Внуци

• 12 537
  • 415
  •   1
Отговори
# 300
То играчки надали яде детето. Пък всеки ден храна трябва, дрехи също...
Иска ми се да вярвам, че авторката истински милее за това дете, и я е грижа за него. Ако е така, ще намери начин да убеди снахата в добрите си намерения оттук насетне. Ще предложи реална и конкретна помощ. Не спорадична.
Аз не прочетох да иска да се грижи за него, беше написано че иска да го вижда. От време на време.
На самотната майка й е трудно и без това.
Да отиде да ги потърси например, да поиска разговор, да позвъни на вратата. Не да разчита на случайна среща в магазина. Да говори с другите баба и дядо, да обясни че иска да помага, ама реално, не само да го вижда...не по телефон, по телефон работа не се върши!
А ако това не даде резултат...има съд в крайна сметка.

# 301
То играчки надали яде детето. Пък всеки ден храна трябва, дрехи също...
Иска ми се да вярвам, че авторката истински милее за това дете, и я е грижа за него. Ако е така, ще намери начин да убеди снахата в добрите си намерения оттук насетне. Ще предложи реална и конкретна помощ. Не спорадична.
Аз не прочетох да иска да се грижи за него, беше написано че иска да го вижда. От време на време.
На самотната майка й е трудно и без това.
Да отиде да ги потърси например, да поиска разговор, да позвъни на вратата. Не да разчита на случайна среща в магазина. Да говори с другите баба и дядо, да обясни че иска да помага, ама реално, не само да го вижда...не по телефон, по телефон работа не се върши!
А ако това не даде резултат...има съд в крайна сметка.
Супер подход е да ѝ звъни на вратата …
Аз пък никъде не прочетох, че не иска да се грижи за детето.

# 302
teta дай конкретен начин да убеди майката. Авторката писа, че бившата снаха е отрязала контакт и не вдига телефона. Така че чакам конкретни идеи как да я омилостиви и да отвори вратата??!
Пък и най-лоша да е бабата, каквито и грешки да е допуснала всеки има право на втори шанс.

# 303
И аз предложих да ходи на екскурзия и да остави снаха си на мира, ма не ставало то така. Ще я съди. И кривата снаха, със сигурност ще стане по-малко крива.

# 304
Да си пие горчивата чаша като не се е научила да слага себе си в центъра на живота си.

# 305
  • Пловдив
Втори път се предлага, незнайно защо, ходене на екскурзия, но не се обяснява дали то замества контакта с внука и ако не, какво общо има с темата.

-----

Ирис, аз не знам дали мъжът на авторката се е държал като пО дядо от другите дядо и баба, може, разбира се, да е преувеличение, затова казвам "по нейни думи", но двегодишно дете контактува и с други роднини освен майката.

# 306
Ами научаваш се да живееш без внука, който така или иначе си изгонила от апартамента си.
Не е невъзможно.

# 307
Лошата баба и нейното "гадже", с което живеят като съпрузи от 15 години и което по нейни думи се е държало с детето като със собствен внук.
Това, последното, кога точно се е случило - през двете кърмаческа години в майчинство в другата къща, или в двете 'изгонени' години с липса на контакт? А, стой. 2+2 очевидно вече е =7.
Честно, не очаквах някой да изтърси това за грижовния 'дядо'.

# 308
  • Бургас
Еми авторката ще пробва и чрез съда и ако не стане и така, то  всичко приключва.
В крайна сметка, повече от това няма какво да се направи. Тогава почивка, спа и релакс за нервите.

Майката ще получи невероятна победа. Детето ще си расте с  нейните представи за семейство, което е жалко, но факт. Цял живот ще знае, че баща му и родата му не го искат и са гадни. Ще се сети, че е то е на половината като тези гадни хора…абе гот ще е. Няма да има помощ, апартамент и ще си съска доволно, оставила детето си без половината от рода му. Е това е цел на обичаща майка.

Жалко, че много от пишещите не си дават зор да проумеят колко вреди такова поведение. Ама здраве!

# 309
teta дай конкретен начин да убеди майката. Авторката писа, че бившата снаха е отрязала контакт и не вдига телефона. Така че чакам конкретни идеи как да я омилостиви и да отвори вратата??!
Пък и най-лоша да е бабата, каквито и грешки да е допуснала всеки има право на втори шанс.

Писах как ....аз поне така бих направила.
Ще търся жив контакт.

# 310
Пирова победа ще е за майката, ама няма значение. И тук, и в темата за свекървите е пълно с млади майки, които са готови да отделят децата си от бабите с лека ръка. И се чувстват доволни и значими от това.

# 311
Чак пък такива драматизации, хайде няма нужда.
Ако бабата беше наистина готина, снахата нямаше да я отреже.

# 312
Чак пък такива драматизации, хайде няма нужда.

Абсолютно. Така се успокояват, че ние сме лошите и ние губим. Класика

# 313
  • Пловдив
Цитат
Нали? В стил "тя не може да не си го е заслужила".
Затова правилният начин за борба срещу попълзновенията на лошата баба е на детето да се обясни, без на никой да му мигне окото, че тя е зла и иска да го отнеме от мама, както обясни още горе потребителката Алекс.

# 314
А ако тя беше готина снаха, дали свекървата щеше да я отреже за апартамента?

Общи условия

Активация на акаунт