Последствията от ваксините-предаването на Милен Цветков

• 41 424
  • 595
  •   1
Отговори
# 495
Снимките на Бьрди са от списание проповядваЩо ефективността на ваксините...ех zаЩо ли се учудвам... Flutter

Мисля,4е е време да се спрем с иzлиШните неЩа и да видим реално как да се помогне на детето.

# 496
Хопла,
Цитат
Природата е велика и прекрасна, обаче в никакъв случай не бих се съгласил че е перфектна, иначе обезсмисляш еволюцията. Технологията е част от човешкия вид.

Само медиците мислят,че природата е ограничена и не е перфектна.И от там и техните zахраненици,пациентите им.
Технологията не е част от човеШкия ВИД.ПравиШ раzлика,надявам се.
Мисля, че ти казах, тази тема ако искаш да обсъждаме да е на друго място, ама щом желаеш, надявам се другите да не ти се сърдят (защото ти си този, който продължава). Също така писанията ти ги съчиняваш в ерудиран стил, но явно съм се объркал, че с едно изречение ще ме разбереш, явно и на теб трябва да ти се обяснява (или просто се правиш на не-толкова-умен, за да разводняващ разговора, но и в двата случая се излагаш).
Първо твърдението ти "Само медиците мислят,че природата е ограничена и не е перфектна" не е вярно, по простата причина, че има контрапример - аз не съм медик и нямам нищо общо с медицината, но съм на същото мнение. А ти трябва да си доста заблуден, за да си мислиш, че си се родил и сега живееш в 2007ма година и в момента е върхът на еволюцията, от тук нататък само регрес. Не, природата в момента не е перфекта и никога няма да бъде, защото във всеки един момент е по-добра от предния.
Не виждам и защо си подчертал ВИД, човекът се класифицира като вид; технологията определено приемам (АЗ, ако ти е необходимо това пояснение) за част от него, по ред причини - основен фактор е, определящ развитието на самия вид, както е и основен фактор, с който този вид влияе върху околната среда.
Не ми отговори обаче, дали не страдаш от противоречие между "природосъобразните" идеали и фактът, че живееш в къща, облечен си, ползваш интернет и стадото от хора не захвърля всяко дете с проблем и възрастните индивиди на смърт на хищниците, както най-често се случва в природата. Няма да питам дали целта на живота ти е да живееш в землянка и дали Висарион е твой гуру.
Надявам се този път да си разбрал каква ми е идеята, надявам се и да спреш с коментирането. Практиката ми показва, че разговорите с хора с аксиоматично мислене (индивиди със слабо изразено самочувствие, или с нисък интелект, или без възможност за себереализация (предимно духовна), открили утеха и изява в религия, секта или идеология) са безпредметни, така че получаваш един ignore.   Sunglasses  Ciao.

# 497
Темата съвсем се изроди, ако искате дайте да преместим спора в друга тема.

# 498
Хопла,напротив напьлно те раzбирам оЩе от пьрвия ти постинг.И беz да каzваШ,че не си медик,се вижда веднага.
Не беШе нужно да влиzаШ с обиди и да се опитваШ да иzпькнеШ с тях.Пове4ето хора тук ме поzнават.

Цитат
Само медиците мислят,че природата е ограничена и не е перфектна.И от там и техните zахраненици,пациентите им.
Иzре4ението има продьлжение,погледни го.Там си и ти.

Раzсьжденията ми относно природата и нейната перфектност иzобЩо не са в насоката,която ти пое.Нито живея като дивак,нито сьм сектант.Когато не можеШ да ме определиШ обективно,поне не го прави субективно,zаЩото губи смисьл и няма полzа.

Практиката ти да раzговаряШ с хора,които са с аксиоматично мислене покаzва,че все такива индивиди има около теб,може би ги привличаШ,неzнам.Ако погледнеШ,мноzинството е такова.Или може би това е част от еволюцията...Едните оцеляват,другите ги иzяждат.

В крайна сметка ти се подигра с родителите и детето им.Започна да пиШеШ дьлги постинги zа мен,които нямат ниЩо обЩо с темата.Знам,че и друг пьт си иzраzявал неприяzьн и дори отвраЩение от мен и се чудя как успя толкова дьлго да не се проявиШ.

Шами,няма смисьл да местим "иzродена тема".Тя няма място иzобЩо в форума.
Знаем,че няма как да ни дадеШ теzи примери,по добре не губи време да го докаzваШ.Каzвам ти го,zаЩото го zнам от личен опит.И не само мой.

# 499
Напротив  Christian, примери много, но е излишно да споря с телевизора. Дадох каквото можах, изразих мнението си. Предложих дискусия по "вероятните" причини за постваксинационни реакции, като се тръгне от опис на заболяването и симптоматика...до следствията, но никой не стигна до там.
За мен темата приключи....

# 500
  • Габрово
Снимките на Бьрди са от списание проповядваЩо ефективността на ваксините...ех zаЩо ли се учудвам... Flutter

Мисля,4е е време да се спрем с иzлиШните неЩа и да видим реално как да се помогне на детето.

