Юлски Бебета 2023 - Тема 3

• 28 576
  • 834
  •   1
Отговори
# 795
Ужас! Добре че сте го видяли. Иначе от всякъде може да е дошъл. От животно (домашно или улично), от площадката, от дърветата ... да, и от там. Един път така ми се беше изсипал един на косата. Добре,че имаше някой с мен и го хванаха преди да се забие.

За метрото дано има асансьори надолу. До сега 1 път само подлез с количка и беше празна количката надолу, ММ държеше бебето тогава. Щях да я изтърва празна. ... Нагоре нямам коментар. Направо я вдигнах и айде. 😀

Да си помрънкам малко. Миналия месец малкото беше свалило тегло. Ама той и от зъби само бисквити и гризини по цял ден. Нощем мляко. Сега пак го гоня по цял ден да яде и все си мисля,че нищо не яде. Е да, ама ходи номер 2 по 3 пъти на ден и пълни здраво. И сега се чудя, не беше на см дръпнал нагоре, обаче теглото леко надолу.... та какво ли ще излезе от цялата тази история ... защото на 6м като ходихме на нефролог дето ме стресира за нещата... един от симптомите на заболяването е точно такъв. Загуба на тегло. Обаче личната тогава вика нормални изследвания.  Да видим сега за годинката какво ще излезе.

# 796
О, Lilium, слава Богу, че на време сте го видели и реагирал. Милото бебе.... 😘
Minty, изчакай и новите изследвания Бъди спокойна. Те сега и от жегите много-много не им се яде. Нашата бебка се е фиксирала и е обсебена от таратора.🤣Още имаме трудности с по-големи парчета, но си дъвче. Аз не ѝ давам нищо да гризе междинно, нито бисквити, нито солети. Тя и хляб не е яла. Може и да не правя нещата както трябва, защото гледам в парка всички бебета нещо гризат и на мен ми става съвестно. Обаче тя няма и желание, а и след като не е гладна защо да ѝ давам?!
Да попитам тези от Вас, които знаят, кръвните изследваният на 1 годинка на гладно ли се правят и урината и тя на гладно ли се събира?

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 22:51 от bubastet

# 797
На гладно, на гладно.... колко да е на гладно като пият мляко през нощта ?😅 На мен от лабораторията ми казаха за урина мога и от предния ден вечерта. Само да я държа в хладилника и до 24ч да е занесена.

Ох не знам. Ние излизаме рано сутринта само и то не винаги. Иначе е 34С и е пещ направо. Ако се наложи нещо спешно до магазина само тогава в друг интервал, обаче и глово прайм си взех та ако се наложи нещо поне да не плащам всеки път доставка. Избих си парите дето платих за абонамента.

Ще изчакам. Обаче тогава не ги повторихме и малко ме е яд. Те и моите по това време бяха същите защото бях след антибиотик няколко месеца и пуснах ей така. Интересното е,че късно се усетих че и моите показатели и то СЪЩИТЕ не са наред и за занижени. Той се кърми като се прибрах, нали уж съвместим беше антибиотика.... та не знам дали не от него. Обаче сега на каката на 3г и нейните същите занижени. Моите се оправиха  ама аз бях полудяла по едно време. И сега съм полудяла защото при мен пикочната киселина е завишена и някак не ми съвпадат нещата дето мога да ям да не я вдигам и нещата дето за инсулиновата резистентност мога. И астмата ми недоволна и вече не знам на къде да гледам 😅

# 798
Ами, направихме ги тази сутрин. Урина събрахме бързо пак с колектора. След 40 мин. беше в лабораторията.
Все има за какво да мислим и да се притесняваме. Сега аз например се притеснявам от ваксината за морбили, че ни предстои следващата седмица. Дай, Боже всичко да е наред
Голямо бягане и за Св. Кръщение, но стана на нашата 😊, следобеден час и дата на голям църковен празник, самостоятелно, а не масово.
Ние излизаме по два пъти понякога, но сме на една пресечка от Морската градина и сутрин и по-късно да излезем веднага сме на хладно и морски вятър. Хем си правим въздушни бани, хем въздух да глътне детето.

На гладно, на гладно.... колко да е на гладно като пият мляко през нощта ?😅 На мен от лабораторията ми казаха за урина мога и от предния ден вечерта. Само да я държа в хладилника и до 24ч да е занесена.

Ох не знам. Ние излизаме рано сутринта само и то не винаги. Иначе е 34С и е пещ направо. Ако се наложи нещо спешно до магазина само тогава в друг интервал, обаче и глово прайм си взех та ако се наложи нещо поне да не плащам всеки път доставка. Избих си парите дето платих за абонамента.

Ще изчакам. Обаче тогава не ги повторихме и малко ме е яд. Те и моите по това време бяха същите защото бях след антибиотик няколко месеца и пуснах ей така. Интересното е,че късно се усетих че и моите показатели и то СЪЩИТЕ не са наред и за занижени. Той се кърми като се прибрах, нали уж съвместим беше антибиотика.... та не знам дали не от него. Обаче сега на каката на 3г и нейните същите занижени. Моите се оправиха  ама аз бях полудяла по едно време. И сега съм полудяла защото при мен пикочната киселина е завишена и някак не ми съвпадат нещата дето мога да ям да не я вдигам и нещата дето за инсулиновата резистентност мога. И астмата ми недоволна и вече не знам на къде да гледам 😅

# 799
Далеч ни е всичко. Пеша трудно, в бус в тази жега не се бутам. Климатика им е за окраса. До зоопарка все се каним обаче те в 9ч отварят и то вече е 26С в 6ч сутринта. Днес поне гледам духа вятър. Добре сте си край морската. Имате зелено. Ние имаме едно дърво 😅😵‍💫 И някой идиот реши 4 дървета на нашата улица да ликвидира, а нищо им нямаше..

