Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 19

• 49 147
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Големи жени😆Духи,ама аз изобщо не те агитирам да гледаш каквото и да е или по какъв начин да се обезкосмяваш.Не е нужно да се вълнуваш.
Аз същоне оолзвам бръснач,но не защото щестана горила,а зарадинуждата от по-честото му ползване.
Иначе учените си обясняват научно изследванията си,някой бг мами са си башка😊

# 556
Моето момиче започна с Елеа тийн депилиращия крем, а сега понякога ползва и на Дева със зелен чай и алое Вера. Вторият е за възрастни, но тя вече е на 14 и е по-висока и повече кг от мен, затова не мисля, че е фатално, че не е детски. За 9-годишното дете, което не обръща внимание на космите, аз бих му споменала тактично, че ако в един момент я притесняват по някакъв начин, можем да ги махнем, но не бих настоявала, все пак това е нейното тяло. Но ние за предстоящи промени в организма през пубертета сме говорили с моята дъщеря още преди да навърши 8, понеже в моя род има много случаи на ранен пубертет и не исках първия цикъл да я изненада. Та стигали сме в тези разговори и до космите, още преди да започнат да растат. Въпреки това пак не предвидих всичко, за нея пък беше голям шок, когато гърдите й започнаха да растат много бързо, не се приемаше, не се харесваше, срамуваше се, плачеше. Аз винаги съм била с малък бюст и като момиче, страдах, че не расте, мислех, че всички момичета мечтаят за големи, затова и на мен ми дойдоха неочаквано тези драми. Сега вече се възприема по-спокойно, въпреки, че казва, че би предпочела гърдите й да са по-малки.                                                                                   Аз пък искам да попитам за някакви ефикасни дезодоранти против изпотяване. Къпе се по два пъти на ден, редовно си маха косъмчетата под мишниците, сега зимата точно с цел да не миришат и пак се изпотява. Не знам нормално ли е от хормоните или трябва да я заведа на лекар.

# 557
  • Пловдив
Това какво са установили учените при 999 от 1000 човека, хич не ме интересува, при условие, че аз съм този един човек при когото те не са го установили. Дъщеря ми не ме послуша, повлияна от такива проучвания, обръсна си мъха в горната част на краката, сега вече не е мъх, а ясно забележими косми. Тюхка се, вайка се, но като чете проучвания, а не слуша майка си. Че и ми ги показва, все едно аз Гугъл не знам, че съществува.  Пробва с епилатор, понякога пищи, но го ползва, пробва с така рекламираната кола маска, купих я,  най-често продължава да ползва самобръсначка на принципа, аз си го докарах тоз проблем и там, където го нямаше, какво пък по-зле може да стане......Не се бъркам, не натяквам, това са бели кахъри, да се оправя. Това е като с джобните и покупките. Сега съм аз насреща, ще дойде време да си сърба попарата, като не слуша.....

# 558
Дъщеря ми няма толкова косми по бедрата и се бръсне до коленете само. Живеем на място, където децата си остават деца до малко по-късно, отделно от малки ги учат на повече толерантност, съответно не си гледат и сравяват крака и косми постоянно. Не съм с розови очила, разбира се, но е факт, че към момента няма голяма преса от страна на връстници по отношение на външност.

# 559
Да, толерантността липсва за съжаление тук и ги бутаме бързо да стават възрастни.
Ние с космите проблем, за сега, от съученици не сме имали, но в градината имаше драми различни с момичетата. Това се и говори в къщи, децата това запомнят и това повтарят на вън.

Аз съм с косми до колената, надявам се и трите да са като мен, в пъти по-лесно е.По ръцете например никога не съм си ги махала, то няма смисъл.

# 560
Не давам наклон на никого какво да прави със собствените си косми по собственото си тяло, вкл. и на дъщеря ни. Информация мога да дам и давам при поискване, опит мога да споделя, ако тя пожелае, но толкоз.
За протокола - започна с епилатор и действаше с него няколко години, напоследък бръсне крака до колене и подмишници. Бяла и руса е, продължава да има само  светъл мъх навсякъде и бръсненето не е направило мъха черни косми. Аз се бръсна цял живот и черни косми не съм проимала.Тя спортува всеки ден по голи крака, съблича се в съблекални, къпе се на общи душове. Ако е преценила, че иска да е без косми, мъх или каквото и да е, преценила е. Нейни са си.

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 13:20 от Mößbauer-Effekt

# 561
  • Пловдив
Когато не се чувства добре с косми, няма значение възрастта. Дъщеря ми е тъмноока, тъмнокоса, руси косми няма как да поникнат. Никога не съм мислела или казвала, че е малка за това, че е ОК да си ходи така. Детето може да не се харесва, но като знае нагласите, че видиш ли още е малка, пък толерантност, пък какво ли още не, може и изобщо да не сподели, че това го тормози и притеснява. Аз те съм и против лазерната епилация на тази възраст, но тя все още не желае това.

# 562
# 563
Лятно време, след няколко от Зоя, един стик от Lili  по препоръка оттук взех. Сега обаче е с нея някъде, а не помня името.

# 564
# 565
Тва в детската градина да градиш комплекси на база косми, нямам думи... Как ще живеят тия деца после?
...в Инстаграм с филтри...

# 566
  • София
Дъщеря ми ходи на козметик на кола маска от 12 годишна за крака и подмишници. Има страшно много косми. От епилатора много я болеше, а кола маската й беше по-добре. Но тъй като все забравя да си запише час, започна да се епилира сама с моя епилатор. Даже вече и ръцете обезкосмява (на 14 е). Категорично против съм самобръсначката и съм й казала, че ще е пълна глупост да се бръсне. Не съм чела никакви проучвания, достатъчно ми е какво прави с моите косми. Даже бях изумена, че все още се ползва. Мислех, че е отживелица от моята младост и никой млад човек не ползва самобръсначка. За проткола аз ползвам за краката, защото ме мързи да ги махам сама или да ходя на козметик. И много съжалявам.

# 567
Бръсна ръце и крака, имам 5 косъма, руси, не ги лови лазер. Такива си бяха мижави и след 25+ г бръснене пак са си анемични, на бая места по кракат никакви ги няма.
Дъщеря ми голямата също бръсне цели крака нейните си бяха черни, тя е бяла и сега са си остри и черни. Тоест до косъм си е.

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 09:48 от JACKLIN*

# 568
  • Mars Hotel
Момичета, препоръчайте ми, моля, добър детски гинеколог за София. Личната ни прати на Аму Буе в Детско здраве, но не намирам детски гинеколог в сайта им.

# 569
  • София
Светлица, водя дъщеря си при професор Сираков и съм изключително впечатлена от него, но за съжаление не е в България в момента. Има онлайн консултации, ако не е необходим физически преглед. Зная, че има детски гинеколог в болница Вита, но не знам нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт