Внуци

• 12 532
  • 415
  •   1
Отговори
# 210

Разбира се, в името на детето майката  би трябвало  да му създава образа на една любяща баба, която умира за него и да съдейства всячески да се виждат. Теоретично.

А това защо, особено ако не е съвсем вярно?

# 211
Де да знам.

Имам една позната, купува подаръци и казва на детето, че са от баба му по бащина линия. Много е ценно за детето да има любящи баби и дядовци, ама като не са такива, пак ли бедната майка трябва да се справя и с това. Да осигурява контакти, да създава привързаност, да минимизира щети...

Не стига, че на нищо няма право, защото само е снесла едно яйце, ами и има всичките задължения, другите само права.

# 212
Ирис, това пък е съвсем абсурдно.

# 213
Снахата, ако е имала вариант, е щяла да се възползва от оставане в имота. Щом е поискала да ѝ го припишат, явно не е от наивните и залюханите.
Така че малко не виждам материал за жалене - нито е от скромните, има собствен имот, битово е уредена, просто е искала още повече. Исканията ѝ са отказани, тя си отмъщава чрез внучето. Това е.

Ако иска по-висока издръжка, имот за детето или нещо друго - тези искания е редно да ги адресира към човека, когото е избрала за баща на това дете.

# 214
  • Пловдив
Да, никак не би било лесно за бедната майка да поддържа самоотвержено привидния образ на любящата баба, на която тя самата и пречи да си вижда внука.

# 215
  • Бургас
Да започне да показва/дава грижа, за да убеди снахата че е искрена в думите си че внучето й е мило.
Доверие се печели, не се дава така.
Да има действия, които доказват думите й.
Че само на приказки голи..не знам кой над 10г ще вярва....
Снахата добре знае, че внучето и е мило. Иначе нямаше да я има тази тема.
Ако внучето не и беше мило, нямаше да звъни и да търси контакт. Нямаше да има невдигнати телефони и т.н. Нямаше да има и условия.

По - скоро една искова молба и в ход да се постигне споразумение. Не в стил ще те съдя до дупка, ами търся те, защото обичамдетето и друг път не намирам.

Тъй както не се вдига телефон, така и не се отваря врата. Ако попаднеш на читав юрист /и за двете страни важи/ още преди съдебните заседания, може да се постигне спогодба и тогава ще дойде ред на евентуални доказателства и действия. Но първо трябва да се отвори вратата. Като не става с добро, с шут.

Но на практика това или ще свърши много добре или много зле. Но авторката няма какво да губи. В най - лошия случай няма да си вижда внучето. Ма то и сега не е по - различно.

Де да знам.

Имам една позната, купува подаръци и казва на детето, че са от баба му по бащина линия. Много е ценно за детето да има любящи баби и дядовци, ама като не са такива, пак ли бедната майка трябва да се справя и с това. Да осигурява контакти, да създава привързаност, да минимизира щети...

Не стига, че на нищо няма право, защото само е снесла едно яйце, ами и има всичките задължения, другите само права.
Точно никога не бих имитирала загриженост, но и не бих ги спряла, ако потъряст детето.

За последното е факт. Много пъти съм се ядостала, че отново съм опъната до краен предел от тревоги и работа, а от другата страна нищо. Едно голямо, голо нищо. Обаче, да ударя по - детето не мога.

# 216
Да, никак не би било лесно за бедната майка да поддържа самоотвержено привидния образ на любящата баба, на която тя самата и пречи да си вижда внука.

Не, тази майка явно изобщо няма намерения да прави нищо подобно.

# 217
Извинявай, правилно ли разбирам, че да подканиш майка с двегодишно да си събере багажа и напусне жилището, което обитават с детето, и което ти самата не ползваш, не е гола непремерена женска глупост? Ама сериозно ли?
Пак питам имането на деца някакви специални привилегии ли ни дава?  Аз си събрах багажа по същия начин, но не казах на детето нищо лошо за роднините му. Нито реших да му отрежа корена.  При положение, че една стотинка не съм дала за закупуването на това жилище, какви права ще диря там? Ми нямам очи за такива неща.

Колко на брой роднини следва да мислят за жилището на младите? Хванали се Пена и Пешо, свили гнезно, снесли яйце и целия свят им е длъжен ли? Колко на брой години можеш да ползваш чужд имот, защото имаш дете, нищо, че си имаш и собствен.

Сбъркано е изначално да смяташ, че като родиш престолонаследника и следва всички да ти се кланят.
Това са твои интерпретации, но няма нужда да проектираш върху другите това, което не си могла ти да направиш. Даже е абсурдно, че заемаш мястото на свекървата в случая. Снахата е изгонена барабар с бебето, сега си задаваме тъпи въпроси. Никой не внушава да се подаряват апартаменти. Освен авторката в началото дето изкара, че я шантажират, което сама после обори.

# 218
Аз пак да питам кой издържа туй тъй лелеяно внуче в мжмента?
Наглата майка ясно, че да.
Родата й - вероятно и тя.
Други желаещи да го издържат, сякаш няма ?
Що тЕй бе...

# 219
  • Бургас
Ми неправилно е заради жилище, да си лишиш детето от баба.
Сърди се на бабата, не на детето.

Де е логиката да имаш жилище, но да държиш да останеш в другото? Сина на бабата де живее? ООО, логиката е, че просто искаш да му направиш живота на бившия по - труден.

Просто лъха на женска злоба повече, отколкото на нещо друго. Ако жената нямаше къде да отиде, нямаше да подкрепя никога да я пратят на улицата.

Тета, повече от ясно е, че никой от бащината страна не го издържа. Майката е редно да заведе дело на бащата за режим и лични контакти, ако няма издръжка.

# 220
  • София
Снахата е живяла в чуждо жилище и трябва да го напусне. Просто е.

# 221
Оф. Аз дори като снаха никога не съм действала така.
Като тъща още по-малко бих отстъпила.
Изобщо, внуците са мили. Но шантаж, ако обичате. Никога.

# 222
Именно. Чуждо жилище. Ама като е била със сина, не е било баш чуждо. Сега какво е станало по-различно?
Тука нещо здраво се прикрива, единствено аз наистина не разбрах защо само снахата е виновна и защо, след като авторката лично обори собствените си манипулативни изказвания за шантажа с жилището, се продължава с този рефрен. Шейните или ските да вадим?

# 223
  • Бургас
Именно. Чуждо жилище. Ама като е била със сина, не е било баш чуждо. Сега какво е станало по-различно?
Тука нещо здраво се прикрива, единствено аз наистина не разбрах защо само снахата е виновна и защо, след като авторката лично обори собствените си манипулативни изказвания за шантажа с жилището, се продължава с този рефрен. Шейните или ските да вадим?
Снахата е виновна, че дели детето. И е виновна най - вече пред детето си. Бабата е възрастен и осъзнат индивид ще го преживее. Това дете ще расте без баща и бащини роднини, заради кирлив апартамент, който в онзи момент дори не е бил жизнено важен.

Сина, ако е заплодил нова булка, коя е по-по-най собственичка на бабиното жилище?

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 17:14 от MeMyselfI

# 224

Но първо трябва да се отвори вратата. Като не става с добро, с шут.

И също така ще бъде затворена с шут. Наистина ли не разбирате, че на сила няма да стане.
А аз съм сигурна, че освен апартамента е имало и други проблеми, които да накарат жената да спре всякакви контакти.

Общи условия

Активация на акаунт