Юлски Бебета 2023 - Тема 3

• 28 568
  • 834
  •   1
Отговори
# 810
Моят син не е кърмен изобщо, а не е боледувал до сега. Важно е да му се поддържа добър имунитет и здрав организъм с качествена и разнообразна храна, чист въздух и каляване.

# 811
Минти, ама изобщо не се обвинявай. Няма чак такава връзка. Познавам детенце, кърмено до 2 години, което не спира да боледува. Така пе понякога си е и въпрос на организъм.
Мен ме е яд за кърменето, защото би ми било мноооого по-лесно от АМ, води и шишета, ама... За следващото повече Simple Smile

# 812
При всички положения щеше да е по-добре кърмен. С каката често бях болна, а тя дори един сопол нямаше. Прехвърлях и антитела. Сега нямам опция.

И ММ звънял и личната пак казала 'не чакайте изследвания,  почвайте'. В аптеката му се накарали за дозировката защо била такава... А малкото 37.5С вдига до сега. Нагоре не. Утре ще ходим изследвания и ще отида да и ги занеса аз, да вземе да ме прегледа защото аз съм с температура, хрема, болки в гърлото, световъртеж,  липса на какъвто и да е било апетит и жестоко гадене.  И на туй ме е яд, че не ме погледна и мен и утре следобед ще трябва в жегата да ходя. ...

# 813
Минти, не се обвинявай. И моята бебка почти не е кърмена. Ти сама знаеш и по-добре от мен, защото имаш и друго детенце, че децата са със слаба имунна система и са много податливи на вируси. Лошото е, че лекарите бързат антибиотици да изписват за щяло и не щяло на малки и големи, и това още повече срива имунитета.

# 814
Аз да това още държа и не съм го дала... иначе каката за 3г е била болна 3-4 пъти като 2 пъти е било сериозно. 1 път ковид от площадката и ходихме спешното, 1 път миналата година с 42С температура като малкото още нямаше месец. И аз бях с такава температура тогава и малкото постоянно в ръцете ми. Не се разболя обаче кърмеше се. Иначе имам приятелка, тя роди 1м след мен момче (същото име като на каката го кръстиха) и тя не кърми. Е това дете за 2г през 2 седмици беше болно и на антибиотик. А ако си мислите,че храната много пази... каката зеленчуци тук там яде, повече млечни и колкото и да не искам таткото я научи сокче куинс и кроасан (там е борба), а малкото зеленчуци много обича и яде и млечни обаче не пипа джънк.   Не знам, за мен имунитета идва в голям процент от кърменето. Кърма имам замразена от каката, но тя е на 3г и не става. Седи си във фризера. Не мога да я хвърля...

Иначе малкото вчера спа цели 4 часа през деня и 1 път не се събуди през нощта. Температура 37.5-37.7 не я броя. Смешката е ,че сега е с колектор защото личната и иска урина, а тя вода не иска.  И да яде особено не иска... та да видим какво ще съберем днес до 8.30-9ч.  И после изненада- каката тръгна температура да вдига.... аз снощи се бях стресирала,че аз пак ще ходя болница. И капака е че и ММ и той се тръшва... Той никога не боледува.... от както го познавам само 3 пъти... егати вируса. Та днес ще ходя с каката да я види и нея, и мен да ме види че вчера че игнорира... Пари мога да заложа,че ще има антибиотик изписан при мен.

# 815
Минти, относително е. Според мен при всяко дете е различно. Моето дете не е кърмено и за една година все още не се е разболявал (надявам се да не се случва). Имам близка с бебе родено август, което се кърми на поискване и не е спрял с бактериите в носа,сополите и кашлицата месеци наред.
Познавам момиченце на 4 години,което го кърмеха до две годишна възраст и въпреки това постоянно боледува и в кърмаческия период и сега. Имам в обкръжението си доста дечица на различни възрасти, някои кърмени - други не и това с имунитета и разболяването е много индивидуално.

