Внуци

• 12 567
  • 415
  •   1
Отговори
# 105
Ключа според мен е в "сина ми тръгна по лош път".... Какъв е тоя път? Наркоман, комарджия, насилник, друго? Определено има значение. Аз като майка, не бих искала при такива проблеми, детето да има контакти с който и да е от тях. И хич няма да съм добре настроена, ако получа призовка от съда! Майката може да я е страх, че бабата ще влияе зле на детето или че ще среща бащата с него. И ако е наркоман или има проблеми с хазарта, и на бащата няма да го давам!

# 106
Скрит текст:
На мен не ми се струва чак толкова драматично че снахата е искала да остане в жилището,  където е живяла с детето, то е свикнало, адресни регистрации, евентуално детски градини и тн.
Някакъв период, в който да си стъпи на краката и да си нареди ежедневието като явно единствен родител може само да помогне при раздяла с на практика бебе.
Вече как са се случили разговорите не знам, но ако е мое внуче, бих опитала да разбера,
а не направо с Тя ми иска апартамента.
Скрит текст:
В бебешките периоди с боледуване през седмица и работа когато може, дори да дава своя под наем,  със сигурност всякакъв доход е добре дошъл за майка с дете и не се знае колко присъстващ баща.
Именно.
Удобничко се хвърли бомбата тя МИ иска жилището, насъскаха се срещу гадната материалистична кучка и зèми тоя не особено умен сеир. После се оказа мааааалко по-различно положението, ама инерцията вече е набрана и не се чете особено.

# 107
  • Пловдив
Ти да видиш, къде се е оказало различно положението?

Цитат
Аз като майка, не бих искала при такива проблеми, детето да има контакти с който и да е от тях.
Така ами, баба ще ми се пише, пък то - майка на лошия баща, вълк в овча кожа.

# 108

Бих завела дело за режим на лични контакти, без предварителни разговори. Още с въвеждането на исковата молба, ще искам и привременни мерки, до излизане на съдебно решение. Първите 3-6 месеца в присъствие на майката, после без.

При такава ситуация бих научила детето си, че това е една много неприятна жена, която иска да го вземе от мен. И на други неща ще го науча.

# 109
От отговорите в темата, ако не друго поне може да се направи извод кой потребител къде е настъпен и от коя страна на барикадата е.
Няма, и не трябва да има барикада. Всички възрастни трябва да са от една страна - тази на детето.
Изграждането на връзки и отношения с баби и дядовци, други роднини и семейни приятели, израстването на детето в дружелюбна и разнообразна среда, е много важно за неговото психическо здраве. Капсулирането само с майката, особено ако е тревожна и наранена, е сериозна предпоставка за бъдещи проблеми. Децата не стават социални от въздуха.
с написаното от теб съм съгласна. Не виждам как си противоречи с цитата ми. За потребителите, които коментират е ясно че имат страна, а не са безпристрастни.

# 110
  • София
Чудесно, просто прекрасно.
Родител да манипулира дете с лична изгода ми е в пъти по-отвратително от желанието на баба да го вижда.

# 111
Родител да манипулира дете с лична изгода ми е в пъти по-отвратително от желанието на баба да го вижда.

Така е, да. Но зависи и от бабата. Много.
Аз не бих била спокойна детето ми да е само с нея. В мое присъствие бих отстъпила.

# 112
От отговорите в темата, ако не друго поне може да се направи извод кой потребител къде е настъпен и от коя страна на барикадата е.
Няма, и не трябва да има барикада. Всички възрастни трябва да са от една страна - тази на детето.
Изграждането на връзки и отношения с баби и дядовци, други роднини и семейни приятели, израстването на детето в дружелюбна и разнообразна среда, е много важно за неговото психическо здраве. Капсулирането само с майката, особено ако е тревожна и наранена, е сериозна предпоставка за бъдещи проблеми. Децата не стават социални от въздуха.
с написаното от теб съм съгласна. Не виждам как си противоречи с цитата ми. За потребителите, които коментират е ясно че имат страна, а не са безпристрастни.

Не противоречи, просто допълвам Simple Smile

# 113
Така е, да. Но зависи и от бабата. Много.
Аз не бих била спокойна детето ми да е само с нея. В мое присъствие бих отстъпила.
Това пък защо?

# 114
Защото може да го настройва против мен.
И мнението ми не е случайно.

# 115
Ти да видиш, къде се е оказало различно положението?

Цитат
Аз като майка, не бих искала при такива проблеми, детето да има контакти с който и да е от тях.
Така ами, баба ще ми се пише, пък то - майка на лошия баща, вълк в овча кожа.
Първо, оказа се, че майката не, че не иска изобщо контакт, ами комуникира нормално и без циркове. Второ, иска да остане с внука в жилището, не да ù бъде подарено. И нулево, пак се пропуска какъв е бащата, обаче разбрахме, че нямал общо с внучето. Добре, добре. Нататък всякакви интерпретации на тема млада материалистична кучка губят почва.
Хора, склонни така лекичко и неусетно да се въртят в представянето на ситуацията, не са много читави. Разбира се, всеки е свободен да се натика в каквото обкръжение иска, че и детето си да натика,  но аз лично разбирам защо майката не иска детето да общува с такава манипулативна баба и баща с все още неизвестен на форума, ама лош път.

# 116
В случая Е, защото е просто твърдение, хвърлено във въздуха.

# 117
  • София
Нещо нищо не си разбрала, Нарциза.
Не знам защо така ги наснаждаш нещата, явно нещо те тригърва.

# 118
В случая Е, защото е просто твърдение, хвърлено във въздуха.

Да речем, че е базирано на опита ми с не малко баби.

Давам гледна точка, какво е вероятно да се случи, ако заведе дело. Много, много малко вероятно е да се случи нещо приятно, за който и да било в конфигурацията, освен за бабата, че се е наложила.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 13:25 от alex_jp

# 119
Добре де, изяснихме обстоятелствата и те не са "Тя ми искаше да и припиша  апартамента".. Авторката съвсем коректно ги описа. Тя си има своите основания, като и снахата.

Оттам нататък - на авторката  законът и дава права, да си ги търси.

Общи условия

Активация на акаунт