Внуци

• 12 517
  • 415
  •   1
Отговори
# 345
Ем, да де. То тук въпросът не беше дали се оправя или не. Аз реално не разбирам бабата кво толкова мисли за бебето, но ако предимно тя го е гледала мога да си представя, че просто вече го чувства близко. Само за това не се включвам към мненията "иди на почивка". Просто всички мрънкат как едва ли не нищо не се предлагало от страна на авторката, но тя реално си е предложила помощта. На мен до момента ми звучи като просто майката да си е принципно харпия. Само не разбирам и аз защо бабето ги е изгонила, но предполагам, че е било за да не се занимава с излишни глупости покрай двамата скарани. Сърдити жени всички сме виждали - не, мерси.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 22:13 от murcinhum

# 346

Никакъв втори шанс не давам щом касае детето ми! Камо ли пък нкой да ме изгони или да се наричаме някак си! Абсурт!
Ти колко шанса някому си дала, където е въвлечено детето ти?

Добре, че писа, вече се чудех дали не съм прекалено зла.

Контакти с бабата не винаги са най-доброто за детето. Зависи от много неща. Баба не е равно на вашата прекрасна баба.

# 347
  • София
Ето какво предлага свекървата:

Цитат
Бих го дала въпросния апартамент на внучето си, но не сега. Всичко да е с времето си. Ако нямаше къде да живее също щях да го отстъпя.
Цитат
Аз съм съгласна да си виждам внучето и в нейно присъствие. Просто не желае никакви контакти.
...
Тогава приказвахме и след това и звънях, но уви не ми вдига
Цитат
Нямам против да помагам на майката с каквото и да е, но да е в рамките на нормалното. Имам и финансова възможност, но не да е изнудване.
Цитат
Минаха 2 години от раздялата в които правих опити за контакт
Цитат
... помагала съм много и имам възможност да помагам.
Цитат
Помагах и се грижех за него, но в момента тази възможност не ми се дава.
Цитат
Относно питането ,защо детето не се отглеждс от родата на бащата т.е. от мен - майката не разрешава ида го виждаме.
Цитат
Не мога и да я търся повече, защото каза,че я притесняваме и още един път ако с мъжът и позвъним на вратата ще извика полиция.
За мен, само последното е напълно достатъчно (и препоръчително) авторката да се свърже с адвокат и да действат чрез съда.
 ..
Цитат
. когато съм била почивка или отпуска го взимахме с мъжът при нас, за да имат младите свободно време.

Предлагам майката да прехвърли единственото си жилище на детето си. Всъщност и тъщата не е зле да прехвърли жилище на детето. Защото, доколкото прочетох, засега дори на дъщеря си не е прехвърлила. След като те двете го направят, тогава да се разпореждат с чуждите жилища.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 22:11 от milenaka

# 348
Естествено, че има. За всяко недаване на дете, сигнал, полиция, тъжба в съда, наказателно дело
Не знам тук част от коментиращите, които мислят за нормално поведението на снахата, дали разбират че всъщност авторката има доста възможности ако и тя реши да тръгне да прави сечено. При достатъчно желание може да я направи да си говори сама, през ден жалби до социалните, да пише обяснения за всяка синка, дори дело за попечителство. Така че не е хич безобидна тази ситуация, има много възможности за ответен удар
Ако бабата превърне правото си в мисия, ще има много, много война и много жертви.
Жалко за детето, защото то ще е причината.
Децата не са собственост на майките си.
Авторката обаче, не ми изглежда зла, а обичлива жена.
И колко гаден и незаслужен хейт отнесе.

# 349
Искала е авторката да прехвърли единственото си жилище, ако трябва да бъдем точни.
Интересно ми е колко от пишещите тук биха изпълнили такъв ултиматум.

Не, аз питам защо ги е изгонила, а не го е оставила да живеят там. А не защо не иска да прехвърля жилището.
Много ясно, че няма нищо да прехвърля, нито някой може да я накара насила, пък и от цитирания по горе пост личи, че става въпрос за някога, евентуално, което авторката е отказала.

Защо просто не ги е оставила да живеят там за някакво време, а е настояла да напуснат?:Любопитно ми е просто защо го е направила. При положение, че си обича и си гледа внучето? Защото снахата вече не е със сина и ли?