# 816
Minty, да не е Ковид? Изследвахте ли се ? Щом и четиримата сте вече болни може да не е обикновен вирус.

Аз да това още държа и не съм го дала... иначе каката за 3г е била болна 3-4 пъти като 2 пъти е било сериозно. 1 път ковид от площадката и ходихме спешното, 1 път миналата година с 42С температура като малкото още нямаше месец. И аз бях с такава температура тогава и малкото постоянно в ръцете ми. Не се разболя обаче кърмеше се. Иначе имам приятелка, тя роди 1м след мен момче (същото име като на каката го кръстиха) и тя не кърми. Е това дете за 2г през 2 седмици беше болно и на антибиотик. А ако си мислите,че храната много пази... каката зеленчуци тук там яде, повече млечни и колкото и да не искам таткото я научи сокче куинс и кроасан (там е борба), а малкото зеленчуци много обича и яде и млечни обаче не пипа джънк.   Не знам, за мен имунитета идва в голям процент от кърменето. Кърма имам замразена от каката, но тя е на 3г и не става. Седи си във фризера. Не мога да я хвърля...

Иначе малкото вчера спа цели 4 часа през деня и 1 път не се събуди през нощта. Температура 37.5-37.7 не я броя. Смешката е ,че сега е с колектор защото личната и иска урина, а тя вода не иска.  И да яде особено не иска... та да видим какво ще съберем днес до 8.30-9ч.  И после изненада- каката тръгна температура да вдига.... аз снощи се бях стресирала,че аз пак ще ходя болница. И капака е че и ММ и той се тръшва... Той никога не боледува.... от както го познавам само 3 пъти... егати вируса. Та днес ще ходя с каката да я види и нея, и мен да ме види че вчера че игнорира... Пари мога да заложа,че ще има антибиотик изписан при мен.

# 817
Не е ковид. Е сега излязоха на малкото ПКК/CRP от днес и последното е 1.07, а беше 5.51 вчера... и в същата лаборатория сме ходили.

Не знам. Ако е до гени, не би трябвало да е така.... нали са едни и същи гените.

# 818
Не е до гени, а до организъм. Някои са по-поддатливи.
Със сестра ми също сме кърмени само 3 и 6 месеца, а сме   били много здрави деца. Наистина не се обвинявай.
Мен не спират да ме плашат колко зле щяло да е положението като тръгне детето на градина. Честно, омръзнало ми е да слушам "ще видиш като...". Никой не знае със сигурност какво ше стане така че намирам подобни предупреждения за безсмислени.

# 819
А за градината не се и съмнявам. Там е централа бацили. Имам позната работи в детска градина и каза,че и е писнало да си оставят болни децата там и да заразяват всички там.

# 820
И пак не е общовалидно.
Ако съдя по предишните предупреждения, животът ми трябваше да е ад и да си мечтая да се връщам на работа Grinning

# 821
О аз имам такива моменти.... двойна истерия особено като не ми е добре. После си спомням, че трябва да се занимавам с луди в магазина, които не могат да четат етикети и мислят, че щом са клиенти винаги са прави. И ми минава бързо бързо...

# 822
Да, Ви питам и аз, тези от Вас чиито бебета още не ходят, а само пълзят и се изправят и ходят по мебелите, коленцата им зачервяват ли се и слагате ли нещо като наколенки? На нашата беба понеже е много бяла, коленцата се зачервявят и дори се натъртват. Понякога и лакътчетата са така, ако си помага и с тях. Иска ми се да ги предпазвам по някакъв начин...

# 823
Да, Ви питам и аз, тези от Вас чиито бебета още не ходят, а само пълзят и се изправят и ходят по мебелите, коленцата им зачервяват ли се и слагате ли нещо като наколенки? На нашата беба понеже е много бяла, коленцата се зачервявят и дори се натъртват. Понякога и лакътчетата са така, ако си помага и с тях. Иска ми се да ги предпазвам по някакъв начин...

+1. Зачервяват се и посиняват после. Вчера даже се беше цепнала и потече кръв. Съветвам те да не изнежваш детето с наколенки - тепърва има още много да се разбива, жули, посинява и т.н., а после стават още по-чувствителни на болка. Ако все пак решиш, една позната има такива и казва, че е доволна.

https://visvitalis.bg/product/sevi-baby-191-bebeshki-nakolenki-sivi

# 824
Да, така е. Не бих искала да я изнежвам. И при нас посиняват. А мажеш ли с нещо от типа на арника?

+1. Зачервяват се и посиняват после. Вчера даже се беше цепнала и потече кръв. Съветвам те да не изнежваш детето с наколенки - тепърва има още много да се разбива, жули, посинява и т.н., а после стават още по-чувствителни на болка. Ако все пак решиш, една позната има такива и казва, че е доволна.

https://visvitalis.bg/product/sevi-baby-191-bebeshki-nakolenki-sivi

Общи условия

Активация на акаунт