осакатяват. Болката и ядът е неуписуемо голям от това че нямаме право на избор. В кой век живеем? Нека поне решението е наше дали да слагаме или не тези проклети ваксини.
И когато има проблем ( макар и партиден )нека бъдем уведомявани и да бъдат изтегляни  Мога да продължа да изливам болката си но това няма да оправи нещата .
Нека поне дадът шанс на бъдещите  родители сами да решават съдбата на децата си и информацията да е по -пълна.
Но си мисля че тази тема ще е като `всяко чудо за три дена ` и отново няма да се промени нищо за огромно съжаление  и ни остава само до се молим че нас това няма да ни споходи ,но никой не е застрахован
Нека поне да имаме право на избор

# 108
  • София - Варна - Бургас
 Ето още един сайт с подобна информация:
                         http://www.fitbul.com/article1.htm[/b]]http://www.fitbul.com/article1.htm

Цитат от сайта: "Една не малка част от световната здравна система е построена върху откровенни лъжи и манипулации с цел обглагодетелстване на фармацевтични и хранителни корпорации. Всичко това се случва абсолютно безнаказано с малки изключения (скандалът с хаповете Vioxx). Повечето лъжи не успяват да видят бял свят, тъй като най-авторитетните медиите са под контрол. За съжаление всички злини (грешен здравен модел, смъртносни, неефективни и скъпи хапове, хранителната пирамида итн.) идват от медицинската върхушка на САЩ, където се концентрира огромна власт, влияние и пари. На ръце се броят държавите незасегнати от американския модел, като отличник в това отношение е Япония.....
...“Какво ще стане ако докторите спрат да ни съветват и лекуват (всичко с изключение на спешните случаи)?”

Отговорът ще ви изненада: смъртността рязко спада! Точно така, по-малко хора умират. Първите наченки на подобна статистика идват от 70-те години на миналия век. През 1976г. стачка на докторите в Богота, Колумбия, води до спад в смъртността с 35%! През същата година, стачка на лекарите в окръг Лос Анжелис, води до спад в смъртността с 18%. Подобна стачка в Израел, води до спад на смъртността от 50%!

Да се върнем към наши дни. Публикация в British Medical Journal от 2000г. със заглавие “Doctor’s strike in Israel may be good for health”[1] (превод: “Лекарската стачка в Израел може да е полезна за вашето здраве”), потвърждава мрачната статистика – когато лекарите не работят, смъртността пада."

# 109
  • София
Ваксина срещу бактериален менингит няма.Предполагам,че имаш предвид Акт Хиб като ваксина?И недей така категорично-умря,защото нямаше ваксина.

What are the possible complications associated with Hib disease?
Hib disease manifests itself in a variety of ways, most commonly meningitis. When Hib meningitis occurs, a certain proportion of those who recover may suffer long-lasting neurologic problems. In some instances, cases may be fatal.

Не разбрах, не си съгласна, че Хемофилус е бактерия, че причинява менингит, или че има ваксина, или със случая, който Реза описва. Горното ли е твоето мнение в поста?

# 110
Днес пак имаше продължение но хванах съвсем малко .Успях да чуя откровенната лъжа ,че децата в България се ваксинират със същите ваксини с които ваксинират в Европейския съюз ..
И наглото сравнение  от аспирина също се получават усложнения - но никой не те задължава да го пиеш нали ?!Сега започнаха да спекулират и с менингита - всяка година има случаи на менингит .А нито една ваксина не дава 100% сигурност .Колко вида менингит има може ли да ми каже някой ?
Благодарности на хората ,които дават информация за ваксините , защото можеха и да си мълчат нали техните деца не са ваксинирани .

