Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 19

• 49 122
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Хаха и бебето е лъв.

# 616
Мале, Лисе 🤭 Като гледам лъвицата с какъв темперамент е, разхвърляните стаи ще са ни най-малкото главоболие 😄 Нищо, ще си съчувстваме с теб в темата и след години 🤗

# 617
  • София
Съчувствам на всички ви с рогатите зодии (и други не по-лесни). Моето е риби. До тук супер, но аз съм дева. Знаете ли какво е дева с дете риби? От различни планети сме. Все вика добре, мамо, разбира се и после се отнася на нейната си планета. Дори не можеш да й се скараш като хората, защото е толкова мила, послушна и ранима. Вади ми душата с памук, виждам, че го прави и съм безпомощна.
И като сложим за капак мъж рак, всеки ден се чудя днес чии чувства ще накърня.

# 618
  • Димитровград
Стрелеца бие по владетел на хаоса. Иначе куфар събира сама от 5 годишна.
Козлето още е малко, но много подрежда и помага.

# 619
Здрава и разумна да бъде наборката, Лисе.
Сигурно заради липсата ми на вяра в зодиите, живот си живея.

# 620
Аз скоро разбрах, че малката щерка е риби. Не съм се интересувала и нямам отношение към астрологията ( въпреки че имам направена астрална карта и е стряскащо вярна.. продължавам да мисля че е съвпадение)

Иначе с голята дъщера сме трето поколение водолеи. Майка ми на шега казваше дали няма да се роди на рождения и ден, оставаше месец до термина..  роди се на рождения и ден 🫣

# 621
  • На морето!
Моята дъщеря е козирог. Стаята й е най-подреденото и уютно помещение вкъщи. Всяка сутрин, преди училище си оправя леглото, сгъва пижамата и подрежда козметиката, която е ползвала. Много си обича стаята и постоянно мисли подобрения- лампички, картини, днес й донесох букет зюмбюли и си ги подреди на бюрото веднага. Пу-пу!
Брат й, брат й е близнаци- стаята му е кошмар, истински кошмар. Чисти я, когато гаджето ще идва на гости, но тя пък взела, че му казала, че нейната стая е много по-разхвърляна и той се успокои, та кочината си се върна с пълна сила.
И на двамата не помагам, само прозорци мия, пера пердетата и прибирам/вадя сезонни дрехи, които са подготвили.
Много различни са ми двете деца, абсолютни противоположности са, той има всичко, което тя не и обратното. Не знам дали е от зодията, наследственост, но и двамата са много различни, но и много допълващи се, та ми е и много и много лесно в различни аспекти.

# 622
Брат й, брат й е близнаци- стаята му е кошмар, истински кошмар. Чисти я, когато гаджето ще идва на гости, но тя пък взела, че му казала, че нейната стая е много по-разхвърляна и той се успокои, та кочината си се върна с пълна сила.
даааааааааааа
все едно за моя син пишеш JoyJoy
Близнаци-айляци - признала съм ги!
Обаче откак гаджето се помещава в нас, тя подрежда оттук-оттам. Оставила съм ги да се забавляват как то си искат с хаоса.. Там не влизам.
Виж, навиквам ги и двамата редовно, като в останалата част от къщата са яли и ***ли ... горе-долу бива.
И сестра му ги навиква (щото само тя им досъбира, че да не видя аз) Joy въпреки, че е с 6 г. по-малка Joy строява наред Simple Smile
Следдддддд 2-3 седмици има РД - планирала е да прави 3 торти, вече са нарисувани на лист с дизайн, описание, рецепта и списък за пазаруване..
Аз си чакам моята торта другата седмица. Пекарната на Чочи пълномащабно ще се разгърне Joy

# 623
Моята дъщеря е козирог. Стаята й е най-подреденото и уютно помещение вкъщи. Всяка сутрин, преди училище си оправя леглото, сгъва пижамата и подрежда козметиката, която е ползвала. Много си обича стаята и постоянно мисли подобрения- лампички, картини, днес й донесох букет зюмбюли и си ги подреди на бюрото веднага. Пу-пу!

Все едно за дъщеря ми пишеш, стаята й е под конец винаги. Нищо не правя аз там, даже някъде назад в темите съм пускала снимки. Водолей е.
Обаче аз съм близнаци, не понасям разхвърляно, та не е до зодия, до човек си е. Simple Smile)
Обаче аз с

# 624
И моето водолейче е много прибрано. Като беше малка не даваше да се махат етикетите от играчките й, всичко си имаше място и никога не е чупила или съсипвала вещите си. С баща й се шегувахме, че е като клошар, всичко пази и нищо не се изхвърля, а тя ни контрираше, че е колекционер:laughing:
Аз съм овен и държа  да има ред ,  "строй се, преброй се" и изобщо не допускам хаос.

# 625
Успокоявам се че поне за нещо се грижи за разлика от стаята
И за брат си и котето понякога Joy

# 626
  • София
Люто завидях докато описваше щерката, но прочетох това и ми олекна! Дъщеря ми е близнаци... За стаята й съм писала вече. Синът ти е мъжкият вариант на моята. И тя леко пооправяше стаята си, но след като ходи на гости на приятелките си, така се успокои, че вече не си прави труда. Всички били зле, така че всичко си е на шест!

Днес замина на екскурзия и предполагам, че майка ми ще щурмува стаята й, за да измие пода и събере захвърлени гащи и чорапи.

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 13:57 от Тонка*

# 627
И аз съм близнаци hahaha
Ама не понасям неподредена къща Grinning

# 628
Моята беше на гости с преспиване. Още от вратата 5 пъти каза колко било разхвърляно навсякъде, викам си, бре заражда се в нея възмущение от хаоса. Ами не, страхотно било, ходиш си, казва, виждаш нещо, решаваш, че ти трябва, взимаш го и после го оставяш където ти падне. Ето, казва, видях едно тиксо на дивана в хола, залепих с него един лист на вратата на детската, пък го оставих в тоалетната 🤦‍♀️😆 И за да ме убеди колко всъщност е било грандиозно, завърши със "щом на мен ми направи впечатление, че е много ама много разхвърляно, прави си сметката!!!"

# 629
Момиче стрелец, момчета близнаци и скорпион. Стаите им са подредени и нормално чисти. На девойката една идея повече, при момчетата редът е приличен. Чистят си сами стаите от малки, също от малки помагат в чистенето на общите помещения и баните. Не смятам, че поддържане на ред и нормална хигиена е въпрос на зодии,  а по-скоро на навици. Ненарушимо правило в къщи, важащо за всички - ако ще канят гости, трябва стаите и баните им да са чисти. Не правя компромиси и като няма други опции, спазва се правилото. Големи са, общителни са, идват им приятели и те ходят при приятели. Момчетата и гаджета имат. Съвсем осъзнато могат да видят, преценят и сравнят  как се живее в различните семейства с различни правила и навици.
И колко пък чак толкова усилия се изискват в почистването на една младежка стая веднъж седмично? Прах, прахосмукачка, подреждане на бюро, прибиране на дрехи, хвърляне на кош. Макс. 30 минути разбира се без ОКР извращения.

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 13:45 от Mößbauer-Effekt

Общи условия

Активация на акаунт