Чак сега ли се сетихте за това? А Roshko & Jolly задаваше въпроси твърде отдавна, но нямаше кой да прочете, важното беше да върви спора.
И какво като дава снимки от такива списания, нима вие не давате информация от сайтове, които са "Против" ваксинирането?

# 501
Чак сега ли се сетихте за това? А Roshko & Jolly задаваше въпроси твърде отдавна, но нямаше кой да прочете, важното беше да върви спора.
И какво като дава снимки от такива списания, нима вие не давате информация от сайтове, които са "Против" ваксинирането?

Hug   bouquet

# 502
Хопла,напротив напьлно те раzбирам оЩе от пьрвия ти постинг.И беz да каzваШ,че не си медик,се вижда веднага.
Не беШе нужно да влиzаШ с обиди и да се опитваШ да иzпькнеШ с тях.Пове4ето хора тук ме поzнават.

Цитат
Иzре4ението има продьлжение,погледни го.Там си и ти.

Раzсьжденията ми относно природата и нейната перфектност иzобЩо не са в насоката,която ти пое.Нито живея като дивак,нито сьм сектант.Когато не можеШ да ме определиШ обективно,поне не го прави субективно,zаЩото губи смисьл и няма полzа.

Практиката ти да раzговаряШ с хора,които са с аксиоматично мислене покаzва,че все такива индивиди има около теб,може би ги привличаШ,неzнам.Ако погледнеШ,мноzинството е такова.Или може би това е част от еволюцията...Едните оцеляват,другите ги иzяждат.

В крайна сметка ти се подигра с родителите и детето им.Започна да пиШеШ дьлги постинги zа мен,които нямат ниЩо обЩо с темата.Знам,че и друг пьт си иzраzявал неприяzьн и дори отвраЩение от мен и се чудя как успя толкова дьлго да не се проявиШ.
Въй, с моите компютърни познания си прецаках акаунта. Christian ми направи магия за глупост Simple Smile
<ignore off>
Уф че досада! На всичкото отгоре все неверни неща си написал.
- мисля, че казах по-назад, че посещението при лекар което помня е от училище а това е преди 15-20 години. Нито си падам по лекарства. Аргумента ти пак отпада, остава моя, като отново излишно разводняваш разговора
- разсъжденията относно природата са еднозначни и много ясно ти казах, че тя не е перфектна, насоката е тази, в същото време никъде не те карам да приемаш моето мнение
- относно хората с аксиоматично мислене, заключението ти също е неправилно, защото може с цел натрупване на знания и впечатления да съм го правел нарочно
- никъде не съм се подигравал на ничий родител или дете
- страдаш и от някаква параноя, досега не си бях контактувал с теб (за съжаление няма ваксина за мания от преследване)
- дали се обиждаш от написаното обаче е твоя субективна преценка; от десетината поста които прочетох от теб обаче, мога да се хвана на бас, че това написано от мен в предния пост е така и попадаш в описаната категория - или си сектант или си се групирал на базата на друга идеологическа основа, а такива хора са ми безразлични, защото са лесно предвидими и неинтересни. А даже и да не си, държиш се като вакъв, така че е все тая.
Доколкото на мен обаче не ми пука, вредата която ще причини посятото ти семе на някои четящи, които не подозират за тази ти характеристика, а от което ти най-вероятно изпитваш единственото достъпно за теб удоволствие, няма да е малка, а за някои - фатална.
<ignore on>  Wink

# 503
Една картина=хиляди думи, казват гърците. И са прави.
Затова предложих няколко. Тези картини са истински-те са изживян живот и страдание. Те отразяват пътя, който велики нации са извървели за да стигнат до катарзиса и после да ни го предложат. Във времена, когато на нас и потниците ни крещящо червени бяха. За мозъците ни-това е повече от ясно.

Тези нации не са тъпи, за да пишат по стъклата на магазинчетата в забутаните Американски градчета "Благодарим ти Д-р Салк". Нито сълзливо двулични. Те знаеха цената, която плащаха с десетилетия-осакатените им дечица, починалите братче, сестриче, племениче осребряваха тази цена. Никсън не случайно казваше, че когато малкия му брат е починал от менингит, сърцето му се пръснало на малки парченца.

Страданието на децата не може да бъде обект за упражняване перата на наивници, самозахласващи се от словесните си фокуси. Нужен е реализъм, основан на дълбоко познаване на материята.
Не са нужни аматьори, крещящи наляво и надясно, и с това компенсиращи нараненото си либидо в други сфери от живота (психични, материални, духовни).

Демокрацията и плурализма нямат място там, където смъртта и осакатяванията са реалност. Там трябва прагматизъм, консенсус и добри практики. Иначе сме за третия свят-"там някъде, в Ориента".
Кандидати сме-да не станем доживотни депутати както сме тръгнали.

Мислете със сърцата си, а не с болните си глави, задръстени от предразсъдъци,клишета и червени остатъци на двуличен морал.

hopla, шами, и всички други с трезв разум и разумни доводи, написали редове тук-всичките страдащи дечица минали през ръцете на Д-р Бърди ви благодарят. Тези деца искат от нас решения-СЕГА, не утре, не "ще видим", "ще помислим". От много мислене сме на този хал сега в Бг. Да се действа трябва-мисълта ни е безплодна-видя се.

