Внуци

• 12 494
  • 415
  •   1
Отговори
# 60
Може и нейното жилище да е като това - на родителите ù, които също имат планове за него.
Хора с наистина поне един еднолично свой имот, а не излишно жилище на тати или СИО, на 25-30, че и 40 години не са често явление.
Изобщо са доста хипотезите, в които снахата има основание да не е щастлива от напористи опити за контакт.

# 61
Ако апартамент нямаше в уравнението, щеше ли да намираш оправдания за поведението й?

# 62
Ако нямаше апартамент в уравненито, може би и поведението щеше да е различно.

На майката явно още и е кофти, може и да не иска нищо общо да има повече с цялото семейство на мъжа си. Бабата, като такава пък си има права, нека си реши дали ще ги ползва. Не мисля, че има някой прав и крив в казуса.

# 63
Апартамента, в който живее снахата е нейн. Нейната баба се е погрижила за това. Не е зависима от родителите си в това отношение.

# 64
  • София
Скрит текст:
Ако нямаше апартамент в уравненито, може би и поведението щеше да е различно.

На майката явно още и е кофти, може и да не иска нищо общо да има повече с цялото семейство на мъжа си. Бабата, като такава пък си има права, нека си реши дали ще ги ползва.
Не мисля, че има някой прав и крив в казуса.
Не съм съгласна, Ирис. За мен снахата е много "крива" в тази ситуация заради това:
Скрит текст:
Благодаря Ви за съветите. Тя не желае да имаме
каквито и да било контакти. Не защото съм се държала лошо с нея, а защото
искаше да и оставя апартамент, който е мой.
Скрит текст:
Бих го дала въпросния апартамент на внучето си, но не сега.
Всичко да е с времето си. Ако нямаше къде да живее също щях да го отстъпя. Тя има жилище.
Ще потърся правна помощ
Евентуално бих разбрала подобно искане, ако желанието беше апартаменът да бъде оставен на детето. Но тя е искала да бъде на нея, не на детето ѝ. Така може да тропа с краче на нейните родители, не на чуждите. И понеже свекървата не дава апартамента на снахата, снахата реално лишава детето си от баба.
Изключително нахално, незряло и ограничено поведение ми е това. От това страда бабата, но детето също губи. Мен то ме интересува основно. Майката вреди на детето си.

# 65
Аз мисля, че снахата на детето е искала да прихвърли апартамента авторката, както нейната баба е направила за нея.

# 66
  • София
Никъде не прочетох такова нещо.

# 67
Ами ето какво е писала.

Благодаря Ви за съветите. Тя не желае да имаме
каквито и да било контакти. Не защото съм се държала лошо с нея, а защото искаше да и оставя апартамент, който е мой. Бих го дала въпросния апартамент на внучето си, но не сега.
Всичко да е с времето си. Ако нямаше къде да живее също щях да го отстъпя. Тя има жилище.
Ще потърся правна помощ

Не е писала да прехвърля апартамента на снаха си, а да и го остави, поне аз разбрах - да живеят там и евентуално на внучето, но авторката не иска сега, а някой ден. На което си има право, разбира се.

Би било много нахално и напълно безнадеждно снаха да иска свекърва и да и прехвърля свой апартамент лично на нея, надали изобщо има такива свекърви.

# 68
  • София
Не, Ирис, снахата си има жилище, собствено, в което живее. Иска свекървата да Ѝ даде друго, не да МУ (на детето) даде, а да Ѝ даде.

В момента се опитваш да си изсмучеш от пръстите факти, с които да оправдаеш снахата.
Нека да се придържаме към написаното, а не към пожелателното.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 11:10 от milenaka

# 69
Авторката може да внесе яснота какво точно е искала снахата.

# 70

Да ще кажа. Искаше да остане да го ползва и след време да го прехвърля на детето. Аз със второто съм съгласна, но когато му дойде времето. В момента живея с мъжът ми е негово жилище. С него нямаме брак. Ние вече не сме в първа младост и ако се случи нещо, трябва да отида в този апартамент да си изкарам старините. В момента работя помагала съм много и имам възможност да помагам. Нещата се променят, мисля че трудно бихме съжителствали със нея. А и не е нужно да си го причиняваме. По нагоре писах, че тя е в собствено жилище

# 71
Ако апартамент нямаше в уравнението, щеше ли да намираш оправдания за поведението й?
Въобще не я оправдавам. Ама снахата виновна и ще я съди, обаче синът с лошия път удобно се пропуска. Много лаконично и едностранчиво представена история, а тука някои като чуете апартамент, ви бъркат в душата и веднага сте на нож.

# 72
  • София

Да ще кажа. Искаше да остане да го ползва и след време да го прехвърля на детето. Аз със второто съм съгласна, но когато му дойде времето. В момента живея с мъжът ми е негово жилище. С него нямаме брак. Ние вече не сме в първа младост и ако се случи нещо, трябва да отида в този апартамент да си изкарам старините. В момента работя помагала съм много и имам възможност да помагам. Нещата се променят, мисля че трудно бихме съжителствали със нея. А и не е нужно да си го причиняваме. По нагоре писах, че тя е в собствено жилище
А защо ти трябва да ѝ даваш жилище, а не нейните родители? Ако някой трябва да ѝ дава, разбира се.

# 73
Въобще не я оправдавам. Ама снахата виновна и ще я съди, обаче синът с лошия път удобно се пропуска. Много лаконично и едностранчиво представена история, а тука някои като чуете апартамент, ви бъркат в душата и веднага сте на нож.
Не не се пропуска удобно. Синът ми и внучето нямат нищо общо. Всеки родител иска най-доброто за детето си. Но за съжаление не винаги се получава. И не винаги родителите могат да отговарят за постъпките на децата си.

# 74
Така си и мислех -  не става въпрос за прехвърляне на снахата, снахата е искала да остане в жилището, в което са живели, авторката не се е съгласила - което е нейно право, разбира се, жилището си е нейно. Аргументът, че тя, авторката,  живее при мъжа си и жилището може да и трябва някой ден   съвсем е резонен, но изниква само когато синът не живее вече там, преди това явно не бил актуален и касае само снахата и внучето.

Като цяло, нещата са съвсем предвидими - след раздялата свекървата не позволява снахата и внучето да останат в нейния апартамент, за щастие снахата си има друг и има къде да отиде, но всичко това не оставя добри чувства у снахата и  тя няма желание за никакъв контакт повече с бившата свекърва.

Естествено, бишата свекърва може да си търси правата спрямо внучето по съдебен ред и май само това и остава.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 11:38 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт