КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 1

• 64 937
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Цитат
. Въпросът за извънземните край летището в Щръклево беше елементарен.
Не съм видяла този въпрос.Изглежда аз съм единственият човек,който сега разбира за извънземните на въпросното летище. Joy

# 151
Аз бях дете когато беше тази велика простотия, имаше някаква лудница по Чоки, Кики и не знам си какви глупости. На мода след Кашпировски бяха Джуна и всякакви там врачки и гадачки. Та имаше някакви жени, които бяха втълпили на хората, че на една дата, през лятото на 1995 ще кацнат извънземни на летище Русе, край с. Щръклево. И цяло Русе се емна да види.
И в нета има кадри, и в Преди обед го напомниха, и в Последният печели, и къде ли не.

"В кой да знае" да бяха пуснали кадри оттук, а не да дават някаква анимация с летящи чинии

# 152
  • София
Скилър сега работи с Пъдев. Имат две общи постановки и други актьори участват, де.

# 153
  • София
Въпроси/отговори(те) не са само двусмислени. Често се получава, че има повече от един верен отговор. Или са "в развитие" - допълват се съвсем логично.
Изобщо не се стараят (при един и същ прод.екип и поне по-малкото глупави грешки в СБ, може да се предполага, че тия, дето ги съставят - поне са си научили урока, ама тук не...).
Наистина разрових (за по-лесно в БГ източници в Нета) за Анти-наградите Нобел. В "научните" панели могат да се открият потенциални въпроси и отговори за новото шоО. Но пример като с "дупето на пчелата" и там няма да намериш.
Или за огъня под водата - където за запалване верния "метод" е човек под камбана. В такива моменти ми се струва, че "забавното" се превръща в "дебилно". Или манипулирано. Ама всеки си знае.

# 154
Въпроси/отговори(те) не са само двусмислени. Често се получава, че има повече от един верен отговор. Или са "в развитие" - допълват се съвсем логично.
Изобщо не се стараят (при един и същ прод.екип и поне по-малкото глупави грешки в СБ, може да се предполага, че тия, дето ги съставят - поне са си научили урока, ама тук не...).
Наистина разрових (за по-лесно в БГ източници в Нета) за Анти-наградите Нобел. В "научните" панели могат да се открият потенциални въпроси и отговори за новото шоО. Но пример като с "дупето на пчелата" и там няма да намериш.
Или за огъня под водата - където за запалване верния "метод" е човек под камбана. В такива моменти ми се струва, че "забавното" се превръща в "дебилно". Или манипулирано. Ама всеки си знае.

Това е най-големият проблем в това шоу, и най-ного ме дразни и мен, и майка ми, и явно доста хора ... жалко, защото наистина имаше шанс.
Но аз искам да си подобря знанията, но с така зададени въпроси, а и понякога с неверни даже отговори просто не ми се гледа Sad ...

# 155
Чакам половинката да си дойде за вечеря и гледам. Още първият въпрос не е домислен, защото два от отговорите може да се приемат за верни, понеже за да бъде едно тяло ( в случая МКС) в орбита то автоматично е в състояние на свободно падане и затова може да се каже, че в околоземна орбита гравитацията изчезва. Или отговор А и отговор В по същество са идентични.

# 156
  • Другата България
Милица изобщо не дава думата на партньора си, и си маркира каквото тя прецени.
Това е много грозно. Да, знае много, да, ерудирана е, но така се обезличава другия участник в екипа.

# 157
Пак тъп въпрос ( за линията и вестника). Принципно знам какво очакват да чуят заради подобен опит от занимателната физика. Но и трите отговора са възможни:
- Ако ударът е бавен, вестникът ще се отмести.
- Ако ударът е рязък, линията здрава, дебела и тънка, а вестникът слаб, ще се скъса вестникът.
- Ако ударът е рязък, линията е широка, тънка и дълга, а вестникът от добра хартия, тогава линията ще се счупи.

П.П. Зависи и колко стърчи линийката, а и колко е дълга. Изобщо може да се каже, че приетият за верен отговор е съвсем реален при определени обстоятелства, но само това.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 20:44 от Черна станция

# 158
  • Другата България
Конкретизираха, че “ако се удари силно“.

# 159
Не беше написано, а и пак не е достатъчно за да се получи опитът Simple Smile

# 160
  • Другата България
Прекалена буквалистика е това за мен, все пак предаването е по-скоро развлекателно.
Толкова издребняване не е моето.

# 161
Буквалистика, буквалистика, ама как да реша кое е вярното ако не се уточнят детайлите? Ами онова с безтегловността?  И други имаше, ама не ги помня.

# 162
  • София
Според мен си променят правилата както им изнася. До сега парите се губеха от тези, които не са познали отговора. Снощи отбора та Милица позна отовора, но пак загуби парите, щото отбора на Пъдев имаше повече пари. И между другото Гладнишка някога ще победи ли или ще си бъде вечно губещата в това предаване?

# 163
E тя май спечели в първия брой, на 1 януари

# 164
  • София
Съвсем сериозен съм:
искам вече да попитам (да инициирам анкета ли?) пишещите тук - един, единствен въпрос с двата алтернативни отговора:
- Вярвате ли, че дадените в телевизора от водещия отговори са верните?
Да
Не

(ПС. Наистина ли лъскате кранове и мивки с бебешко олио - ако имате и паста за зъби; за полирпасти изобщо не говорим. Руското глухарче ли ще ни замени гумите някъде там... Закръглявате ли сумите при пазарлък или просто почвате пръв. Къде е безтегловността - в орбита или при свободно падане? И т.н.)

Общи условия

Активация на акаунт