Последствията от ваксините-предаването на Милен Цветков

• 41 377
  • 595
  •   1
Отговори
# 270
Maria St,  така е нито един от тези фактори не е основание за освобождаване от ваксина, но наложени с редица изследвания и прегледи стават неоспоримо доказателство вече и много лекари не биха се ангажирали с поставянето на ваксина. Колкото до това здраво ли е детето - нали се прави преглед преди да се сложи ваксината, нали педиатъра основно преглежда детето? Честно казано е редно да се направи една кръвна картина и урина преди да се наеме някой да сложи ваксина, но малко педиатри тук правят това.

Shammi, всъщност се надявах да прочета нещо по-конкретно по въпроса за цитираните от теб състояния и ваксините. Това, което си написала, звучи добре, но не е вярно. Изобщо не е лесно да докажеш такива неща като алергии или предразположеност към заболявания, дори и с куп изследвания - неоспорими доказателства има само в математиката (всъщност като се замисля, май и там има доста относителност Laughing)... Точно в това е един от проблемите - никой не знае за конкретния човек (1) ваксината какви странични реакции ще има и (2) дали ще е ефективна... Около мен има 8 случая на редовно ваксинирани хора, които са си преболедували въпросните болести на общо основание - вярно, че това не е представителна извадка, но за мен е доста значима цифра, като се има предвид, че говоря за хора, които са ми сравнително близки познати.

А за това дали детето е здраво, ще си повторя въпроса - какъв преглед би ти гарантирал, че детето няма заболяване в инкубационен период? Нима ПКК-то го гарантира, или това, че гърлото не е зачервено? Ето, дори за случая, за който е било предаването - ако приемем, че си права: детето е било носител, ама дали щеше да се разболее от менингит, ако не беше ваксинирано...........

С две думи, много по-добре би било човек да може да направи информиран избор, а не да се обяснява и доказва - тук май сме на едно мнение.

# 271

Освен това, неваксинираните деца са опасни за околните.

Опасността не е ли за тях, а не за околните ваксинирани?

# 272
rubella инфекцията у бременни ?
Какъв е ефекта на едно болно от рубела дете, разхождащо се в трамвай с 10-15 бременни жени?

# 273

А за това дали детето е здраво, ще си повторя въпроса - какъв преглед би ти гарантирал, че детето няма заболяване в инкубационен период? Нима ПКК-то го гарантира, или това, че гърлото не е зачервено? Ето, дори за случая, за който е било предаването - ако приемем, че си права: детето е било носител, ама дали щеше да се разболее от менингит, ако не беше ваксинирано...........

С две думи, много по-добре би било човек да може да направи информиран избор, а не да се обяснява и доказва - тук май сме на едно мнение.

Maria St, все пак аз не съм вирусолог, коментирам моите виждания и коментирам моята информация. ПКК-то и утайка в урината  дават индикации за заболявания.  Колкото за детето, което коментирам - Мангъров точно им е казал, че при един грип, настинка или друго заболяване от възпалителен характер е щяло да "отключи" менингита. Не се ангажирам с коментар на неговите компетенции, но все пак човека това работи.
Разбира се, че информацията е важна при правенето на такъв избор - всеки решава сам за себе си и си носи последствията.

По темата полза или вреда на ваксините - Засега медицината е доказала ползите от ваксините.

# 274
А ето нещо от една съвсем съседна тема :::
За голяма част от населението на България полиомиелитът е неприятен, но далечен спомен. Ваксинациите срещу полиомиелит са заличили ужаса и болката от това заболяване в немалка част от страните в Европа и САЩ. Но ако се разпитат възрастните хора, те биха могли да разкажат за страха и несигурността причинявани от детския паралич върху цели поколения.
Преди въвеждането на ваксинацията срещу полиомиелит през 1955г., в резултат от болестта са парализирани стотици. Епидемиите са били нещо обикновено, деца с патерици или инвалидни колички са били честа гледка, хората са живеели ежедневно с реалната опасност да се заразят с полиомиелит. Не са позволявали на децата да посещават басейни, да пият вода от обществени водоизточници, да посещават кината поради страха от заразяване с полио.
В онези дни почти всеки е имал близък болен от полиомиелит. Един от президентите на Америка, например, Франклин Рузвелт, през 1921 година се разболява от полио и прекарва остатъка от живота си в инвалидна количка. Особено драматична е епидемията през 1952 година в Копенхаген когато само за 5 месеца се разболяват близо 3000 деца. Всъщност през 50-те години на 20-ти век е наблюдавана първата полиомиелитна пандемия, обхванала повече от 70 страни на света.
В България най-много случаи на полиомиелит са наблюдавани в края на 40те и началото на 50-те години на 20 век. След въвеждането на задължителна имунизация през 1959 година заболяемостта рязко спада. Наблюдавани са три "пробива на заболяването": през 1966г. - с 49 заболяли; през 1980г. - с 15; през 1991г. - с 46 заболяли.
През 2001 година вследствие на внесен от вън вирус 3 деца от ромски произход се разболяха от полио.

