КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 1

• 64 921
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Не винаги са много трудни, просто трябва да хванеш правилната логика. И най-важното - да знаеш последния въпрос, а Милица много често там се дъни.

# 136
Пускат толкова трудни научни всъщност,въпроси,които биха затруднили дори солиден учен с професорска титла и нагоре!

По-скоро са лошо формулирани - неясно, непълно или нарочно подвеждащи.  Например (вчера гледах почти цялото предаване) въпросът за Венера - коректно беше да се каже един венериански ден и една венерианска година.  Но да кажем, че човек е трябвало да се сети, но онова с бенгалския огън? Там имаше и вариант с факла и стъклен похлупак. Ами стъкленият похлупак е водолазен звънец (известен от древността още, виж картинката) и под него факла може да гори, макар и само докато изгори кислородът във въздушния джоб, ама той и бенгалският огън не гори часове.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 09:50 от Черна станция

# 137
  • София
...Но да кажем, че човек е трябвало да се сети, но онова с бенгалския огън? ...
Точно там пък направиха най-големия гаф, защото въпроса беше как може да се запали огън под водата. А на видеото бенгалския огън го запалиха извън чашата с вода и после го потопиха в нея.

# 138
Ако се заровим, то във всеки въпрос има недоказано, пропуснато, замазано...

# 139
  • София
Някакво съмнение имам, че Милица знае някои от въпросите, има някаква предварителна информация.
Не говоря за снощния епизод. Има доста познания по някакви, не толкова известни факти, което ми е подозрително...
Тя участваше доста пъти в на Гала предаването с куизове, а въпросите бяха от същия тип. Мисля, че това ѝ помага и сега, също така си има и някаква обща култура.

# 140
Пускат толкова трудни научни всъщност,въпроси,които биха затруднили дори солиден учен с професорска титла и нагоре!

По-скоро са лошо формулирани - неясно, непълно или нарочно подвеждащи.  Например (вчера гледах почти цялото предаване) въпросът за Венера - коректно беше да се каже един венериански ден и една венерианска година.  Но да кажем, че човек е трябвало да се сети, но онова с бенгалския огън? Там имаше и вариант с факла и стъклен похлупак. Ами стъкленият похлупак е водолазен звънец (известен от древността още, виж картинката) и под него факла може да гори, макар и само докато изгори кислородът във въздушния джоб, ама той и бенгалският огън не гори часове.

Точно лошо формулирани/заблуждаващи и доста често с неточни отговори!
Започнах да гледам предаването с интерес да науча някакви неща, но взе да ми писва.
Снощи с майка ми започнахме епизода, защото нямаше отново какво друго да се гледа и след този въпрос "как можете да запалите огън под вода" се ядосахме и сменихме канала ... Еми показаното във видеото за отговора изобщо не беше запалзване ПОД вода  казаха го и те: беше горене под вода... запалиха си стърчащия фитил над водата ...

Просто исках да го гледам с идеята да науча нови неща, заради интересните въпроси, но ако ми дават грешна информация междувременно, не смятам да си разводнявам знанията :/ Имах надежди за шоуто но ....

# 141
Много ми харесва предаването. Гледаме го всички у дома и се опитваме да разсъждаваме. На децата им е много интересно, забавно и поне нещичко научават. Най-накрая да пуснат нещо свежо и развлекателно в този час по телевизиите.

# 142
  • Sofia
Започнах да гледам само въпросите и верният отговор накрая.Спирам им звука 🤓

# 143
Надявам се да подобрят въпросите. Много са двусмислени. Добре е да има предавания свързани с любопитство, знания, експерименти в най-гледаното време. Иначе са само риалитита с интриги или мерене на мускули и издръжливост.

# 144
На мен взе да ми става много скучно...

# 145
Знаех,че Калоян не блести с кой знае каква обща култура,но чак пък до там.......По лошото е,че той не го знае! И Симона Загорова не е кой знае какво ,но си мълчеше момичето ! А този....със самочувствие на известИн !

# 146
  • София
Мила Михова ми е много антипатична.

# 147
  • Другата България
Последните епизоди ги пропуснах.
На този тази вечер ще дам шанс на запис по-късно....ако не заспя.

# 148
Toва с преговорите беше пълен булшит.  Освен това не бяха уточнили по-добра цена за кого. Иначе и аз съм използвала метода за да създам илюзия, че цената е внимателно калкулирана, а ако тръснеш кръгла сума изглежда измислена и закръглена нагоре.  Но това е от полза за продавача и то евентуално, защото много по-важно е кой е в силната позиция.

# 149
Аз гледам със закъснение, още съм в началото. Въпросът за извънземните край летището в Щръклево беше елементарен. Почти 30 години ни занимават с тази история, по коя ли телевизия не я нищеха. Ама поне дават кадрите на БНТ, с безделниците, които видят пред летището и двете "гадателки-контактьорки". А във видеото тук не дадоха никакви карти, само някакви летящи чинии- Що за глупост?

Скилър е братът на Лилана, и двамата нещо висяха по арестите, не помня какво бяха направили... Баща им е Христо Деянов-Доктора, от ТВ СКАТ, има си здравно предаване там

p.s. да, намерих инфо защо бяха арестувани Лилана и Скилър https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/8502931

Общи условия

Активация на акаунт