# 350
Тая тема наистина изплиска легена. Евала на жената, че продължава да отговаря възпитано и търпеливо към всякакви злобни коментари. Да, детето не е собственост на майката, нито след снасянето на златното яйце следва носене на ръце цял живот от цялата рода на мъжа. Да не продължавам, че не съм от най търпеливите и възпитани като авторката

# 351
А, ако майката отговори на войната с война?
Дайте да и покажем на тая никаквица, кой командва парада. Каква е тая, че да решава за малкото си дете.

# 352
Викаш до сега не е война? Ей така, нормално, няма апартамент, няма внуче

# 353
Не знам тук част от коментиращите, които мислят за нормално поведението на снахата, дали разбират че всъщност авторката има доста възможности ако и тя реши да тръгне да прави сечено. При достатъчно желание може да я направи да си говори сама, през ден жалби до социалните, да пише обяснения за всяка синка, дори дело за попечителство. Така че не е хич безобидна тази ситуация, има много възможности за ответен удар

Браво! Ей така се прави! Направи я да си говори сама! Какво по-хубаво от една баба. Потрес!

# 354
  • Пловдив
Напротив, Ирис, става дума за сега, а авторката казва, че би го направила някога, евентуално.
Не че не би било нахално и ако се искаше от снахата за "някога, евентуално".

# 355
  • София
Въздържайте се с епитетите, подбора на изразни средства говори за вас, не за участниците в сагата.

# 356
Искала е авторката да прехвърли единственото си жилище, ако трябва да бъдем точни.

Аз пък си мисля, че авторката преиграва с въпросния апартамент и неговото искане. В първия си пост пише "защото искаше да и оставя апартамент, който е мой. Бих го дала въпросния апартамент на внучето си, но не сега" а после това оставя и дала стана "препиша". Мисля, че снахата е искала да остане с детето да живее във въпросния апартамент - без уточнение до кога. Ммм да, леко окупационно. Но и е било казано да се изнесе и тези казванки никога не минават гладко и без повишаване на тонове и бурно тръшкане на врати с думи като "Ще видиш ти" и т.н.

Също така макар да не е обект на темата не стана ясно защо са се разделили младите и какво е станало със сина и къде живее сега. Ако е тръгнал с друга, то снахата може да е приела, че е изгонена от апартамента, за да може да влезе в него следващата снаха. Което пък е повод за подобно поведение.

Още един аспект по казуса - младите са живели в този апартамент с бебето си. Ако са правили ЗАЕДНО ремонти, ако снахата е вложила пари и труд и след като нейничкия се отказва от нея то свекърва и я праща в жилището на баба и, което надали е ремонтирано. Ами бясна ще е! Кой няма да е? Ще се чувства използвана и изгонена, а на всичкото отгоре да си дава детето на хората които са я изгонили...

# 357
Много ясно, че няма нищо да прехвърля, нито някой може да я накара насила, пък и от цитирания по горе пост личи, че става въпрос за някога, евентуално, което авторката е отказала.

Обратното, авторката е склонна да прехвърли имота, но след време и не в резултат на ултиматуми.

Аз пък си мисля, че авторката преиграва с въпросния апартамент и неговото искане.

А аз мисля, че се прекалява с проектирането на някакви лични драми, абсолютно несвързани с темата на тази потребителка.

Иначе за апартамента - ясно е обяснено, баш искане за прИписване си е било.

# 358
Еее, не се спряхте с това изгонила. Ами всъщност вие в чие жилище живеете, та сте толкова фрустрирани в жилището. И да ако бабата се държи зле с детето е едно да недавате и един шанс, но в случая не е така.
Аз лично съм била свидетел как на рождения ден на една съученичка ,бащата дойде да я види в училище, защото нямаше друг достъп до детето си. И как тя се притесни какво ще стане, ако майка и разбере. Докато водите война със свекърви и бивши съпрузи страдат децата ви.
И то в 21 век, в Европа е застъпено споделеното родителство, но ние сме Балканци.

# 359
Значи, да обобщя.
Авторката няма да " съди" снахата, а ще подаде иск за накърнени права. Съдът е крайна мярка, за такива, които не уважават правата на другите. И съдебното решение носи последици. Неизпълнение на съдебно решение за режим на контакти Е престъпление.

Общи условия

Активация на акаунт