# 111
Ето още един сайт с подобна информация:
                         http://www.fitbul.com/article1.htm[/b]]http://www.fitbul.com/article1.htm

Цитат от сайта: "Една не малка част от световната здравна система е построена върху откровенни лъжи и манипулации с цел обглагодетелстване на фармацевтични и хранителни корпорации. Всичко това се случва абсолютно безнаказано с малки изключения (скандалът с хаповете Vioxx). Повечето лъжи не успяват да видят бял свят, тъй като най-авторитетните медиите са под контрол. За съжаление всички злини (грешен здравен модел, смъртносни, неефективни и скъпи хапове, хранителната пирамида итн.) идват от медицинската върхушка на САЩ, където се концентрира огромна власт, влияние и пари. На ръце се броят държавите незасегнати от американския модел, като отличник в това отношение е Япония.....
...“Какво ще стане ако докторите спрат да ни съветват и лекуват (всичко с изключение на спешните случаи)?”

Отговорът ще ви изненада: смъртността рязко спада! Точно така, по-малко хора умират. Първите наченки на подобна статистика идват от 70-те години на миналия век. През 1976г. стачка на докторите в Богота, Колумбия, води до спад в смъртността с 35%! През същата година, стачка на лекарите в окръг Лос Анжелис, води до спад в смъртността с 18%. Подобна стачка в Израел, води до спад на смъртността от 50%!

Да се върнем към наши дни. Публикация в British Medical Journal от 2000г. със заглавие “Doctor’s strike in Israel may be good for health”[1] (превод: “Лекарската стачка в Израел може да е полезна за вашето здраве”), потвърждава мрачната статистика – когато лекарите не работят, смъртността пада."
newsm17 newsm17 newsm17 smile3555 smile3555 smile3555
Благодаря  Александър smile3501 от утре вече никой да не ходи на лекар ей...........smile3513

# 112
... Не щеш, ОК, подпиши се и си ходи. Не ти струва нищо, и никой не те глобява.

Бъркаш. В закона за здравето са определени глоби за отказ на ваксина, които никак не са малки, ако се сумират за всички задължителни ваксини.

# 113
Моля дайте някъкъв линк към измененията на закона за задължителните ваксинации!Благодаря!  bouquet

# 114
Моля дайте някъкъв линк към измененията на закона за задължителните ваксинации!Благодаря!  bouquet
  Наредба № 15 за имунизациите в РБ.

I.  http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135535957  ;

II.   В ДВ бр. 5 от 18.01.2007г. е публикувана Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 15:

В приложение № 1 към Имунизационния календар на РБ се правят следните изменения:

1. на 22 месеца - втора реимунизация против полиомиелит /V прием-тривалентна инактивирана ваксина мускулно 0,5 мл/ се заличава!

2. Тази на 7 години - остава, като се счита за V-ти прием!

# 115
Безкрайно благодаря!!!!  bouquet

# 116
newsm17 newsm17 newsm17 smile3555 smile3555 smile3555
Благодаря  Александър smile3501 от утре вече никой да не ходи на лекар ей...........smile3513

Може да ти изглежда смешно, но без лекарства грипа ни мина за 4-5 дена (разболяхме се цялото семейство), за разлика от всички други роднини и приятели, които спазиха рецептите на лекарите (смениха по няколко антибиотика) и все още се борят с последствията.
И още примери мога да ти давам, но темата не е за това.

# 117
  • София
... Не щеш, ОК, подпиши се и си ходи. Не ти струва нищо, и никой не те глобява.

Бъркаш. В закона за здравето са определени глоби за отказ на ваксина, които никак не са малки, ако се сумират за всички задължителни ваксини.

Сигурно има предвидени санкции някъде. Мен не ме глобиха в описания случай. Надявам се, някой който е глобен за отказ от ваксина, да пише тук. Сега се сещам и че съм закононарушител от пет-шест-десет години, понеже лекарката ми беше пропуснала датата за реимунизация за нещо си. Не са ме глобили. Вече пета година не ме глобяват и за нарушението, че пропускам профилактичните си прегледи при ОПЛ. Просто ходя при други лекари.

# 118
този Милен е толкова ужасен, че просто ме еяд да го гледам. За какво кани гости като не им дава думата въобще. Само театралничи и вика. Днес тази лекарка не можа да каже нищо.

ЕТА, наистина ли не си ваксинирала децата?

# 119
да, наистина НЕ ги ваксинирам

Общи условия

Активация на акаунт