Внуци

• 12 545
  • 415
  •   1
Отговори
# 270
Бабата по майчина линия сигурно помага за издръжката, без да е длъжна.
А бабата по бащина как точно помага?

В СК го пише. Има ред за даване на издръжка, и когато предният ред не може да я дава, тя се плаща от следващият. Та там са бабите...

# 271
Ти откъде знаеш с какво помага бабата по майчина линия?
И откъде знаеш, че бащата не може да дава издръжка?!

А, да си дойдем на думата - майката на майката не е длъжна, обаче майката на бащата е длъжна...

Давате ли си сметка колко криндж са последните страници.

# 272
teta 75 според мен е най-права. Хора, няма майка на света, която да спре контактите на детето с баба му, ако бабата е читава. Бабата яко крие нещо. Съдът не може да и осигури любовта на детето, тя няма да я получи. Защото майката е тази/ с роднините от нейната страна или не/, която се грижи всеки ден за малкото дете, трепери когато е болно, дава му физическата, емоционалната и финансовата грижа, забавлява го, изслушва го, осигурява безопасността и т.н  и детето, естествено че ще обича хората, които се грижат за него, не хората, които лицемерно, за пред другите, го взимат за час-два и му хвърлят една играчка и малко бонбонки. Дори самата мисъл на тази жена да съди майката, при положение, че собственият  и син не е стока и ги е зарязал, говори достатъчно за нея. Детето може да я вижда по принуда с някакво евентуално решение на съда/ не мислете, че ей така ще и го дадат, тя трябва да докаже, че не нарушава комфорта на детето първо/, но по принуда няма как да получи обич. Подценявате децата, детето веднага ще я усети. И макар да е завъртяла историята тук както на нея и изнася, както виждам има хора, които я усещат. Същото е и с бащите, децата обичат хората, които се грижат за тях, това кой какъв им се пада по лист въобще не ги вълнува. Близки са им хората, които са до тях, грижат се за тях, притесняват се всяка секунда за тях и ги обичат. Питайте децата с небиологични бащи, които обаче са обичали децата като свои, тях ли ще изберат или мижавите контакти с биологичния родител. Изгонила майка с бебе и плямпа колко и е мило детето. Смешка е това. Тази жена не просто да вижда от време на време детето, тя трябва, не по закон, от морална гледна точка да поеме функцията на липсващия баща, който беше пояснено, че е леке. Защото тя го е възпитавала. Достатъчно трудно се отглежда бебе и от двама отговорни и обичащи родители, знаем всички, какво остава от един. Нещо не е както се представя, нещо се спестява тук. Наистина действията не подкрепят думите. Имаме познати, които се разделиха, бащата нещо и семеен не можа да отлепи от дискотеките, жената търпя, търпя и пусна молбата за развод накрая. Свекървата си счупи краката да помага на майката - то гледане ли не беше на малкото дете, когато майката не можеше да отсъства от работа, то пари ли не бяха, за да се чувстват майката и детето подсигурени и да си покриват нуждите, то почивки ли не бяха…. всичко. И никога не си е помисляла, че снахата я използва, примерно за да облича детето със скъпи дрешки. Майката винаги казваше как и помага по всички начини и колко стойностна баба има детето. Таткото сега, наистина, дискотеки, други жени, лоша работа, не му понесе явно семейния живот и многото отговорности към него. Истинска връзка баба и внуче, но бабата наистина се интересуваше как се чувстват двете / майката и детето/ Да го вземеш да го разходиш за два часа, хайде моля ви се, няма нужда. Няма съд, който може да задължи майката да си остави детето на непознат реално за него човек. То и осъдените да плащат издръжка бащи намират начини да не я плащат. Вместо да се притесни от цялата ситуация, бабата ги гони, без да и мигне окото - майка с бебе на ръце, това не е нормално. Бабата е аут, със или без съдебно решение, да не се излага само по съдилищата, насила обич от едно дете не може да вземе. Жалко, че не го осъзнава. Вие знаете колко трудно се гледа дете, нещо много сериозно е станало, че майката да я игнорира напълно.

# 273
А всъщност този баща защо не вижда детето си? Да не е в затвора? Обикновено покрай бащата и родителите му имат възможност да виждат внуците. Много недоизказани неща има в тази история.

Имам позната с две деца, чийто мъж се пропи и свекърите я оставиха да живее с децата в бившото семейно жилище. Помагаха ѝ и в гледането. Поддържат нормални отношения и без съд, не знам защо така. Grinning

# 274

В СК го пише. Има ред за даване на издръжка, и когато предният ред не може да я дава, тя се плаща от следващият. Та там са бабите...
Страшни съчинения, даже без картинки. Натъкмявате си както ви е кеф.

# 275
  • Пловдив
Може и там да е. А има бащи, които и без да са в затвора, не ходят да си вземат децата.
Твоята позната искала ли е да прехвърлят апартамента на детето и щеше ли да им отреже контактите, ако и бяха казали да си ходи в собствения си свободен апартамент?
А пък има и такива, които не остават в жилището на свекърите, нямат нежно-топли отношения с тях и пак дават детето да се вижда с бабата и дядото.

# 276
teta 75 според мен е най-права. Хора, няма майка на света, която да спре контактите на детето с баба му, ако бабата е читава.