То информацията си я има

# 275
Maria St, все пак аз не съм вирусолог, коментирам моите виждания и коментирам моята информация. ПКК-то и утайка в урината  дават индикации за заболявания.  Колкото за детето, което коментирам - Мангъров точно им е казал, че при един грип, настинка или друго заболяване от възпалителен характер е щяло да "отключи" менингита.

По темата полза или вреда на ваксините - Засега медицината е доказала ползите от ваксините.

Аз също не съм вирусолог, но все си мисля, че няма показатели, по които едно заболяване да бъде "хванато" в инкубационния му период. Тук пишат и лекари, може пък някой да каже  newsm78

За менингита - пак стигаме до факта, че всичко е хипотетично. Да, може би един грип е щял да го отключи, но не го е отключил грип, а ваксина, нали? И ако го беше отключил грип, дали нямаше да протече по-леко, отколкото е протекъл, бидейки отключен от полиото? Предполагам доц. Мангъров не би отговорил на този въпрос...

А за ползата и вредата от ваксините - ако медицината беше доказала еднозначно едното или другото, такива дискусии изобщо нямаше да се водят и щяхме да имаме една тема за размисъл по-малко...

# 276
# 277
Щом ваксините са докаzани,че са полеzни zа всички не виждам нужда да бьдат налагани сьс zакони и наредби,а всички доброволно Щяхме да висим на опаШка и да се молим да ни ги слагат.
Уви,обратното е. Peace

За инкубационният период.Не само,че не може да се хване,нито пьк може да се иzследват милиардите вируси,с които се бори органиzма ежедневно или пьк да се докаже,че определен вирус отключва в момента zаболяване.
Медицината е хипотеzа с голямо Х.

# 278
Шами,а иzвестно ли ти е,4е всичките опити с полио вируса zа докаzване на неговата патогенност са били беzуспеШни?
Отделно не е иzолиран напьлно....Какво имаШ в ваксината,имаШ ли понятие иzобЩо?

# 279
Цитат
В България най-много случаи на полиомиелит са наблюдавани в края на 40те и началото на 50-те години на 20 век. След въвеждането на задължителна имунизация през 1959 година заболяемостта рязко спада. Наблюдавани са три "пробива на заболяването": през 1966г. - с 49 заболяли; през 1980г. - с 15; през 1991г. - с 46 заболяли.
През 2001 година вследствие на внесен от вън вирус 3 деца от ромски произход се разболяха от полио.

*Колко са случаите в края на 40те и началото на 50-те години на 20 век?
*Пробивите които споменавате са след въвеждането на ваксината, защо?
*2001 внесен при деца от ромски произход, как е стигнал до тях при "вноса"?
*Това са цифри за последните повече от 50 години. Каква е цифрата за този период на заболелите постваксинално???

# 280
Шами,а иzвестно ли ти е,4е всичките опити с полио вируса zа докаzване на неговата патогенност са били беzуспеШни?
Отделно не е иzолиран напьлно....Какво имаШ в ваксината,имаШ ли понятие иzобЩо?
Christian,
моля те не ме нападай, аз казах по горе, че не ангажирам никой с мнение, коментирам само и единствено моята информация. Дали имам идея какво включват ваксините? - Да речем елементарна идея имам.

# 281
Шами,не те нападам...
Елементарна идея носи елементарни zнания. Peace

# 282
Някой да ми обясни защо ваксините се правят до определена възраст. Като следвам логиката на реимунизациите, би трябвало ваксините да се правят периодично до края на живота едва ли не. Този въпрос е съвсем встрани от полярния модел в темата, който не искам да засягам.
catch, бих искала да поговоря с някой от педиатрите, за които споменаваш/които препоръчват отказ от ваксините, без да искат пари/. Може и по емейл примерно.

# 283
Ваксините се правят в определена възраст защото имунната система на детето понася по - добре новостите. Известното определение е ""дъждовна капка в океан в сравнение с това, което детската имунна система успешно възприема ежедневно."

# 284
Между другото, изпробвано и доказано е, че заразяването с полиовирус не е възможно, ако човек не консумира рафинирани брашна и промишлена захар. (Dr. B. Sandler aus North Carolina, USA, 1941).

Dr. Neveau, описва през 1943 година начин на лечение, като дава на болните магнезиев хлорид и постига невероятни успехи.

Носителят на Нобелова награда Prof. A. Lwoff  открива, че полиовирусът умира при Т 40 ° С. Затова на болните от полиомелит не трябва да им се сваля температурата.

Простички неща, които по ..... причини лекарите не ги знаят. Wink
Вместо това ни се проповядват ваксините.
Причините са повече от ясни!!!

Общи условия

Активация на акаунт