Внуци

• 12 531
  • 415
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Хора, няма майка на света, която да спре контактите на детето с баба му, ако бабата е читава.

Има. Пред очите ми е примерът и знам нещата от първа ръка, защото става дума за собствената ми свекърва. Жената е злато, чисто злато. Душа дава за внуците си, помага без да иска нищо в замяна, не се натрапва, не се бърка. Обаче другата снаха й отряза достъпа до внука, когато скъса с бащата. Виждам колко й тежи. Сума време търси контакти, през познати, по телефона, по нета. Още не се отказва, а минаха години. Сигурно щото няма излишни апартаменти да приписва, затова.

Много на едро се изказваш, сякаш познаваш всички снахи и свекърви на света.

# 286
Авторке, всички сме наясно - и съгласни - че родителите не са длъжни да осигуряват жилище на порасналите си деца като се сдобият с партньор и дете. Ти обаче си го направила. Докато синът ти е бил с тях явно не си имала нищо против, че ти ползват жилището, че живееш при мъжа си, че апартаментът  си е твой и всичко, което изреди. Сетила си се за това след като синът ти напусна семейството и снаха ти остава сама с бебе, тогава изведнъж  ли прозря, че апартаментът си е твой и не си длъжна на никого? Снаха ти е била в труден момент, сама, вероятно травмирана, защото ти сама каза, че вината на сина ти е сериозна и даже не искаш да кажеш в какво точно се състои.
  С твоите действия ти си изгонила от твоя апартамент на практика внучето си.  Снахата е чужд човек, хубаво, не искаш да ти живее в жилището без сина ти, ами внучето?  Била си спокойна, че ще се оправят, защото другата рода се е погрижила. Да, но така си разрушила отношенията си със снаха си. След 30 години, да сте живи и здрави тя ще помни как си ги изгонила с бебето, и детето също ще знае.  Пък то си е и истината, не е лъжа.

Не знам, съдете се, но снахата също сигурно ще си вземе адвокат и той също би трябвало да и даде подходящи съвети.

# 287
  • Варна
HighSpeed, едната на едро, другата подмята, ама май не й стиска направо да обижда:
"А, той и този е такъв..що ли.."
Демек, мама е  отговорна до гроб за действията на пълнолетния синковец.  Що па да не е милата съпруга виновна, че въпросният се пропил/заиграл комар/нарко... и кото там се сетим?
Хайде, съвсем изпростя всичко.  Жената попита какво може да направи, съвет й дадоха, ако не се е сетила и сама - насочиха я от де може да е дошъл проблемът. Сега, ако някой може да даде приложим акъл, какво да направи преди да се стигне до съд, да даде. Ама не тия "грижа" трябва, че грижа към нещо дето го няма не може да се прояви.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 21:16 от plqsak

# 288
Относно питането ,защо детето не се отглеждс от родата на бащата т.е. от мен - майката не разрешава ида го виждаме.

А защо майката не разрешава. Зарежета тая работа с неприписването на апартамента. Знаете, че не е само това, но едва ли ви изнася да кажете защо. Друго си е да очерните майката на внука си.

# 289
Ами дай ти акъл. Ние само подмятаме  тъй ли беше ...и не съм едната, имам си екранно име, госпожа Grinning

Авторката да спре да казва само дай и искам , а да започне и тя да дава и предлага. Грижа де, не имот. Че пак ще изопачат някои думите ми.

# 290
  • Варна
Авторката да спре да казва само дай и искам , а да започне и тя да дава и предлага. Грижа де, не имот.

Как? Дай идея. Доколкото прочетох, при случайната среща в магазина е направила крачка, потърсила е диалог, дала е подарък. Това не е ли някакво начало? Очевидно обаче отсрещната страна не е навита да изградят някакви отношения, въпреки че са приели подаръка. И?

# 291
Teta,  може ли по-конкретни идеш как точно да се грижи за внучето, при условие, че няма достъп? Ама с примери, ако е възможно. Както написаха сигурно да ги замерят с пари, с храна, дрехи и играчки? Или да го отвлече от детската градина за да се грижи за детето уикенда? Как си я представяте тази грижа?
Щото и аз се грижа за едно куче на приятелка, като ми го оставят на мен. Но не ходя да им разбивам апартамента през останалото време за да се грижа за кучето.

# 292
  • Пловдив
Лошата баба и нейното "гадже", с което живеят като съпрузи от 15 години и което по нейни думи се е държало с детето като със собствен внук.

# 293
Ами може да използва другите родители за посредници, но тя май не е в добри отношения с тях, след като каза, че нейният мъж бил повече дядо.  Повече дядо, пък ги приканили да напуснат...  

Както и да е, може да поговори с другите баба и дядо и да помоли за съдействие.

# 294
  • Пловдив
Ами то и в живота е така, общуваме с куп хора, който не са идеални, нито съвършени, но общуваме. Да вземе майката да проведе един кастинг, да сложи критерии и да допуска до това дете само безукорни същества, нали...
Само ако са роднини на бащата - нейните ще са освободени от кастинг.

# 295
Как се стигна до убеждението, че снахата иска и ще допусне нематериална грижа, а спънките идват от свекървата?
За материалните искания разбрахме, но откъде се появи сюжетната линия за внучето лишено от нематериална грижа по вина на бабата по бащина линия?

# 296
Лошата баба и нейното "гадже", с което живеят като съпрузи от 15 години и което по нейни думи се е държало с детето като със собствен внук.

То и това е леко странно, като се замислиш... Колко пък се е държал, детето е било бебе и вероятно не се е отделяло от майката. След това са ги изгонили и оттогава снахата дори телефона не вдига.  Сигурно се е държал  мило с детето човекът, ама чак пък повече от другата баба...че кога?

# 297
Как се стигна до убеждението, че снахата иска и ще допусне нематериална грижа, а спънките идват от свекървата?
За материалните искания разбрахме, но откъде се появи сюжетната линия за внучето лишено от нематериална грижа по вина на бабата по бащина линия?
Фантазии, може би базирани на личен опит

# 298
Логика има, аз поне я виждам така - това дете някой трябва да го подсигури. Миленака каза че това на първо място са майката и таткото, ок..таткото го няма, остана майката. Майката има собствено жилище, но тук говорим за жилище за детето, внучето да се подсигури житейски, да има имот в бъдеще. И именно мислейки за бъдещето на детето си, майката търси варианти да го подсигури.

Бабата по бащина линия не ще да го подсигурява, бащата и той не ще, и пак опираме до факта, че едно дете основно се гледа от кой, от родата на майката. И пак опираме до родата на майката.
....която рода евентуално ще е тази, която ще се грижи за детето докато си стъпи на краката.

Родата на бащата има само права - да вижда внучето, но отговорност да се грижи за внучето, някак си няма.
Странна логика, но факт. Житейски.

Майката като пукне и ще бъде подсигурено внучето чрез наследството от нея. Ако държи по- рано да се подсигурява и "да има живот", то след 18 винаги може да намери начин да си купи жилище. Имоти никой на никого не е длъжен да подарява. Тая глупост ми звучи като най- (нали) начин да го подсигури майката.

# 299
Абе голям зор насила да контактува с внучето. Като не става не става. Вместо да отиде на екскурзия, на спа или на каквото й носи удоволствие,  чуди се как да угоди на крива снаха.

Общи условия

Активация на акаунт