# 800
Ние сме в планината, но пак има адски горещи дни, в които не се показваме преди 18-19 часа. Сутрин е абсюрд да сварим да излезем - моята принцеса си поспива яко до към 10, понякога и по-късно и докато закуси вече е най-страшния мор. Макар че, от около седмица беше сравнително по-хладно, даже вечер си беше за якета, но от вчера слънцето отново пече жарко.
Иначе ние се отказахме да съчетаваме кръщенето с първия рожден ден. Още не съм си избистрила как да го подготвим, нито идея имам за подарък на кръстницата, нито къде ще е, а и сега е сезона на отпуските - все някой близък ще е на море и трябва да пропусне събитието. Освен това е малко стресиращо да правиш двойна организация. Сега рождения ден ще го празнуваме и в настоящия ни дом и в родния ми град, ще е търчане, мисля и на колегите да подготвя почерпка (големи фенове са на малката) и кръщенето ще ми дойде в повече. Измислихме го да е на 8 септември - хем Рождество Богородично, хем почивен ден, хем още ще е топличко (надявам се).

# 801
Колко висока температура може от зъбите да вдигне малкото? Тази сутрин се събудих и малкото с температура и врящ като печка направо. Аз от петък не съм ОК, температура нямам обаче мисля че съм го заразила и него и каката. Не знам зъби или вирус.... май 2в1 пак. Малкото 38.5С измери (направо Нурофен дадох и още НЕ е е паднала), а каката 37.9С...  Личната ще я ръчкам по-късно. Няма как да сме прегряли на слънцето. Вчера в 7.30 бяхме вкъщи след като взехме книжката (аудио приказките) и не сме били вън повече от час , а то беше 26С. Вкъщи е 24С. Побърках се вече  ...

# 802
Доколкото знам до 38 вдигат от зъби. Според някои педиатри няма темперстура от зъби. Имунитета спада и лесно лепват вируси. А и щом и ти и каката не сте напълно добре… вижличната какво ще каже най-добре.
Кога трябва да се отказва сутрешното мляко? Малката се буди в 5 и ми сочи шишето. Докога така???

# 803
Каката до 2г понякога си сучеше нощем. Сигурно и повече щеше, но 5м бременност  тогава и почнаха едни контракции.

Личната каза вирус. Сутринта 2ч спада  температурата. После пак качи. Преди час пак пи ( панадол ) обаче и сега е топъл и е сънлив яко. На 3та дрямка е. Каза утре да го заведем. И ММ като се прибира от работа ще ходи до аптеката и ако не му дадат изопринозин ще трябва да ходи за рецепта.

# 804
И нашата беба на почти 13 месеца се буди в 5ч00 за мляко, пие малко и пак заспива Нощното аз ѝ го давам, докато спи или преди да заспи към 20ч30-21ч00.

Доколкото знам до 38 вдигат от зъби. Според някои педиатри няма темперстура от зъби. Имунитета спада и лесно лепват вируси. А и щом и ти и каката не сте напълно добре… вижличната какво ще каже най-добре.
Кога трябва да се отказва сутрешното мляко? Малката се буди в 5 и ми сочи шишето. Докога така???

# 805
Момичета, хексалгин час и нещо след нурофен мога ли да дам? Някоя знае ли? Пихме нурофен преди час,  38.8С беше. Падна до 38.0 обаче надолу не иска. Пак тръгва нагоре...

# 806
Mohito, оцет?
За хексалгина питай педиатъра най-добре.

# 807
Оцет не помогна. Дадох хексалгин малко след като писах поста. Изписаха ни антибиотик. Пуснаха изследвания (пкк, урина, суе и црп).  Аз преди това минах с малкото и ЦРП и СУЕ пуснах на моя глава. Завишени са леко резултатите. Хич непсъм навита на антибиотик и то без антибиограма.
Сега дори температура нямаме,  а лабораторията имаха проблем с направленията и не стана и той се съдра да реве. 4 лаборатории минахме... от час спи. Аз съм зле (нищо че црп и суе са в норма при мен)... с температура съм, гърло, хрема, астма ... и нервен срив.

# 808
Какъв антибиотик при вирус?! Божееееее... Тези лекари не са в ред.

# 809
Не аз направо не знам вече с тия лекари. Мен пък хич не ме погледна,  пък и аз съм болна. Гърлото дори не ми видя. Аз мисля да изчакам антибиотика. В момента температура няма. Поспа малко и е по-спокоен. Обаче то беше такава истерия.... и тия лаборатории дето като ти трябва и нито една не и работи към НЗОК сървъра.

Абе бясна съм. Бясна съм защото и знам, ако беше кърмен и още се кърмехме това сега НЯМАШЕ пак да се случва. Два месеца,  два пъти болни.  Ама както казвам, мене вкъщи никой за нищо не ме чува. Преживях два огромни стреса, борих се, но загинаха нещата с кърменето още от началото. И хич не преувеличавам като казвам,че свекървата е виновна. Тя създаде стреса и тази за жена за мен не съществува. И ако се чудите дали получих извинение за едно поне от нещата последните 4 години създадени от нея като стрес - отговора е от мъртвец ще получа писмо, ада ще замръзне и слънцето ще започне от запад да изгрява.

Да не ми се вясва, че така съм и набрала...

Общи условия

Активация на акаунт