Внуци

• 12 488
  • 415
  •   1
Отговори
# 375
Ей за това ме подсетихте половината тук

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 23:09 от murcinhum

# 376
В кой закон пише, че когато бащата не плаща издръжка, майка му е длъжна да я осигури?

Вие изобщо четете ли какво пишете?
Здрави, прави, народили си деца и питат "защо бабата не плаща пари и не дава имоти".
А защо когато имаш кредит и умреш преди да го изплатиш, банката започва да търси наследниците ти да си иска арите от тях?

# 377
Не се знае. Може и да получи.
Ако е добър човек , ако детето я приеме, ако расте и усеща обичта. Децата не остават на 4 години.
Имат свойството да растат и оценяват, и преценяват.😀

И моят, и твоят опит показват друго, но може и да има изключения. Според мен безкрайно малко вероятно.
По-скоро ще стане много неприятно за всички участващи.

# 378
В кой закон пише, че когато бащата не плаща издръжка, майка му е длъжна да я осигури?

Вие изобщо четете ли какво пишете?
Здрави, прави, народили си деца и питат "защо бабата не плаща пари и не дава имоти".
А защо когато имаш кредит и умреш преди да го изплатиш, банката започва да търси наследниците ти да си иска арите от тях?

Ти как мислиш?

# 379
  • София
Ако майката настройва детето, добрите отношения между бабата и детето ще са под въпрос. Но понеже майката е добра и обича детето си, тя няма да го настройва. Настройването е отрова за съзнанието на детето. Никой добра майка няма да го направи.

# 380
Не се знае. Може и да получи.
Ако е добър човек , ако детето я приеме, ако расте и усеща обичта. Децата не остават на 4 години.
Имат свойството да растат и оценяват, и преценяват.😀

И моят, и твоят опит показват друго, но може и да има изключения. Според мен безкрайно малко вероятно.
По-скоро ще стане много неприятно за всички участващи.
Ще стане, защото снахата не иска с добро. И само позитиви да черпи.
Ще си получи войната. Най- смешното е, че и синът и ще е ответник. Той ще признае иска. Тоест, ще се съгласи, че майка му има право.

Имаше една тема преди две години, майка, родила дете, и искаше да остане в ап. на майката на момчето. Всички я оплюхте групово, че няма право. Направих асоциация, че може да е снахата на авторката. Но там майката каза, че не може да отиде при майка си, защото ап. На майка и е малък. Искаше право да задържи апартамента на свекървата, защото е родила и е зима.
Какво провокира в тази тема обратно виждане, не разбрах.

# 381
  • София
Аз помня темата на една снаха, която искаше да съди свекърите за пари, защото имали, сина им бил голгак, те били длъжни…

# 382
Аз не коментирам казуса с апартамента. Както казах, аз не бих приписала и ще си понеса последствията от това.
Аз коментирам, че няма как насила да се случат хубави неща, но всеки си избира битките сам. За резултатите - 18 годишното иска апартамента и като не го получи се врътва и до там. Тогава няма, кой да го принуди да се вижда с баба си. Дали е правилно - не е, но така се получава.

# 383
На 18 вече си шеташ на акъла.

# 384
Винаги съм била  против хора да си приписват имотите на внуци.  Въпреки че, по ирония, точно фактът, че бабата на снахата е направила това, е дало възможност на авторката без угризения да ги изгони, да ги прикани да напуснат тоест....
В случая за мене е сгрешила, и преди и го писах. Ако беше го оставила да поживеят докато жилището и потрябва, сега щеше пак да помага и да взема внучето, а снахата щеше да и е задължена. Тя е млада жена, сигурно сама щеше да се изнесе и да си намери нов мъж. Сега няма как да върне отношенията, винаги това изгонване ще тежи над тях и някой от родата ще каже и на детето някой ден, ако не майката.

Но да се бори, човек като има права си го използва.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 23:27 от Iris04

# 385
То, ако е отгледано както трябва, на 18 няма да се озърта само за на роднините си имотите, чудейки се как по- бързо да ги наследи.

# 386
  • Далечният изток
Ако мама му е казала, че му се полага...

# 387
И на мен мама много неща ми е казвала, но от 10-12 годишен съм я мъкнал заспала от мокрия балкон до спалнята и съм изливал останалите бутилки в мивката. На мама думата не е непременно закон и децата както по- горе се изказаха с времето се научават да мислят сами за себе си.

За щастие децата не се учат само от майките и бащите си (в случая и двамата ми се виждат негодни за такива).

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 23:36 от murcinhum

# 388
Винаги съм била  против хора да си приписват имотите на внуци.  Въпреки че, по ирония, точно фактът, че бабата на снахата е направила това, е дало възможност на авторката без угризения да ги изгони, да ги прикани да напуснат тоест....
В случая за мене е сгрешила, и преди и го писах. Ако беше го оставила да поживеят докато жилището и потрябва, сега щеше пак да помага и да взема внучето, а снахата щеше да и е задължена. Тя е млада жена, сигурно сама щеше да се изнесе и да си намери нов мъж. Сега няма как да върне отношенията, винаги това изгонване ще тежи над тях и някой от родата ще каже и на детето някой ден, ако не майката.

Но да се бори, човек като има права си го използва.

Ей това се опитах и аз да обясня. И вълкът щеше да е сит, и агнето цяло, ако беше подходила правилно.

# 389
Добре де тя и да има право да вижда детето, като баба на дете на 4 годинки, /което не помни тази жена/ как ще и бъде определено да го вижда и къде? Надали на тази възраст ще и го дадат да го вземе, пък и то ще се скъса от рев. Майката и да е задължена да и даде достъп до детето къде става това? Колко често са тези определени виждания?
Какво става ако всеки път щом се видят има скандали, упреци, викове - нещо, което снахата може да уреди?
Има значение и бащата участва ли в живота на детето си, плаща ли издръжка и т.н, защото автоматично отношението към бабата ще е обвързано с това към бащата. Бая усилия ще трябва да се положат, за да разграничи.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 23:44 от the Дорис

Общи условия

Активация на акаунт