Не е баш така. Пълно е със случаи, в които майки освен на таткото, са отрязали контактите и на родата му, къде от яд, къде защото не искат нищо да им напомня за него. Този случай, обаче май не е такъв. Доста неща се премълчаха и на доста въпроси не се отговори. Демек не е за казване явно. И да, аз ако имах син, който се е издънил и в резултат си е съсипал семейството и е лишил внучето от бащина грижа, едно, че щях да се чувствам лично отговорна и друго, най-малкото нямаше да имам очи да ги изгоня с майката.

# 277
Магдена, те сами са решили да прехвърлят на децата, защото синът им ще го изпие. Не знам дали е реализирано. Ама те са обикновени хорица, предпочитат внуците им да са на сигурно, а не да броят пропуснатите ползи от евентуалните наеми.

# 278
Както и знам случай, в който снахата не дава на децата си да виждат баба си и дядо си, защото били прости селски хора. Нищо, че е на пълна издръжка на мъжа си и с две деца не е работила от 15 години. Така че както има боклучави свекърви, така има и боклучави снахи.
Не знам защо е толкова трудно да се асимилира, че бабата не е длъжна да предостави жилище на бившата си снаха, но бившата снаха по закон е длъжна да и дава да вижда внучето си?

# 279

Страшни съчинения, даже без картинки. Натъкмявате си както ви е кеф.

Натъкмявам, да.
Като гледам в живота, рядко баба по майчина линия изхвърля дъщеря си и детето и.
Виж за баба по бащина линия случаи бол. А, той и този е такъв..що ли..

# 280
Бабата нищо не е длъжна, но щеше да е проява на човещина и грижа да не гони внука си. И най-вероятно щеше да бъде оценено. Сега да се съди, като не е помислила.

# 281
  • Paris, France
Аз това питам - къде в закона е написано, че бабата дължи издръжка и апартамент на всяко от внучетата си?

Или като се набляга на това, че има баба по бащина линия - две години е живяло в неин апартамент, защо следващите две години не е живяло в апартамента на другата баба? Като ще се щавят пари и имоти и от праотците.

Дайте малко по-сериозен диалог.

Не е длъжна, но не знаем дали не е предложила осигуряване с жилище за да се навие майката да роди. Съседите На баба и дядо оставиха апартамента на сина си и снахата, като се договориха да живеят там зимата, от декември до края на февруари и да гледат внука през цялата лятна ваканция. Така снахата се нави да се ожени за сина им и да роди дете в далечната 1982г.

Следващите 2 години детето е живяло в апартамент, купен от родители на другите баба или дядо, чието право на ползване е придобито от родствената връзка с тях.

И да питам и аз след като две години е живяло в жилище, осигурено от родата на бащата и за него се е грижила майката, защо сега, когато живее 2 години в жилище, осигурено от родата на майката, родата на бащата не вземе да го гледа, ъ?

# 282

Не е длъжна, но не знаем дали не е предложила осигуряване с жилище за да се навие майката да роди.
...
И да питам и аз след като две години е живяло в жилище, осигурено от родата на бащата и за него се е грижила майката, защо сега, кигато живее 2 години в жилище, осигурено от родата на майката, родата на бащата не вземе да го гледа, ъ?

Ами... ако се е съгласила да ражда понеже свекървата е предоставила терен... значи е мегатъпа... при условие, че има собствен апартамент и може да избира дали-или...

А за гледането през следващите две години - снахата да пробва, като гледам свекървата може и да се навие.

И аз искам сериозен диалог.
Сериозният диалог ще стане като разберем точно къде са сгафили мама и син, което упорито ни се спестява. В момента ситуацията е - докато е гадже на сина, добре, синът хваща гората и гаджето вече не е добре дошло, нито пък внучето. Тая история как била искала апартамента е за замазване на очите на аудиторията и я има само в един филм на Ридли Скот от миналата година.

В такъв случай, ако може малко да се редуцират фантазиите и изблиците.

# 283
Кво теоретизиране, това са си чисти фантазии

# 284
Аз това питам - къде в закона е написано, че бабата дължи издръжка и апартамент на всяко от внучетата си?

Или като се набляга на това, че има баба по бащина линия - две години е живяло в неин апартамент, защо следващите две години не е живяло в апартамента на другата баба? Като ще се щавят пари и имоти и от праотците.

Дайте малко по-сериозен диалог.

Не е длъжна, но не знаем дали не е предложила осигуряване с жилище за да се навие майката да роди. Съседите На баба и дядо оставиха апартамента на сина си и снахата, като се договориха да живеят там зимата, от декември до края на февруари и да гледат внука през цялата лятна ваканция. Така снахата се нави да се ожени за сина им и да роди дете в далечната 1982г.

Следващите 2 години детето е живяло в апартамент, купен от родители на другите баба или дядо, чието право на ползване е придобито от родствената връзка с тях.

И да питам и аз след като две години е живяло в жилище, осигурено от родата на бащата и за него се е грижила майката, защо сега, кигато живее 2 години в жилище, осигурено от родата на майката, родата на бащата не вземе да го гледа, ъ?
Ами отговора е много прост. Не съм предлагала жилище срещу раждане на внуци(Това относно съмненията и предположенията Ви. Решението да се съберат и да имат дете е тяхно) Относно питането ,защо детето не се отглеждс от родата на бащата т.е. от мен - майката не разрешава ида го виждаме.

Общи условия

Активация на акаунт