Последна редакция: ср, 21 фев 2007, 01:32 от Birdie

# 504
  • Габрово

Roshko, не знам какво точно целят, но мога да ти кажа колко ЛС получих на родители, НЕжелаещи да си ваксинират децата! Така че, темата има смисъл, въпреки личните нападки, не ми пречат! Сигурно сами не предполагат, че играят за "другия отбор"  Peace

eta, това ли е смисълът всяка тема да се превръща в "за" и "против" ваксините? Все повече хора да не се ваксинират? Независимо дали са разбрали или не за какво точно става въпрос? Не мисля, че воденето на една такава ... хм ... дискусия на настоящото ниво е повод някой да вземе решение. Би било малко несериозно. Мисля, че тази и подобни теми трябва да имат за цел съвсем друго нещо, а именно - заинтересуваност на хората относно ваксините, възможните реакции, последствията от тях и приемането на една обществено отговорна и защитима позиция. Като цел може да бъде и поставяне на искане пред отговорните институции относно задължителността на ваксините или поемане на отговорност от тези институции за последствията от задължителното ваксиниране - лечение и грижи за увредените дечица. Ето в това виждам аз смисъл, но не го намирам в темите.
А и останах с точно обратното впечатление относно нападките и играта за "другия отбор"  Peace

# 505
  • София
Birdie,

bouquet
 Hug

# 506
eta, това ли е смисълът всяка тема да се превръща в "за" и "против" ваксините? Все повече хора да не се ваксинират? Независимо дали са разбрали или не за какво точно става въпрос? Не мисля, че воденето на една такава ... хм ... дискусия на настоящото ниво е повод някой да вземе решение. Би било малко несериозно. Мисля, че тази и подобни теми трябва да имат за цел съвсем друго нещо, а именно - заинтересуваност на хората относно ваксините, възможните реакции, последствията от тях и приемането на една обществено отговорна и защитима позиция. Като цел може да бъде и поставяне на искане пред отговорните институции относно задължителността на ваксините или поемане на отговорност от тези институции за последствията от задължителното ваксиниране - лечение и грижи за увредените дечица. Ето в това виждам аз смисъл, но не го намирам в темите.
А и останах с точно обратното впечатление относно нападките и играта за "другия отбор"  Peace

Не знам дали изобщо има смисъл темата, но ЛС са факт, и то колкото напредва тя като страници, прогресивно ме заливат с въпроси КАК ?
Защото отговорните институции все още се държат като ощипани девици и не признават, че има такова животно "деца увредени или починали в следствие на ваксинации", та камоли да поемат тяхното лечение! Хората това го знаят и предпочитат да се спасяват по единично.
Вече казах, с 2 ръце съм за твоите предложения, но не виждам някакво развитие по въпроса. Не съм и аз човека, който да подеме инициативата, признавам го, липсват ми нужните качества.

# 507
Имам предложение - темата да се заключи.
Всеки трябва да има право на избор още повече на информирано съгласие и когато детето е с проблеми - видими - да не те насилват - ваксината няма да му навреди крайно време е и тнт .
Трябва да знам ,че съм направила най- доброто за децата си ,както и всеки друг .

# 508
Леле, Birdie, какви сърцераздирателни си ги надробил, думи нямам. И какъв комунизъм ти се върти в главата, комунизъм е Ваксини за всички - поравно. И какво нои плашиш с картини на страдащи деца, сякаш няма същите страховито-ужасяващи картини на деца, пострадали от ваксините?

Повече от ясно е и за слепите, че болестите, от които пазят ваксините, са опасни и гадни. Ясно е обаче също (за съжаление на много по-малко хора), че ваксините носят вреди и те също могат да бъдат опасни и гадни. Но това обикновено ни го спестяват - дали са "демократите", дали "червените" - все ми е едно, няма смисъл тук от изтъркани клишета. Има нужда от право на информация и информиран избор. За това е спорът и не се прави, че не разбираш. И много се заблуждаваш, ако си мислиш, че някоя майка би подложила детето си на десетки убождания с опасни субстанции "със сърцето си". Най-често това става, след като са й напълнили главта с ужасии за рисковете, ако не ваксинира, както и санкциите. А в повечето случаи на майките нито сърце, нито глава им трябва - достатъчен е стадният инстинкт, всички така правят, щом някой с бяла престилка е казал така - значи трябва и толкова.

# 509
  • София
Моля ви, някой няма ли да се заеме да обясни на прост език, какви са възможностите не ваксинирано дете да се разболее от тези болести, срещу които ваксинират, още се колебая, времето минава, бебка е на почти 8 месеца освен първата ваксина в болницата и следващата на 1 месец, не е ваксинирана с нищо.
От какво трябва да я предпазвам, къде не трябва да я водя....нищо не разбрах, стига сме спорили, хайде малко факти. Peace
децата, които по здравословни причини не се имунизират, примерно с алергия как се предпазват точно?

Последна редакция: ср, 21 фев 2007, 09:45 от Буболина

Общи условия

Активация на акаунт