Внуци

• 12 514
  • 415
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Yuliana 74, на никого не дължите обяснения и оправдания, най-малко пък на кукувици и тролове в интернет. Искате контакт с внучето си и имате законово право на контакт, още на първа страница milenaka ви даде насоки и практически изчерпа темата. Съдът (за щастие) не го интересува има ли право снаха ви да ви се сърди, коя баба и при какви обстоятелства трябва да осигурява апартамент и всички други локуми, които се спрягат в темата. Просто поискайте ключ. Успех, желая ви да минете през неудобствата около делото спокойно и с достойнство, и с уважение и към майката и другата баба - някой ден внучето ще разбере и оцени това.

# 331
  • София
До нищо добро не е довело това, че си гледала толкова малко дете, а родителите му са си гледали кефа.
... докато са били "самостоятелни", ама в чуждо жилище.

Авторке, оттук нататък не мисля,че има повече какво да се дъвче.
Като са изчерпани възможностите за мирен диалог, давай по законния ред, като преди това си намериш наистина добър адвокат. По-зле не може да стане.

# 332
Yuliana 74, на никого не дължите обяснения и оправдания, най-малко пък на кукувици и тролове в интернет. Искате контакт с внучето си и имате законово право на контакт, още на първа страница milenaka ви даде насоки и практически изчерпа темата. Съдът (за щастие) не го интересува има ли право снаха ви да ви се сърди, коя баба и при какви обстоятелства трябва да осигурява апартамент и всички други локуми, които се спрягат в темата. Просто поискайте ключ. Успех, желая ви да минете през неудобствата около делото спокойно и с достойнство, и с уважение и към майката и другата баба - някой ден внучето ще разбере и оцени това.
[/quote
Да. И аз съм съгласна с Вас. Така мисля и да направя. И така е редно.
Благодаря за подкрепата.

# 333
Какво значи, че ги е изгонила от апартамента си? Не е длъжна въобще да ги пуска да живеят там. Било е жест на добра воля. Децата са ангажимент на родителите си.

Не е длъжна, жалко само, че се е сетила за това точно, когато авторката е останала сама с бебето-внуче. Не е ли някак странно....

Както и да е, мисля, че всичко стана ясно,  съдът да ги оправя.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 21:24 от Iris04

# 334
Да де, ама един от тия двама, дето не е трябвало, но са направили внук си е бил камшика, а другата е с дете на ръцете, което е тотален ангажимент, малко е несправедливо, не мислиш ли? Значи за нея болестите, грижите, прехраната, напасването на работно време,  всичко от-до, а за другите  - ми те нищо не дължат.

Хубаво, но този за когото е отговорността, той взема и решенията.

# 335
  • Пловдив
Е, апартамент ли дължат? При наличие на един вече свободен собствен на снахата.
Помощ - физическа - е редно да се предложи, по етични съображения, ако се иска виждане - аз не споделям мисленето "децата не са ангажимент на бабите и дядовците", ама чак пък...

# 336
Да де, ама един от тия двама, дето не е трябвало, но са направили внук си е бил камшика, а другата е с дете на ръцете, което е тотален ангажимент, малко е несправедливо, не мислиш ли? Значи за нея болестите, грижите, прехраната, напасването на работно време,  всичко от-до, а за другите  - ми те нищо не дължат.

Хубаво, но този за когото е отговорността, той взема и решенията.

Разбира се, че е несправедливо. Ама на някой пука ли му? Не! Те искат, на тях им се полага, а насреща-нищо!

# 337
Ми тя  явно си се оправя, даже телефона не вдига.

# 338
Хубаво е, че се оправя, понеже в темата я ожалиха, че няма пари за храна на детето.
Както се вижда, жената е искала жилището, не помощ в отглеждането. От там е драмата.

# 339
teta дай конкретен начин да убеди майката. Авторката писа, че бившата снаха е отрязала контакт и не вдига телефона. Така че чакам конкретни идеи как да я омилостиви и да отвори вратата??!
Пък и най-лоша да е бабата, каквито и грешки да е допуснала всеки има право на втори шанс.

Никакъв втори шанс не давам щом касае детето ми! Камо ли пък нкой да ме изгони или да се наричаме някак си! Абсурт!
Ти колко шанса някому си дала, където е въвлечено детето ти?

# 340
Да, искала е да остане с детето в жилището. Сигурно щеше и помощ да ползва, както дотогава, да оставя детето на бабата и мъжа и.

Авторката защо всъщност ги е изгонила, някой разбра ли?

# 341
Искала е авторката да прехвърли единственото си жилище, ако трябва да бъдем точни.
Интересно ми е колко от пишещите тук биха изпълнили такъв ултиматум.

# 342
Не знам тук част от коментиращите, които мислят за нормално поведението на снахата, дали разбират че всъщност авторката има доста възможности ако и тя реши да тръгне да прави сечено. При достатъчно желание може да я направи да си говори сама, през ден жалби до социалните, да пише обяснения за всяка синка, дори дело за попечителство. Така че не е хич безобидна тази ситуация, има много възможности за ответен удар

# 343
  • София
Толкова жлъч и злоба към болката на една жена, направо се потрисам!

Авторке, играеш си последния коз, търси адвокат и каквото сабя покаже.
Поискай заключване на темата, че всички излъгани и без апартаменти почват да преливат легена…

# 344
  • Варна
Ама как си личи неприязънта на авторката към снахата. От всяка дума прозира. На изкуственахрана било бебето, ти да видиш ...
Кой знае какви и ги е подричала още тогава.

Хиляда въпроса, които нямат отношение към темата зададохте на авторката - отговори жената и имате наглостта да й подмятате, и да й слагате думи в устата. Ама не проектирайте собствените си преживявания в чуждия живот.
Леле, ако така реагирате в ситуации, не е чудно, че темата за свекървите е пълна.

the Дорис,  втори шансове не знам, ама преценявам кое е добро за детето ми. В случая за него е добре да има отношения с баба си, ако и да няма апартамент. Относно изгонването, дали аджаба не се е случило след изявеното искане за прехвърляне?

Наистина, авторката да поиска заключване на темата е най-доброто.

Общи условия

Активация на акаунт